"Войнишки балет" на границата с Пхенян

Войници от Южна Корея разпускат с красивото изкуство
Обновена: 20 юли 2016 14:46 | 20 юли 2016 14:44,
10

Снимка: Reuters

15 мъже мърморят докато се опитват да направя шпагат в залата за танци. Минутка по-късно се смеят с облекчение, когато учителят по балет е приключил с броенето до пет и им позволява да си починат.

Един път седмично група южнокорейски войници край демилитаризираната зона, която разделя корейският полуостров, сменят грубите обувки с палци. Идеята на часовете по балет е да премахнат стреса от раменете на мъжете, които пазят една от най-строго охраняваните граници в света.

"Има доста напрежение тук, живеем на фронта, което ме кара да съм доста несигурен в някои случай", обяснява пред Ройтерс Ким Йо Хек, 23-годишен сержант.

"Но с балета успявам да се успокоя и да намеря баланс, както и да се сприятеля с другите войници", обяснява той. За него това е втора година на уроци по балет и той смята да продължи, дори и след като напусне армията.

С къси панталонки и тениски, "въоръжени" с балетни палци, членовете на 25-та Дивизия на южнокорейската армия всяка седмица биват обучавани от балерина.

Треньорката им – балерина от корейската национална опера, а уроците й се отплащат добре - войнишко представление на Лебедово Езеро на Чайковски.

"Да бъдеш в армията е трудно само по себе си, така че не бях сигурна какво точно мога да им помогна тук", обяснява Ли Янг Хо, която веднъж седмично пътува до базата, за да обучава войниците.

"Но докато малко по малко учат основните неща от балета, те се смеят повече, прекарват си добре и това ме кара да си мисля, че идването ми тук си струва", смята балерината.

И така войниците, хвърлили за кратко оръжията, се завръщат към плието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
По добре тренировки по Таекуондо! Ама аде. И тия клонят към евро..... Хахаха
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това ми прилича на пропаганден материал писан от С.Кореяистина ли е?хахаха Ю.Корея се пази от балерини :)
1
0
 
4
 
! Отговори
? преди 7 години
Край!!!!!