Стрелбата в Мюнхен – тероризъм, но не ислямски!

Стрелците били с нацистки символи по дрехите си, обиждали чужденците
Обновена: 23 юли 2016 00:07 | 22 юли 2016 23:21,
155
Стрелбата в Мюнхен – тероризъм, но не ислямски!
Снимка: Ройтерс

Германската полиция призовава хората да избягват спекулации относно нападението в Мюнхен, предаде ВВС.
Полиция та съобщава, че няма индикации, че това е било "Ислямистка терористична атака".

"Това би направило работата ни значително по-лесна. Благодарим за подкрепата", пише в профила на полицията в социалната режа Facebook.

Още по темата

По-рано на свидетелско видео, заснело единия от стрелците, се чува разговор, при който нападателят крещи "германец съм". Впоследствие се появиха свидетелски описания в Twitter, според които един от нападателите е имал нацистки символи по облеклото си.

Служител в мола твърди, че единият от стрелците е крещял обидни фрази срещу чужденците, докато е стрелял. 

Междувременно полицията в Мюнхен опровегра информацията за инцидент близо до Карлсплац. Терористичният акт на стрелба в баварския град е само един, катеорични са служителите на реда.  

Чешкият вътрешен министър Милан Хованец бе категоричен, че страната му ще укрепи границата с Германия в случай, че нападателите се опитат да избягат от страната. 

Летището в Мюнхен продължава нормалната си работа. "Ситуацията е обичайна, обектът работи в нормален режим", заявиха от летището. Мюнхенската аерогара обслужва ежедневно 1300 полета и е втората по този показател в Германия.

Германското правителство е свикало кризисно заседание в канцлерството в Берлин във връзка с терористичната атака в Мюнхен, предаде ДПА.

Канцлерът Ангела Меркел още не присъства. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер прекъсва ваканцията си. Полицейски говорител в Мюнхен заяви, че не може да потвърди медийните информации за седем убити, но предупреди, че се издирват трима извършители, които са въоръжени и опасни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
9
 
! Отговори
а у нас преди 7 години
И пръстовият отпечатък в болниците е акт на насилие, даже тероризъм, защото:1. Има политимески мотив2. Може да умрат хора, защото болницата има право да не те лекува, ако не дадеш тоя отпечатък3. Ако си в кома ще ти го вземат и без да искашИ т. Н.
80
0
 
3
 
! Отговори
уикипедия преди 7 години
"Тероризъмът няма общоприета дефиниция"
79
1
 
11
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
"Летището в Мюнхен продължава нормалната си работа. "Ситуацията е обичайна, обектът работи в нормален режим", заявиха от летището."Е добре де, тримата които се издирват - имат ли им описанието? Защо даже не покажат снимки или фоторобот на тримата как изглеждат, за да знае населението, да се пази и да предупреждава полицията ако ги види съответно?Иначе, ако не са ги видели какво очакват, как ще ги познаят на летището? Като видят някой да се качва на самолет с нацистки символи по дрехите ли?
78
4
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Ааааа, това значи е съвсем друго!Щом тероризмът не е ислямистки, значи е добър тероризъм нали?Само ислямският тероризъм може да бъде лош нали така?Абе аре стига нема нужда! Какви подбуди може да има избиването на хора масово и безогледно? Дори животните убиват когато са гладни за да се наядат.А тия? Нямам обяснение. Освен беднотията. Но докато тези, извършителите, както казват "бързо радикализираните" са бедни, то командирите изглежда са приказно богати! Защо ли?
77
0
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Ислямски,неислямски -всичко е на религиозна основа...И ще става все по-страшно...
76
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тероризъм, но не ислямски"! Иранец с нацистки символи??? Може би Хитлер му е чичо??? Хахаха!!! Пишете каквото си искате и неглижирайте проблема. Удивителна глупост и лицемерие , но за сметка на цяла Европа.
75
3
 
24
 
! Отговори
Калина до 120 преди 7 години
Меркел е пионка.След ВСВ канцлерът след Хитлер- Аденауер е принуден да подпише с американците "Канцлер акт"-3 важни точки: 1. Нито един "избран" германски канцлер неможе да встъпи в длъжност, ако Вашингтон не даде съгласието си.2.На територията на Германия армията на САЩ могат да вършат всичко, без разрешението на германското правителство.3 Никакви свободни медии. И като гаранция за спазването на тези клаузи, златният резерв на Германия се пази във Вашингтон.Този договор е валиден до 2099 г.
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това стана точно на същата дата, на която Брейвик направи атентата си.
73
1
 
14
 
! Отговори
Българомохамеданин преди 7 години
На заглавната страница на Дейлимейл в момента пише, че са били иранци.
72
5
 
23
 
! Отговори
националист преди 7 години
Меркел контролира медиите.Всички националисти в Германия според нея са престъпници.Тя упражнява геноцид спрямо собствения си народ.А сега след Брекзита и в целия ЕС.
71
4
 
30
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 7 години
Боже...Боже....в какво превърнаха Европа САМО заради измислените им евро-атлантически ценности.......За съжаление това е краят на европейската цивилизация-факт.
70
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е новата мода на ислямистите, да носят свастики и да стрелят по "чужденците". Чудя се защо са викали и "аллах албар" (твърдения на очевидци). Сигурно някой от тях "по навик" се е изтървал. А сигурно медиите целенасочено крият...
69
2
 
20
 
! Отговори
Нетърпимо дебилно преди 7 години
От нереално дебилното поведение на Запада- западнал мирише, че чак смърди на страшни зависимости и мнооооооооооого пари!!! Бог да ни е на помощ! Или най -добре да се вземем в ръце и да се вдигаме срещу *** продажни!
68
0
 
16
 
! Отговори
Някой лъже тука преди 7 години
А ето какво пише CNN:Lauretta said she heard the gunman say, "Allahu Akbar," or God is great. "I know this because I'm Muslim. I hear this and I only cry."Или преписвате само от руски сайтове.
67
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците са лукави. Вижте как прикриват информацията за да си измислят своя версия. Не били тероистите ислямисти ами нацисти - колко удобно за да продължи политиката на Меркел за отворени врати.
66
2
 
21
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 7 години
Знаех си. Десните са виновни за всичко. Рецептата е повече бежанци!
65
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZURLATITE BALGARI PAK NE SA PILI HAPCHETATA SI I NA SUN IM SE PRIVIJDAT EDNI LOSHI TURCI
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй е "протестантски тероризъм".
63
3
 
15
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
предполагам че терористите са турци
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти за България не се опитвай да мислиш какво трябва да зарваря. Ние ще мислим.Яж кебапа от лой и си гледай ердо да не погне и тебе в дранголника.