Глас от Сирия: Ердоган ислямизира Турция!

Башар Асад: Не бива да се разчита на US президенти!
21 юли 2016 19:39,
91
Глас от Сирия: Ердоган ислямизира Турция!
Снимка: архив Reuters

Сирийският президент Башар Асад обвини турския си колега Ердоган, че се възползва от неуспелия преврат, за да наложи строги ислямистки порядки, които застрашават както Турция, така и съседите й, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Ердоган използва преврата, за да осъществи един екстремистки план, плана на "Мюсюлмански братя" в Турция. Това е опасно за Турция и за съседните й страни, включително за Сирия", каза Асад пред кубинска информационна агенция, цитиран и в профил на президентството в социална медия.

Отношенията между някога близките съюзници Асад и Ердоган се влошиха след избухването на конфликта в Сирия през 2011 година. Дамаск обвинява Анкара, че подклажда гражданската война, като подпомага ислямистките бунтовници и позволява на чуждестранни джихадисти да влизат в Сирия.

Пред кубинската агенция Пренса Латина Асад заяви, че хора от повече от 100 националности воюват срещу сирийските правителствени сили на сирийска територия, предаде ТАСС.

"Бойци от над 100 националности участват в агресията срещу Сирия. Ислямистките екстремисти са готови да убият всеки, който не изглежда, не се чувства и не се държи като тях", каза Асад и добави, че терористични групировки като "Джебхат ан Нусра", "Ахрар аш Шам" и "Джаиш ал Ислам" имат съвсем същата идеология като "Ал Каида".

Сирийската армия действа именно за това - да бъдат победени терористите, подчерта той.

Не бива никога да се разчита на никой американски президент, каза Асад в интервюто за кубинската агенция.

Преустановихме отношения със САЩ през 1974 г. и оттогава сме си взели поука: никой не може да разчита на нито един американски президент, заяви той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.