Край куршумите в Мюнхен: От първо лице…

Пометена от тълпата в мола, Ели от Пазарджик чака операция
Обновена: 24 юли 2016 10:28 | 24 юли 2016 09:48,
22
Край куршумите в Мюнхен: От първо лице…
Снимка: БТА

"Много, много ме беше страх".

Това са думите на 50-годишната Ели от Пазарджик. Българката, която се оказа на метри от куршумите в търговския център в Мюнхен. Сънародничката ни е част от статистиката на ранените при трагедията. За щастие – не сериозно.

Ели пристига в баварската столица, за да гостува на сестра си. Възнамерява и да търси работа, защото в родния Пазарджик от много време препитание няма.

Още по темата
В злополучната петък вечер влиза в "Олимпия", за да си купи храна. Изведнъж всички около нея започват да бягат. Тя пита какво се случва и й казват, че в мола има терористи.

"Много, много ме беше страх", казва Ели пред "Нова телевизия". Тя не видяла нападателя, защото се опитвала да се спаси.

Ели е ранена по време на паниката. Тя паднала, повлечена от уплашената тълпа. Тогава е счупила ръката си. Двама немци й помогнали да се изправи на крака. Заедно със сестра й отиват пеша до болницата.

Та тя вече била посетена от консула на страната ни в Мюнхен. До момента тя е и единствената българка, за която се знае, че е пострадала при нападението в мол "Олимпия".

Състоянието на сънародничката ни е добро, но в понеделник й предстои операция на счупената ръка. След като се възстанови, възнамерява да се върне в България. Знае, че надали ще намери работа, но вярва, че в родината животът й ще е по-спокоен.

Друга наша сънародничка – Ева, пък разказа за това как се е спасила от куршумите. Била само на две пресечки от мястото на стрелбата, когато разбрала, че нещо се случва и така избегнала преминаването в опасния район.

Ева смята, че германските власти вероятно прикриват факта, че атаката е била терористична. Това се правело с цел да не се нагнетява напрежение към мигрантите в страната и да не се критикува политиката на правителството спрямо тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Луди жаби преди 7 години
И още нещо, Аззззз. Трябва да спре и да се води по акъла на други държави извън Европа. И да спре да им върши войните. Ето това вече ще я оправи. А, да. И най-после да вземе да се обедини!
15
2
 
1
 
! Отговори
Азззззз преди 7 години
Опитват се да разрушат ЕС. В Белгия беше първия атентат, ясно защо, после в Франция и Германия. Съвсем очевидно се опитват да разрушат ЕС. Той все още може да се оправи. Трябва му обща армия.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време беше да се спрат тия коршуми!
13
3
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Няма работа в Пазарджик? Българската евроатлатническа икономика бележи растеж, а в Пазарджик няма работа!---------------------------------------Европа е виновна, че в Пазарджик няма работа?! ХАхахаха... ми те хората пробват да инвестират в БГ, но бай бyгар изпооткрадне каквото може и те си тръгнат. Хахахаха... много сте зле.
12
5
 
5
 
! Отговори
до Суека преди 7 години
Не става да ги изгонят, не се раждат достатъчно немчета. Трябват 2 милиона повече бебета, за да затворят границите за пришълци. Другия вариант е да изчезнат като нация и държава както ние направихме
11
4
 
9
 
! Отговори
Техаs преди 7 години
Ало, Германия е колония на щатите, това да е ясно. Там всеки ден има стрелби по моловете. Просто американски екшън. Свиквайте!
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ще се връща в България? Много страшно ли е в Германия? Като си избрала това място, ще си седиш там.
9
3
 
15
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Да бият шута на всеки емигрант и да премахнат всяко гето и да си останат само емигрантите които са интегрирани по някакъв начин като българите в Германия и да видим дали ще има такива убийства и показни криминални деяния и да има ще са в пъти по-малко и по битови ! МЕРКЕЛ и сие докараха чумата от Близкият Изток тук сега те да се оправят глупците с глупци ! Колкото повече такива неща се случват толкова повече крайни организации и симпатизанти ще се създават и БЕЛИ ЗЛАТКИ като нашата *** .
8
3
 
37
 
! Отговори
ист преди 7 години
Хитлер прочистваше Европа - лошо.Меркел замърси Европа - лошо.Германска работа - много лошо.
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ели е ранена по време на паниката. Тя паднала, повлечена от уплашената ръка. Тогава е счупила ръката си." Toтално сте се издухали всички журналисти в този сайт! Хвърлете си молбите за напускане! И се научете да приемате забележки и критики от хората, защото именно от тях Ви идва заплатата. Недейте да триете коментари подобни на този, тъй като това Ви прави едни комплексари!!!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен8Не се е сетила да каже, че е политически преследвана. Бат Бойко не й дава да носи бурка, а мама Меркел ги приема повити всякак:)
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм на мнение, че се прикрива истинската цел и мотиви на стрелеца. Живея вече почти 15 год в Германия и съм се нагледал на манипулации вече по немските медии. Все пак да не забравяме Гьобелс какъв и от къде е.
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нали се сещата с какъв цвят на кожата е тая ели
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МНЕНИЕщом е от Пазарджик, няма и съмнение.
2
11
 
11
 
! Отговори
помак преди 7 години
Кабул не е Европа,а и загиналите не са християни."Света "настръхва само,когато жертвите са християни!
1
2
 
41
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 години
Тази е от българите , които ни "прославят " из Европа.Тази е от българите , заради които ни гледат с презрение из Европа.