Стрелбата в Мюнхен – тероризъм, но не ислямски!

Стрелците били с нацистки символи по дрехите си, обиждали чужденците
Обновена: 23 юли 2016 00:07 | 22 юли 2016 23:21,
155
Стрелбата в Мюнхен – тероризъм, но не ислямски!
Снимка: Ройтерс

Германската полиция призовава хората да избягват спекулации относно нападението в Мюнхен, предаде ВВС.
Полиция та съобщава, че няма индикации, че това е било "Ислямистка терористична атака".

"Това би направило работата ни значително по-лесна. Благодарим за подкрепата", пише в профила на полицията в социалната режа Facebook.

Още по темата

По-рано на свидетелско видео, заснело единия от стрелците, се чува разговор, при който нападателят крещи "германец съм". Впоследствие се появиха свидетелски описания в Twitter, според които един от нападателите е имал нацистки символи по облеклото си.

Служител в мола твърди, че единият от стрелците е крещял обидни фрази срещу чужденците, докато е стрелял. 

Междувременно полицията в Мюнхен опровегра информацията за инцидент близо до Карлсплац. Терористичният акт на стрелба в баварския град е само един, катеорични са служителите на реда.  

Чешкият вътрешен министър Милан Хованец бе категоричен, че страната му ще укрепи границата с Германия в случай, че нападателите се опитат да избягат от страната. 

Летището в Мюнхен продължава нормалната си работа. "Ситуацията е обичайна, обектът работи в нормален режим", заявиха от летището. Мюнхенската аерогара обслужва ежедневно 1300 полета и е втората по този показател в Германия.

Германското правителство е свикало кризисно заседание в канцлерството в Берлин във връзка с терористичната атака в Мюнхен, предаде ДПА.

Канцлерът Ангела Меркел още не присъства. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер прекъсва ваканцията си. Полицейски говорител в Мюнхен заяви, че не може да потвърди медийните информации за седем убити, но предупреди, че се издирват трима извършители, които са въоръжени и опасни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
4
 
! Отговори
никъф луд преди 7 години
До Некъф лудНе бе, луд е бил, един по телевизията викаше, че касапинът бил просто "превъртял " човечец... Не виждаш ли, че напоследък всеки терорист е обявяван за психически непълноценен, за странен, но в никакъв случай -не принадлежи към терористични организации. Чистички момчета - високо самоинициативни, "успешни". Пфу, гадост. Щото ние сме ***, нали, картофите ги ядем със земята по тях.
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БолдиАми, защото целта е заблуждаване, промиване на мозъци, гестаповско кодиране - засега, ха-ха, чрез НЗОК. Днес, по БНТ някакъв, с "коч" във фамилното име мило ни убеждаваше, че масовите стрелби са "рутинно" нещо. Ежедневие, да свикваме. Да не се противим!? Хилядолетия човечеството се е борило да постигне истинските човешки ценности, да няма насилствена смърт, да няма терор, а сега - това било "рутина". Пригласяха водещи, странен "културен антрополог", един искаше "следене" на комшиите...
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА БЕ, ДА, НЕ Е ИСЛЯМСКИ!
98
1
 
11
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Въртят, сучат, само и само да не кажат истината. Убиеца от Мюнхен е МЮСЮЛМАНИН.Много много кръв ще пролеят те в Европа преди да почне да се казва истината на всеслушание. За отбелязване, че терористите са второ, трето поколение - добре интегрирани и отгледани с средствата на именно тия държави където живеят.Да им е честито!!!!!!!
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана с тия немци, ами те са по - зле и от нас.
96
0
 
18
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Докато тази биологична маса от *** не бъде изрината от Европа,ще има непрекъснато атентати.Това е положението.
95
0
 
20
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Немците съвсем сдадоха фронта. Чудят се кви врели-некипели да разправят само и само да не засегнат навлеците. Това ако беше се случило при един друг немски водач преди около 75 години тези щяха да бъдат публично разстреляни за назидание, без значение дали са мюсулмани, християни, будисти или други. Просто щяха да бъдат екзекутирани по най-бързия начин.
94
2
 
14
 
! Отговори
Българка преди 7 години
ДА БЕ....НЕ БИЛИ МЮСЮЛМАНИ...!.. ТИЯ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ШАПКАТА МИ...... ДА НЕ БИ ДА СЪМ БИЛА НА ДРУГА ПЛАНЕТА ..И НЕ СЪМ РАЗБРАЛА? ДА НЕ БИ ВЕ4Е ИСЛЯМА ДА Е СТАНАЛ РЕЛИГИЯ НА БУДИСТИ ХРИСТИЯНИ И АТЕИСТИ,? МОЛЯ ПОЯСНЕТЕ АКО ИМА ПРОМЕНИ !
93
2
 
19
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Откога ирнаците станаха не-мюсулмани? Това че иранецът е станал германски гражданин по-малко мюсулманин ли го прави?Не пишете глупости като не знаете за какво пишете.
92
3
 
10
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
До Един българинКакво ми се правиш на извънземен?Къде видя,че не е ислямски тероризъм?Да не би терориста да е носил кръстче на врата си?
91
0
 
13
 
! Отговори
Гърбелс преди 7 години
Ей, какво очаквата бре, то пропагандата германците са я измислили, че дори и министър по пропагандата имаше. Пропагандата винаги е срещу народа и накрая голата истина излиза на яве.
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казаха вече, че е германец от ирански произход, само днес беге не са го разбрали
89
0
 
26
 
! Отговори
Конспи Ратор преди 7 години
Затова ли беше целия рев вчера да не се качват клипчета от събитието?! Да не би да се видят извършителите, за да мине номера с това че са германци а видите ли, не мигранти! Подлост спрямо немцкия народ и целия ЕС - заслужено в разпад, с такива като Меркел начело!
88
1
 
22
 
! Отговори
Българанец преди 7 години
Меркеловата пропаганда намина и путиновата и ердогановата взети заедно! Не очаквах подобно изопачаване на фактите точно в Германия.( Никога не е късно да се осъзнае човек) И всичко това за да ес пази 'рахата' на новопристигналата работна ръка! А какво ли ще кажат когато ИД поеме отговорност?!
87
1
 
17
 
! Отговори
Не били ислямисти преди 7 години
... ами били исля-манци! А защо не дадат снимки по медиите на извършителите ?! Може би тогава номера с това че са германци няма да мине ...
86
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на средствата за масова ДЕЗинформация на Меркел! Блаженни да са вярващите и да изберат пак "мамчето" Меркел!
85
0
 
19
 
! Отговори
Суворов преди 7 години
Наистина тези немци много се изложиха . . .!?От вчера "въртят и усукват" по средствата за масова информация, само и само да не кажат на хората "голата" истината , че и на тях тепърва ще им "гори под краката"! За да не излезе на яве че основната причина за това е впроявения идиотизъм от баба им Меркел, която е главната виновница за пускането на тая *** в ГЕРМАНИЯ !
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иранманец съм!
83
1
 
19
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Също както в България. "Иранци" избиват местното население- превърнало се в чужденци в собствената си държава
82
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немската полиция чак толкова ниско ли падна? Не го очаквах! Да кажеш за иранец , че е германец, който от 2 години в Германия, ...неее, не е ислямски тероризъм! Оли.гофрени!Значи брат ми като живее също от 2 години в Германия, има здравни осигуровки, работи на договор вече германец да се смята, така ли? ***.отииии....