Стрелбата в Мюнхен – тероризъм, но не ислямски!

Стрелците били с нацистки символи по дрехите си, обиждали чужденците
Обновена: 23 юли 2016 00:07 | 22 юли 2016 23:21,
155
Стрелбата в Мюнхен – тероризъм, но не ислямски!
Снимка: Ройтерс

Германската полиция призовава хората да избягват спекулации относно нападението в Мюнхен, предаде ВВС.
Полиция та съобщава, че няма индикации, че това е било "Ислямистка терористична атака".

"Това би направило работата ни значително по-лесна. Благодарим за подкрепата", пише в профила на полицията в социалната режа Facebook.

Още по темата

По-рано на свидетелско видео, заснело единия от стрелците, се чува разговор, при който нападателят крещи "германец съм". Впоследствие се появиха свидетелски описания в Twitter, според които един от нападателите е имал нацистки символи по облеклото си.

Служител в мола твърди, че единият от стрелците е крещял обидни фрази срещу чужденците, докато е стрелял. 

Междувременно полицията в Мюнхен опровегра информацията за инцидент близо до Карлсплац. Терористичният акт на стрелба в баварския град е само един, катеорични са служителите на реда.  

Чешкият вътрешен министър Милан Хованец бе категоричен, че страната му ще укрепи границата с Германия в случай, че нападателите се опитат да избягат от страната. 

Летището в Мюнхен продължава нормалната си работа. "Ситуацията е обичайна, обектът работи в нормален режим", заявиха от летището. Мюнхенската аерогара обслужва ежедневно 1300 полета и е втората по този показател в Германия.

Германското правителство е свикало кризисно заседание в канцлерството в Берлин във връзка с терористичната атака в Мюнхен, предаде ДПА.

Канцлерът Ангела Меркел още не присъства. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер прекъсва ваканцията си. Полицейски говорител в Мюнхен заяви, че не може да потвърди медийните информации за седем убити, но предупреди, че се издирват трима извършители, които са въоръжени и опасни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
На едно "омайващо" място на анатомията сте - между две бузки - не е вход, а изход...:)))))
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От няколко източника, включително от CNN прочитам, че крещял аллах акбар. Немските източници първо твърдяха, че не било терористичен атентат, после стана терористичен атентат... Малко ми е трудно да им вярвам на швабите.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно, защото мюсюлманка е заявила пред CNN, че един от нападателите е крещял "Аллах Акбар".
18
2
 
23
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Мило и драго давам да са немци нацисти. Неможе да са моите мозъчни хирурзи. Германци ли са всичките ще ги заменя , един няма да остане в Германия , даже Обама обеща да помага.
17
1
 
13
 
! Отговори
Трезвен преди 7 години
Ей, журналята като чуят "жертви", получават оргазъм и мозъкът им страда от недостатъчно оросяване. То бива бързане, бива немарливост, ама това вече си е простотия. Пишете грамотно!
16
0
 
6
 
! Отговори
Огнян преди 7 години
Бааден и Майнхов да не са въскръснали...
15
0
 
12
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Няма логика да са други при безразборна стрелба ..
14
1
 
22
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
А властите помолили да не се коментира.Те трябва да нагласят историята.Жалко за загубата на хората.И немците ги ухапаха.Але Меркел,вземи.
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прекалено явно е- крещял аз съм германец и носил нацистки символи. Прилича ми на жалкия опит на Ердоган да елиминира всичките си противници за да наложи ислямски диктат. В случая при немците целта на партенката е да се тушира съпротивата срещу ислямизацията.
12
0
 
27
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
НЕКА ПРОМИВАНЕТО НА МОЗЪЦИ ЗАПОЧНЕ,СЕГА!!!
11
7
 
10
 
! Отговори
мюсли преди 7 години
Язък !"Жалко" ,че не са мюслюмани....!Ако бяха такива , досега около стотина коментара щеше да има.
10
0
 
29
 
! Отговори
Меркел е на kокаин преди 7 години
Да, Шмеркел. Повярвахме ти.
9
3
 
32
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Е,германските кастрати избиха рибата(балъците)!Какво да кажеш повече....Щом търпят Баба Зомби за канцлер-нормално!За да се събудят не знам вече какво ще им е нужно!Явно кланетата по улиците не ги трогват.Може би трябва да тръгнат да ги обезглавяват по къщите?????
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе, това са баварци на които им се е поискало да пострелят малко в мола, нали е петък- пазарен ден, може на някой да са му блокирали кредитната карта и той се е разярил. Ами да.
7
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нацисти са, да. Нацистът Мюмюн и нацистът Сюмюк.
6
1
 
27
 
! Отговори
Метрампаж преди 7 години
Това е партенка.
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Впоследствие се появиха свидетелски описания в Twitter, според които един от нападателите е имал нацистки символи по облеклото си."Крайно време беше!
4
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да се вярва на немските власти, справка Кьолн!
3
1
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Егати облекчението - щом не са ислямисти ОК ли е - бе да умират хора кво ви пука - а ислямистите сами си ги поканихте да ви дойдат - да ви еват и да ви трепат - тва е цивилизационен избор - неква евроатлантическа ценност сигурно - квот си пожелаеш тва ти се случва......
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така. Физикът Меркел преоткрива втория закон във физиката. Без руски газ трудно ще се оправят. Разбирам, че са фенове на модерните технологии, но микровълновите печки са много малки.