Атентаторът от Ансбах бил половин година у нас

Пребивавал е в София до средата на 2014 г.
25 юли 2016 20:02, Александър Попов
41
Атентаторът от Ансбах бил половин година у нас
Снимка: Reuters

Сириецът, който се самовзриви в германския град Ансбах, е пребивавал в България от края на 2013 г. до средата на 2014 г., съобщи МВР.

В този период не е попадал в полезрението на полицията с противообществени прояви. През последните две години няма данни да е влизал и пребивавал в страната, съобщи главният секретар на МВР комисар Георги Костов.

Още по темата

Председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова поясни, че мъжът е регистриран през есента на 2013 г., когато е подал молба за закрила. През месец декември същата година получава хуманитарен статут, който дава право за свободно придвижване на територията на нашата страната и на ЕС.

Пребивавал е в столицата.

През септември 2014 г. е получено запитване от компетентните власти на Германия във връзка с подадена и при тях от същия човек молба за закрила и те желаят по процедурата на Дъблинския регламент да го върнат обратно в страната.

Българските власти са информирали партньорските служби, че мъжът вече има предоставен статут и съответно не спада към категориите лица, които подлежат на връщане по Дъблинския регламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
top преди 7 години
той бил малтретиран в БГ. Ако са го малтретирали или по точно Ремонтирали качествено той никога нямаше да се радикализира
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя сирийският бежанец, дето се взриви в Ансбахнашата говорителка каза, че докато бил в Българияне бил радикализиран.Лично Плевнелиев се грижел за интеграцията му.Обаче отишъл в Германия и там са разсипал като човяк!
27
0
 
1
 
! Отговори
Кардам преди 7 години
До ТервелЛежим си на лаврите.
26
0
 
1
 
! Отговори
Ау, изненада! преди 7 години
Е, та? Гаче ли сега си нямаме атентатори?
25
0
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Атентатора като чул че при връщането му в България щял да бъде посрещнат от Динко и Перата не издържал и се взривил.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер яко, Трабант на снимката!!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е и какво като е бил,ние ли сме подтотвяли или нямате тема за разтягане на локума ,противни драскачи!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еее Меркел си го е поканила, да не ни преписват нищо, ние сме само посредник
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западняците пишат , защо ще го върнат в България , живота на българите по-малко ценен ли е ?Първата държава от където идват към Европа е Турция . Меркел хем ги приема , хем ги депортира , но не може да се споразумее с Турция да ги върне !Те са Сирийски граждани и трябва да се върнат в Сирия ?? Не са български !Само че Дъблинския договор е много неизгоден за България , защитава Запада и северните държави , като Унгария и Полша, които упорито не искат мюсолмани ! Знаят защо, Запада тепърва ще
20
7
 
4
 
! Отговори
rom преди 7 години
blgaria rai za djihadisti alahakbar
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо бързо забравихме Ахмед Чатаев ,атентатора от Истанбул .И той живуркал в България с политическо убежище и обграден с грижи ,сакън да не го върнат в Русия където е издирван за тероризъм .Нещо подозрително терористите са живяли свободно у нас.
18
3
 
16
 
! Отговори
Лудия преди 7 години
Еми сега ако всичките им кажат ,че ще ги изселват към БЪЛГАРИЯ и гледаш ГЕРМАНИЯ "светва" и става като лунен пейзаж хахахаха ! НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ честно ...
17
4
 
24
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Просто се е стресирал, че ще прекара младините си в България!
16
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната в Сирия не е могла да го пречупи но за половин година в БГ е изкукуригал до степен да се самовзриви при мисълта че го връщат тук. Много им слаба психическата устойчивост на тея ислямисти. А ние тука си живеем постоянно и нишшшшшто ни няма.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно сега излезе статия на Евронюз , че е трябвало да бъде ДЕПОРТИРАН в България !Хората отговарят , защо в България ?- живота на българите по малко ценен ли е ?Защо не го върнат на Турция , идват от там или да ги депортират в Сирия !Дъблинсли споразумения ?- най- неизгодни за България -защитава западна Европа и Североизточна !Защо българските представители са се подписали ?? ? Всичкия *** в България и Италианския *** също ( отровни отпадъци ) и африканците и те ги преразпределят към
14
0
 
20
 
! Отговори
шофьорка преди 7 години
Защо пишете статии,които уронват авторитета на България и привличате вниманието на терористите
13
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представяте ли си какъв ужас е изживял ?Само при мисълта ,че ще го върнат в България и се е самозривил .А аз какво да правя като живея тука и гледам от 45 години нищо не се е променило .Щом и хората от война идват и бягат от тука значи сме на дъното от 50 години .Може да плашат чужденците с България това е факт и Герберастите са факт .
12
2
 
31
 
! Отговори
Тервел преди 7 години
Парадоксалното е, че навремето сме отблъсквали арабските нашествия с армия, днес нямаме армия, но продължаваме да ги отблъскваме. :D
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"През септември 2014 г. е получено запитване от компетентните власти на Германия във връзка с подадена и при тях от същия човек молба за закрила и те желаят по процедурата на Дъблинския регламент да го върнат обратно в страната."Сега ЕС да си навие на руло дъблинският си регламент и да си го интегрира надълбоко между южните хълмове. Повече талибани не ща в странатата си.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БХК и Амнести нещо се скатават напоследък...