Българи в Турция: Аман от консулствата ни!

Георги Кадиев внася проект за задълженията на дипломатите
25 юли 2016 11:12,
42
Българи в Турция: Аман от консулствата ни!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Българи, живеещи в Турция, сигнализираха за проблеми в работата на българските консулства там. Те изпратиха и писмо до Външно министерство и до парламента, в което посочват конкретните причини за недоволството си.
За това разказа една от българките в Турция, подписала се под писмото, в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Случвало се е да се обаждаме лично, дори тогава те не ни запитват къде живеете, да оставим телефон за контакт. Има група в социалната мрежа, в която ние сами разменяме информация", обясни Гергана Атасалим.

Още по темата
Тя разказа и че в консулствата рядко отговарят на обаждания, дори и в посоченото за това време, а в интернет липсвала официална информация за изготвянето на документи от различен тип.

Независимият депутат и лидер на “Нормална държава“ Георги Кадиев обяви, че ще внесе законопроект, уреждащ задълженията на дипломатите ни зад граница.

Кадиев разкритикува позицията на външното министерство и мълчанието на българския посланик в Турция Надежда Нейнски по време на размириците в Анкара и Истанбул.

Според него разнопосочните реакции на българските консулства в Германия и Турция, са знак, че липсва единен правилник за всички външни служители.

Кадиев припомни, че след стрелбата в Мюнхен в петък вечерта веднага са били публикувани координатите на генералния ни консул там. Антоанета Байчева "вдигаше телефона си, даваше изявления за медии, нямаше забрана за това", каза депутатът.

Той обясни и че никой не е очаквал посланикът ни в Турция Надежда Нейнски да дава политически оценки още първите минути, а да даде логистична насока на хората.

В разгара на опита за преврат в Турция у нас избухна скандал, свързан с липсата на реакция от посланика ни в Анкара. Няколко дни по-късно Нейнски обясни, че външният министър Даниел Митов й е забранил да говори. Митов потвърди това, а премиерът Бойко Борисов го подкрепи.

Още новини четете в http://www.bgonair.bg/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
до 37 преди 7 години
и бре комшу ти български не знаеш аот българското консулство в Мюнхен помощ искаш Я МАРШ В ТУРСКОТО ДА ВЗЕМЕШ ЗАДНА ВИЗА
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gen konsulka v munhenda ja vraschtate v bg tel v muenhen ne se digat sa informazia obslujvst v garaj 4skadch s 4asove i na mnogo loscho mesto e sapruga na gen konsulkavsima pari sa kakvo schofior 4ista4ka rabota nama a i tel ne digat sa informazia no s vraski i protejeta na gerb 5 g sefi tahs genr. Konsulka v muenhen rabota nama
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nadejda mihsilova ne e sa poslsnik v turzia 4uda se sa kakvo ja skriha tam koi ja probutva kostov oschte li raspredela diplomaziats v vsnschno mitov brilantina ne e vsnschen minister toi e pisluschnik na usa jena mu angli4anka tn sa turzia trabva ptogi diplomat a nadejda ne e takava ot 27 g nama diplomati ima nagada4i pisluschnizi na gerb i agenti 400 diplomata dtojan ganev i kostov gi isgoniha ostsviha 4engeta i negadarnizi a da ne govorim kakvi jeni ranotat v vanschno 4ampieva nekadarna
25
5
 
19
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Меджународен паспорт на българските граждани се издава в България.Аз проблем с това нямам.Нищо против, но ако си плащаш данъците в Турция, за какво ти е български паспорт?Нищо против, но ако си плащаш данъците в Турция, защо трябва участвате в избирането на правителство което харчи парите събрани от мойте данъци.Изберете най-накрая България или Турция.Единия от дядовците ми е натирен от беломорска тракия (днешна Турция), но не претендирам за турски паспорт или да ви избирам президента.
24
0
 
18
 
! Отговори
Кипър преди 7 години
Заповядайте в консулството в Кипър - все едно в затвор влизате и незнайно как всички служители са супер компетентни по всички теми. По теглото ще го познаете и по излъчваният ПЕСИМИЗЪМ :)
23
0
 
15
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Затова, всеки път когато говорите по телефон или на живо с държавен служител пускайте телефона си на запис. Почти всички имат телефони който могат да записват ако не видео, то поне аудио. Искайте този, с когото разговаряте да се представи с имената си и позицията която заема. После ако се държи нагло качвате видеото по сайтовете за видеосподеляне и го пускате до всички възможни медии и социални мрежи и гледате купона.
22
0
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
България има Външно министерство /администрация/ застинало в социализма но Външна политика няма. Посолства и консулства са едни топли местенца за прилично живуркане на "наши партиини другари". Хабер си нямат от за какво са там освен за взимане на заплати. Нямат естествено и никакво отношение към българите в съответните страни. Накратко търтеи, а както е известно от такива работа не чакай!
21
8
 
8
 
! Отговори
top преди 7 години
госпожа Атасалим доколкото разбирам живее в Туркия но не разбирам какво иска от БГ консулство . тя явно е избрала къде да живее а за националността и няма какво да обсъждаме защото тя е ясна. ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ ЕРДОГАН
20
1
 
28
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Нищо ново на хоризонта. В нашите посолства и консулства се изпращат хора на почивка, а не да вършат работа още от соц. време!
19
3
 
19
 
! Отговори
@ Българката преди 7 години
Много си наивна човечке ... въпреки че живеят от 40 години там , носят турски имена , имат турско самосъзнание и изповядват болната им псевдорелигия , те продължават да имат и българско гражданство и ни гостуват по избори с едни микробусчета , не си линги виждала ? Посолствата ни са безобразни , но внимание само тук !
18
1
 
18
 
! Отговори
Българи в България преди 7 години
Аман от политици-бизнесмени и собственици на ВЕИ-та. Ама аман вече.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изчезнаха ни документите в Турция преди няколко години. От хотела гарантираха, че не се е случило на тяхна територия.Полиция, ала бала. Писахме, звъняхме до консулство, посолство, МВнР, без резултат.Добре, че "намериха" паспортите точно преди да тръгнем за Инстанбул, дано на място да си вършат работата.Държавата ни е на ниво, по-добре без нея.
16
5
 
27
 
! Отговори
НаРъБа преди 7 години
Значи когато потурчените имат проблем с посолството става национален проблем , а когато български деца спят гладни и жадни , корабокрушенци в Италия няма кой да ги погледне живи ли са мъртви ли са , в Гърция имат улици "***" , стотици случаи на експлоатация ама тее не са важни , само на потурчените грижите са национален проблем.
15
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В турция щом са, значи не са българи. То и без това според ердо и конституцията в турция няма други освен турци.Затова да се жалват на арменския поп.
14
12
 
4
 
! Отговори
fdasgdsdfs преди 7 години
До sfdsagsdgsadfИма много българи, които идват да искат пари по консулствата. А ти какво предлагаш за охраните? Да са полиглоти с минимум 2 висши и 3 бойни изкуства? Може, ама ти ли ще им плащаш заплатите тогава?
13
1
 
32
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Щом Неински има забрана да говори,да сложат някой,който няма забрана. Ние искаме посланик там,не риба.
12
1
 
39
 
! Отговори
sfdsagsdgsadf преди 7 години
То да беше само там. В Рим едно време като ходех, направо глава ме заболяваше. Абсолютно невъзпитани и адски намръщени, все едно пари им искаш.Да не говорим, че нито един не говореше италиански. Охраната мучеше и мяташе с ръце като го питаше някой италианец нещо. Жалка картинка сме навсякъде.
11
0
 
29
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
"външният министър Даниел Митов й е забранил да говори. Митов потвърди това, а премиерът Бойко Борисов го подкрепи."...това означава българските граждани в Турция да го духат...
10
3
 
24
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
И ЗАЩО ТАКАВА РЕАКЦИЯ ЗА БЪЛГАРИ В ТУРЦИЯ. ЯВНО МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ СТЕ ЧЕ ЛИ И СЛУШАЛИ ПО МЕДИИТЕ. ОТНАСЯ СЕ ЗА БЪЛГАРИ КОИТО СА НА ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ И ОТБОР ОТ ДЕЦА МАТЕМАТИЦИ КОИТО СА БИЛИ НА ОЛИМПИАДА ТАМ. НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ИЗСЕЛНИЦИ. ТЕ ЖИВЕЯТ ОТ 40 ГОДИНИ ТАМ. ЗАЩО ИМ Е ДА ТЪРСЯТ ПОСЛАНИКА. ОХ МНОГО СТЕ ЖЛЪЧНИ ХОРА. САМО ДА ВИ СЕ ПОДАДЕ КЛЕЧКАТА И ВИЕ ТЕГЛИТЕ КЪСАТА.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключете телевизора..