Рохани: Ерата на танковете и превратите приключи

"Въпросите се решават с урните за гласуване"
17 юли 2016 18:26,
16
Рохани: Ерата на танковете и превратите приключи
Снимка: Архив Reuters

Ерата на превратите приключи; танковете и хеликоптерите не решават нищо в днешния свят. Това заяви днес президентът на Иран Хасан Рохани в коментар за събитията от последните дни в съседна Турция, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"В нашия регион някои все още смятат, че могат да заграбят властта чрез преврат, да свалят избраното от народа правителство с танкове, артилерия, самолети и хеликоптери. Те трябва да разберат, че ерата на превратите е минало, пучовете и танковете не са решение. Проблемите на региона не могат да бъдат решени със сила, а като се спазват демократичните норми и се зачита мнението на мнозинството. Днес всички въпроси се решават чрез урните за гласуване", подчерта иранският президент при работно посещение в западната провинция Керманшахан.

Редица ирански официални лица решително осъдиха вече опита за военен преврат в Турция. Висш съветник на върховния духовен лидер на Ислямската република аятолах Али Хаменей заяви, че Техеран застава на страната на законно избраното турско правителство срещу бунтовниците, но очаква Анкара да стори същото, когато става дума за Сирия.

"Имаме различия с Турция по някои въпроси като Сирия. Надяваме се, че турското правителство ще зачита мнението на сирийския народ, неговия вот и ще остави на сирийската нация да избира своето правителство", заяви Али Акбар Велаяти пред агенция Тасним.

Полетите от Иран за Турция днес бяха възобновени, като поне 12 празни самолета са били изпратени да приберат хиляди иранци в родината им, допълва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи демократи се изкараха всички *** в днешно време... Цирк
11
0
 
7
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят!. Това го е казал Марк Твен , преди повече от един век . Власт , пари , корупция - - еквивалент на политик.
10
0
 
7
 
! Отговори
Генерал Сиси преди 7 години
А според мен не е приключила.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аятоласите по демократи станаха от европейците.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още една попеда на ИД! Жалко.
7
3
 
19
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До GromЕдин уточняващ въпрос!А за какъв ч е п ни е демокрацията!???Какво добро видяхме!? не ми казвай как сме пътували свободно, щото не е вярно. Алеко Константинов живя във времена на много по-малко демокрация и обиколи света с левове в джоба!!!
6
2
 
12
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Цирк-превратЦирк-надеждиЦирк-подкрепаЦирк-коментариЦирк-демокрация Жалко само, че всичко е реално!
5
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Днес всички въпроси се решават чрез урните за гласуване", подчерта иранският президент при работно посещение в западната провинция Керманшахан."Интересна работа. Тоя ми говори за урни...В Иран има политически партии, има и избори. Доколко са демократични обаче?Ами дотолкова, доколкото се оказва (според направена преди малко справка от мен), че в Иран са разрешени само ислямски партии.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До # 4Човече, неделя късен следобед е! Вземи един студен душ в компанията на булята, с много ***(по пода), остави го Путин, не е лъжица за твоята уста....
3
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рохани към Путин и Ердоган: Ерата на танковете и превратите приключи !
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Няма оправдание за бунт срещу владетеля! Има. Победата!" Шогун, Джеймс Клавел
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" ЗАПАДА ЩЕ СЕ РАЗДИРА ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛНИ КРИЗИ,ИЗТОЧВАНЕТО ПРИКЛЮЧИ"