Милионите и алчността на семейство Ердоган

Дават ?2400 за ролка тапети, 31 млн. за врати
20 юли 2016 07:00, Елка Василева
103
Милионите и алчността на семейство Ердоган
Емине и Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Съпругата на турския президент Емине Ердоган се хвали, че води прост и скромен живот, стриктно се придържа към мюсюлманските ценности, не излиза от кухнята, не хвърля нито грам храна и пести всяка стотинка. Но за 60-годишната госпожа Ердоган няма нищо по-приятно от това да пръска безогледно пари, пише британският в. “Дейли мейл”.

Докато президентът, издигнал си 3 двореца из Турция, трупа още милиони към състоянието си от близо 200 млн. евро, жена му редовно прави шопинг терапия из Европа, твърди изданието.

В стила на световния джетсет г-жа Ердоган предприема воаяж след воаяж в чужбина и купува дизайнерски дрехи и скъпи антики. Докато една четвърт от народа ѝ живее с 3,5 евро на ден, тя безсрамно се фука, че пие само бял чай за 1800 евро килото и го сърба от декориран със злато сервиз за 300 евро чашата.

Ценните предмети, които купува, несъмнено са за украса на огромния дворец, който Реджеп Ердоган издигна на възвишенията край Анкара. Разпрострян на почти 3 квадратни километра, комплексът струва на турския народ над 600 млн. евро.

Харчило се е нашироко за строеж и обзавеждане - от копринените позлатени тапети по 2400 евро ролката до 45 000 евро за всяка от стотиците двойни врати в палата. Сметката за 400-те порти с размер 3,2 на 2 метра е над 6 млн. евро. Като се добавят 450-те по-малки врати, крайният харч за тях става над 31 млн. евро. Само за покриване на подовете на площ от 35 000 кв. м килимите струват 8,5 млн. евро.

Сградата, известна като Белия дворец, е 30 пъти по-голяма от Белия дом. Тя излезе над два пъти повече от планираната цена, но Ердоган контрира, че демонстрира историческото величие на страната, пише “Дейли мейл”, цитиран от „24 часа“.

Запитан за какво му е такъв огромен дворец, президентът отвърна, че в старата му резиденция на премиер имало хлебарки и не било подходящо за живеене.

Освен дом на Ердоган сградата, за която се твърдеше, че е бомбардирана по време на пуча, но не пострада особено, служи и за команден и контролен център. Както в Белия дом в САЩ, там има подземна зала за заседания при кризи и бункери, способни да устоят на ядрена, химическа и биологическа атака.

Макар на възраст и майка на 4 деца, Емине не се отказва от шикозни тоалети и чанти. Миналия октомври заради нея затвориха цял мол в Брюксел, докато напазарува за 2000 евро в бутик на “Лоншам”. Във Варшава също вилня по пазара за антики и пръсна 45 000 евро. Но това не ѝ пречи да поучава туркините колко били полезни за възпитанието в скромност османските хареми. Нейният съпруг ѝ припява, че главната мисия на жената е да бъде най-вече майка и да ражда много деца.

Източникът на Ердогановото богатство тъне в мистерия, пише “Дейли мейл”. Според сп. “Форбс” 62-годишният Ердоган е начело в списъка на богатите политици с 51 млн. евро приход. Те се прибавят към личното му богатство от 170 млн. евро, натрупано през годините от търговия с акции и имоти. Ердоган е собственик на няколко ресторанта, футболен отбор, лична марка водка. Зад конфликта му с избягалия в САЩ имам Фетхуллах Гюлен стоят именно парите, защото проповедникът разобличи президента в корупция и незаконно облагодетелстване за него и синовете му.

Но малцината смелчаци, които посмяват да кажат истината за това, завършват в затвора, заключава “Дейли мейл”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Турцияердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 7 години
Турският народ трябва да обезглави този самозабравил се БЕЙ !
64
0
 
2
 
! Отговори
ердоган садам кадафи преди 7 години
а защо ли ми се нрави че и други подобни люде бяха на власт като садам кадафи украинския красавец този сирииския хубавец наследил даже баща си.как не знае нашия бб да имитира докъто порасне внучето ще успее.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление не успя преврата, бих искал да видя Ердоган обесен
62
5
 
3
 
! Отговори
Само гледайте преди 7 години
Ердоган е лууд, а Путин е джудженце, но само ще използва глуупоста на смоотания туррчин :))))Който се е хванал с Россия е задушаван в прегръдката и!Сега Ердоган легна в краката на Путин :)))
61
1
 
2
 
! Отговори
феса преди 7 години
И той ще умре
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жена му живее в духа на традициите, обаче Егроганчо има негова марка водка, а така.... Алкохола не е ли забранен....
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До някойТи това милиардите за нищо ги нямаш, учил ли си поне аритметика?
58
1
 
17
 
! Отговори
sid преди 7 години
Миличкия колко е скромен. И каква демокрация цари в неговото семейство особено да харчат чужди пари. Много се стараят. Ама няма нужда толкова всички сме тръгнали към едно и също място и той няма да го пропусне. Да се радва докато може щото му се вижда края. Един заблуден куршум и бързо ще свърши цялото му веселие. Още малко ще му дадат преднина.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Jenata na erdogan4o kato jenata na gorba4ov i klintan miliardi imat
56
3
 
12
 
! Отговори
някой преди 7 години
и тоя клошар се дуе на путин ли? Путин има 100 милиарда, тоя с някакви 50 милиона на година...
55
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е просто скромен в сравнение с нашите комунисти ,социалисти и КГБисти откраднали от българският народ от 1990 год. насам над 320 Милиарда долара(заедно с крадливата приватизация) по данни на Deutsche Welle !
54
6
 
37
 
! Отговори
Тиквата преди 7 години
Хахааххах 206 млн. евра. Че той на фона Б.Б и Ц.Ц. е бедняк и половина. Егати скъсания султан бе!
53
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
борбата е за пари между двамата имами този в пенсилвания имал 300 фирми и банка ася тои е крупенинвеститор в сащ и няма да бьде вьрнат ердоган купува петрола по 20 дол от ид продава на орьжие наразни терористични групировки после имаше слух и за тьрговия с човешки органи така че всияко е за паримежду двамата и които надделее в борбата пострадаха обаче грамотни хора с образованив и евр мисленетака се започна и в иран преди 40 години
52
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ново доказателство, че медиите не са независими, а маша.Да не би Ердоган да е натрупал тези пари за ден-два?!Но когато е удобен, не се говори лошо за него, сега когато вече не е - ето че започна плюването.Същата логика се прилага и за други политици, вкл. и Путин.В този ред на мисли изниква въпросът - защо политиците се държат по един или друг начин, който ни изглежда нелогичен, даже абсурден?!Ами просто ги държат с нещо и ако не слушкат - ще излезе наяве.
51
4
 
31
 
! Отговори
Georgi преди 7 години
Трябва да се премахне тази Ислямска държава. Няма място за радикалисти в нашата Европа. Турция вече е напълно като Сирия и Саудитска Арабия!
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Дейли мейл, ако още не сте разбрали, е фалирал английски"вярно че е ***
49
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция се превръща в рай.Такова великолепие струи отвсякъде.Пищността им ни идва в повече,но това е техния свят.
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сигурни ли сте, че има собствена марка водка? Проверих в търсачките, но не излезе.
47
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРИТАНСКАТА ПОМИЯ ХАХА
46
3
 
17
 
! Отговори
? преди 7 години
Това е абсолютен ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ, напомня ми за "СОЦИАЛИЗМА" в НРБ: а си казал дума против БКП и "ръководителите- затвор , бой и БЕЗ РАБОТА и право на следване до ДЕВЕТО коляно на рода ти...Ердоган е ПОСЛЕДОВАТЕЛ и на "добрите соцтрадиции": "НАРОДЪТ ИСКА...,": бяхме изкаравани ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в работно време на митинги или ако е почивен ден- партийните секр. ОТМЯТАХА кой е на лице и КОЙ го няма... след това-"неблагонадежден" при отсъствие..Сега да видим какво ще излезе от ПУТИН+ ЕРДОГАН срещата