Въоръжен мъж стреля по улиците в Алмати

Най-малко един полицай е убит при стрелбата
Обновена: 18 юли 2016 10:12 | 18 юли 2016 10:11, Елка Василева
3
Въоръжен мъж стреля по улиците в Алмати
Снимка: Reuters

Неизвестният мъж, открил огън с автоматично оръжие тази сутрин край полицейско управление в казахстанския град Алмати, е убил най-малко един полицай. Районът в момента е отцепен.

Извършителят вероятно е последовател на нетрадиционно религиозно течение, заявиха за Интерфакс полицейски източници.

"Престрелка стана не само в зоната на Алмалинското районно управление. Той се движи въоръжен из улиците на града и продължава да стреля", заявил източник от органите на реда.

Още по темата

Очевидци, цитирани от Интерфакс, съобщават за инцидента в социалните мрежи. "Току-що стана престрелка между полицаи и неизвестни нападатели! Един полицай лежи в колата, цял облян в кръв, двама лежат отвън на пътя", пише Болат Мукашев във Facebook.

Интерфакс съобщава от Алмати, че районът в момента е отцепен. Според полицай от кордона в престрелката са участвали няколко души. "Нападателите бяха неколцина. Престъпниците убиха един военен", твърди той.

Неколцина полицаи пострадаха в престрелка с неизвестен в казахстанския град Алмати. Това съобщи междувременно за ТАСС източник от МВР на Казахстан.

"Да, има пострадали сред полицаите", уточни той. Засега не се съобщава колко сериозно са ранените.

Очевидци пишат в социалните мрежи, че на мястото на престрелката лекари от спешната помощ преглеждат трима полицаи, които "лежат в кръв".

Отцепени са няколко зони в града, включително край сградите на районно полицейско управление и на управление от Комитета за национална сигурност. Чуват се изстрели.

По-рано бе съобщено, че мъж с азиатска външност, брадат, с черни дрехи, открил огън от автомат срещу полицаи край районно управление в Алмати, опитал се да спре кола, после се затичал по улицата, продължавайки да стреля.

Спасителните служби препоръчват на хората, които сигнализират за станалото, да избягват опасната зона. "Изчакайте час-два, там тече специална операция", отговарят те на телефонните обаждания.

В отцепената зона е паркирана черна тойота, вероятно колата на убития служител на реда. Там дежурят линейка и полицейски коли, предаде Интерфакс.

На 15 юли Казахстан продължи действието на режима "умерено ниво на терористична заплаха", обявен в цялата страна за 40 дни след терористичния атентат на 5 юни в град Актобе, припомня агенцията. Група религиозни радикали нападнаха тогава два оръжейни магазина и поделение на националната гвардия. Загинаха 7 души, включително трима военни, десетки бяха ранени. После Комитетът за национална сигурност информира, че всички участници в нападението са обезвредени. По негови данни 9 престъпници са били задържани, а 18 – ликвидирани.

В края на юни в казахстанската Карагандинска област бе разбита радикална групировка, планирала терористични атентати с експлозивни устройства саморъчна направа. По време на ареста един от терористите се самовзриви, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: КазахстанАлмати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Алмати преди 7 години
Алмати?? География хора, география. Алма Ата се казва на български!
2
3
 
12
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Откога аллахакбаровците са нетрадиционни. Е то верно че си е нетрадиционно да кажеш буум и да се пръснеш на парченца за едната идея.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нетрадиционно религиозно течение - сороспизъм