Щели да депортират взривилия се сириец у нас

Атентаторът лежал в психиатрия, пробвал да се самоубие два пъти
Обновена: 25 юли 2016 13:20 | 25 юли 2016 13:09,
132
Щели да депортират взривилия се сириец у нас
Снимка: Reuters

Говорител на германската полиция, заяви, че нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България.

Нападателят, чието име все още не се съобщава, е бил известен на полицията за притежание на наркотици и също така е бил известно време в психиатрично заведение заради два опита за самоубийство.

Още по темата
27-годишният мъж се самовзриви пред препълнен вино бар в Ансбах, близо до Нюрнберг, снощи в 22 ч. местно време. Той загина, а други 12 души бяха ранени.

По това време в града е имало музикален фестивал на открито с 2500 посетители. Атентаторът не е имал билет и се е самовзривил навън.

Разследващите са открили голямо количество метални частици в раницата, в която е бил експлозивът. Това, по думите им, означава, че сириецът е искал да остави след себе си голям брой жертви и ранени.

Днес органите на реда са разпитвали близки на сириеца, правили са и оглед на мястото, в което е живял. Познат на самоубилия се твърди, че редовно са пили кафе заедно и са обсъждали религиозни въпроси. Самовзривилият се твърдял, че Ислямска държава не са проводници на исляма. "Казваше, че не е като тях, не харесвам такива неща", разказва той, но признава, че често го е хващал в лъжа.

Сирийци не може да бъдат депортирани директно в Сирия поради ситуацията там, напомни говорителят Тобиас Плате. Той уточни, че не може да каже "към този момент защо депортацията на 27-годишния сириец с отхвърлена молба за убежище не се е състояла. Не е ясно кога се е предполагало той да бъде депортиран, отбелязва АП.

Този инцидент идва след други три атаки в Германия само за седмица. При първата афганистански младеж рани с брадва пътници във влак в Бавария. При втория 18-годишен германец от ирански произход откри безразборна стрелба в Мюнхен, а при третият - сирийски бежанец уби с мачете жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: германияатентатсириец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
реклама преди 7 години
Сега да обобщим:Млад сириец се самоубива, за да не го депортират в България.Тия германци са се отнесли доста жестоко с него
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо"Говорител на германската полиция, заяви, че нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България."?Да не би да е турчин, грък или друг съседИ ако човекът взриви българи, няма ли да им е мъчно?
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо тук ние не ги искахме. много сте нагли.
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз харесвам путин,, истински лидер а не гугутка като Евролицемерите
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ние германците начело с баба меркел много обичаме тарам буките да идват в наща страна и да им плащаме по 1000 евра на месец ...добре дошли мюсл мани ..елате да ни гърмите ние ви обичаме
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази новина трябва да бъде номер ЕДНО във всички български сайтове,медии и т.н. номер ЕДНО. вие сещате ли се на колко подобни сме дали убежище, статут, колко изверги ходят сега из държавата ни? и се водят формално настанени в общежитие 'отворен тип'? никакви президентски избори, никакви белене, никакви цени на шезлонги в момента не са по-важни от това!
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"обсъждали религиозни въпроси"
84
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябвало да бъде депортиран в България. Работата е ясна които не става го пращат у нас ние приемаме всякакви защото на никои не му пука за бг материяла !
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се е чуло някой нормално мислещ, па бил и мусулман, да се е взривил някъде и някога, то е ясно, че само пcиxяcaл екземпляр ще се самовзриви. Защо не ги подлагат незабавно на психо изследване и лудите веднага обратно. Сигурно германците са го разкрили, но са закъснели да ни го сервират жив.
82
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
В началото ми беше антипатичен, но сега след като разбрахме мотивите, започвам да го разбирам ... само не е трябвало да убива други хора.
81
1
 
12
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Той затова се е взривил
80
0
 
32
 
! Отговори
Избори идат и у нас преди 7 години
И след този красив жест на братска евро-атлантическа солидарност и любов, как мислят, че ще спечелят изборите в България марионетките на бюрократо-олигархият в Брюксел като Граждани за Европейско развитие на България (ГЕРБ), БСП, като част от доминиращата европарламента ПЕС ръководена от Станишев? С гласовете на депортираните в България джихадисти ли?
79
26
 
3
 
! Отговори
ха преди 7 години
точно така е - сириецът е разбрал, че го връщат при Путин(пардон България) и е решил да се самоубие!
78
1
 
26
 
! Отговори
do 90 преди 7 години
Не се е взривил, а се е спукал от яд.
77
0
 
33
 
! Отговори
меркел преди 7 години
От пресявката всички *** в България!
76
0
 
52
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Тоя като разбрал, че ще идва в България, и се взривил!
75
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европа всяко престъпление, извършено от бежанец бива омаловажено и принизено до обикновена битова свада от политици и медии, които си заравят дружно главите в пясъка и отказват да признаят, че има проблем. А в САЩ за разлика от тук, всяко престъпление го обявяват за терористична атака, дори и на малките деца да е ясно, че се касае за обикновени социопати
74
0
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Слушам ги нашите евроатлантици и техните добре платени *** ... Въртят-сучат ... чудят се как да оправдаят лудостта на Меркел и останалите европейски политически лидери.Абе, ей !Имайте достойнство малко бе !Признайте, че НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД е едно недоносче. Така, както бай Тодор призна навремето, че комунизмът е едно недоносче.Посипете си главите с пепел и се извинете за идиотизма, който наложихте на света и който наричате с гръмкото име "Глобализация".Провалихте се. Факт !
73
0
 
15
 
! Отговори
Е, има и добра стран преди 7 години
Ако тази новина излезе в медиите, целият свят ще разбере, че има държава България и второ, надявам се постъпката на тоз човечец да откаже други да идват тук. Дано да стане водеща новина - и досега ни избягваха, пък сега съвсем..По справка май двама бяха поискали да дойдат тук, единият се взриви, сега службите да видят как да откажат и другия, и после години няма да има желаещи бежанци за тук :-)
72
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, те горките немски журналисти още се съмняват, дали това наистина е ислямска атака или е пак удар на луд?Много е трудно да признаеш очевидната грешка на Меркел, която покани толкова много ислямисти в Германия.Мислех, че ще правят атаки всеки петък, който е ден за петъчна молитва на мюсюлманите, но излезе, че понеделникът им е по-свещен ден - вече 3 атаки в понеделник?