Турция – "люпилня" на камикадзета и бурки

Бившият генерален консул на България в Одрин за ситуацията в Турция
Обновена: 19 юли 2016 15:01 | 19 юли 2016 13:14,
53
Турция – "люпилня" на камикадзета и бурки
Снимка: БТА

От една година Турция е в състояние на вътрешна война, която вече се утвърди като гражданска. След този пуч тя обхваща територията на цялата страна. Така бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов коментира в предаването "Сутрешен блок" по Bulgaria ON AIR обстановката в Турция след опита за военен преврат.

По думите му при всички случаи печели управляващата партия, създадена от сегашния президент Реджеп Ердоган. Според Димов по-важни обаче са конкретните подробности.

"Едно е сам да си направиш преврат, друго е да си имал информация, че нещо се замисля, да си изчакал да се развие до определена степен и когато не е чак толкова късно - да се намесиш", каза Димов.

Той посочи, че Ердоган е първата фигура в Турция вече близо 14 години.

"Ердоган постоянно печели битките, но ги печели с цената на гигантско разделение в турското общество", подчерта бившият консул.

"Отстранени са над 1/3 от всички областни управители в Турция, околийски управители, има чистка във вътрешно министерство, в жандармерията. Това обективно създава предпоставки за страх", каза той.

Георги Димов каза, че България е силно зависима от южната си съседка в няколко отношения.

"Първо с бежанците. На второ място по линия на самото разрешаване или по-точно забатачване на кюрдския проблем. На следващо място - самата терористична заплаха, параноя. Югоизточната ни съседка е люпилня на камикадзета и на бурки. Това също е заплаха", настоя бившият консул.

Той прогнозира все по-силно разслоение и нарастване на напрежението в Турция.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
dqdo преди 7 години
Защо оср*хте сайта? "Не поправяй нещо, което не е счупено."
32
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
52 прозента гласували за ердоган на последните избори това народ ли е без образование кои знае каквифалшификац ии вьрвят с бюлетините как биеха воиниците сьбличаха ги голи родителите на тези воиницикакво дремят а не спасяват децата които изобшо не са разбрали какво става
31
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не я мислете Турция. След поредица военни преврати пак е години пред нас. Защото имат народ.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчиНа И като го срещна Ердухан със златния ли те поля. Или ти си причината да се казва вече Ердухан.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те сами ще си се излюпят на три нови държави - Кюрдистан, Диарбекирстан и Пазвантоглуеуропа вилает.
28
4
 
22
 
! Отговори
Ердухан преди 7 години
Демокрацията в Турция победи. Тези с най-дългите бради и най-крящящи аллах акбар ги правим съдии. Те ще съдят според най - мирната религия Ислям. А тя гласи: Когато свършат свещените месеци нападайте и убивайте неверниците където ги хванете. Правете им засади, обсаждайте ги , докато не почнат на молят за закрила. А когато я поискат им я дайте. Воювайте срещу неверниците , докато не започнат да ви плащат данък. Това са много справедливи закони и целият свят принадлежи на аллах,Бисмиля,аллах акбар
27
25
 
4
 
! Отговори
едно преди 7 години
Мноого му дреме на Ердоан за вашите коментари.Гледайте си *** и си гризете ноктите.Европейци-уааахахаха..
26
2
 
26
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Турска сатрапия. Край с републиката. Вън от НАТО. Никъв ЕС. Ще ми колят собствените си войници. Животни.
25
5
 
16
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Всеки народ си заслужава управниците и религията! Турците не са случили ни на религия, ни на управник сега. Съжале боку. Това е положението. Не ги съжалявам. И не ми дреме че са ни съседи. Таман по отблизо ще им гледаме сеира. Хахаха
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както в България преди 30 години , както в ъв Великобритания преди седмица, така и в Турция вчера, пенсионерите съсипват бъдещето на децата си.
23
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е инсценировка, само да се елиминира защитника на републиката - армията. Сега вече Турция е халифат( диваци без граници)
22
3
 
12
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
тук става въпрос за турция защо го хващате за дебелият на руснака.ще се удавите ако не споменявате русия.правителството се продаде на сащ и запад народа също за почна лека по лека да се продадат на наще политици
21
1
 
24
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 години
Разделението в Турция идва от това че Обществото знае в Подробности как се оказва Подкрепа на ИДИЛ ,.В момента Турция прилича на България по време на Югоембаргото - всеки си прави далавера И ИЗКАРВА пари .Ердоган няма да изпусне юздите докато САЩ и Русия не го бомбардират след 10 години .
20
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сичкото ислам е терорист, не трябва да се пуска в Европа.
19
32
 
3
 
! Отговори
ТурчиНа преди 7 години
Аз пък обичам турция и ердоган. Срещнах го преди години в анадола. Златен човек. Златен дъжд....
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армията ще се намеси всеки момент и ще стене весело :)
17
2
 
16
 
! Отговори
атрополог преди 7 години
Ердоган поразително прилича и като външност и като манталитет на един немски политик от близкото минало. Трябва само мустака му да се концентрила под носа и да почне да се сресва на обратно. Надявам се последствията от безумния му нарцисизъм да са далеч по-лежерни от тези на въпросния немски политик.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саудитска Арабия разполага с трилиони,но сами,не могат да си направят и копчета за балтон,същото очаква ,и Турция,но без трилионите,хайде ревете:-,,Алла'у акбар"
15
3
 
31
 
! Отговори
доктора преди 7 години
Турция просто е кучето пазач на САЩ в този регион затова има такава икономика и армия.Така бяхме и ние когато бяхме вярното куче пазач на СССР.Е загубихме студената война и ни разформироваха.Турция реши да го играе самостоятелно а бесните кучета ги евтаназират.Точно това ще наблюдаваме следващите няколко години а може и по-бързо.Жалко за нормалните хора в Турция
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ванга е казала: туркия ке падне кога блъгария стане.