Русия vs. Ненчев: Няма нарушения на руски самолети

Москва иска разяснение от България за думите на министъра
26 юли 2016 08:10,
105
Русия vs. Ненчев: Няма нарушения на руски самолети
Снимка: архив Reuters

Русия отхвърли твърденията на България, че руски самолети са извършвали нарушения на българското въздушно пространство. Това предаде Ройтерс, като се позова на руски агенции.

Министерството на отбраната на Руската федерация не е било уведомено от отбранителното ведомство на България за уж допуснати от руски военни самолети нарушения на правилата за полети в "българската зона на отговорност на въздушното пространство на НАТО" и би искало да получи разяснения.

Още по темата
Това предаде ТАСС, като цитира говорителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, информира БТА.

Така Конашенков коментира изказване на българския министър на отбраната Николай Ненчев в неделя. Тогава той обясни, че последния месец са зачестили нарушенията на въздушното пространство на България от руски военни и пътнически самолети, които са летели с изключени транспондери. Той нарече тези нарушения "провокации", напомня Ройтерс.

Руският военен министър обаче обясни, че самолети на руските Военнокосмически сили действително по план редовно изпълняват полети над акваторията на Черно море.

”Маршрутите на полета им са прокарани в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води. Освен това, всички полети, включително през юни, са се осъществявали с включени транспондери", каза Конашенков, цитиран от ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега пак сме бедни само, че нямаме армия, нямаме полиция, нямаме образование, нямаме здравеопазване, нямаме нищо. По-голи сме отколкото бяхме тогава... но сме горди членове на НАТО и ЕС
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Ненчев много на сериозно се взема. Няма ли кои да му каже къде му е мястото или най добре да си подаде оставката.
75
1
 
11
 
! Отговори
гергина преди 7 години
Пак сложихме каруцата пред коня
74
1
 
10
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
до 80- Не е редно първосигнално да се дрънкат глупости. Редно е първо да се проучат някои подробности, и тогава да се дават изявления.
73
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия падна от Русия само защото Америка се включи във войната.Германия, обединила цяла Европа, води война 3 години срещу СССР. Чак тогава САЩ се включиха.
72
1
 
10
 
! Отговори
До 92 преди 7 години
Явно само коментари четеш. Има и книги.
71
23
 
5
 
! Отговори
велик е нашия войник преди 7 години
руснаците са нагли провокатори това си е в кръвта им така че не Българския министър лъже а азиатската ***
70
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука прочетах само няколко коментара и разбрах че доста хора са чели някаква друга история.А вярната е че Руснаците забиха първи знамето в Берлин.А америка има само една спечелена война и тя е срещу индианците
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой лъже.бахму.ДА НЕ ВЯРВАШ НА *** НИТО ПЪК НА ДЕМОКРАТИТЕ.
68
23
 
3
 
! Отговори
Даниел преди 7 години
Руснаците да си седят дома и да спрат с дрънкането на желязо. В скоро време Китай ще им изкупи цялата прехвалена държава както е тръгнало.
67
5
 
15
 
! Отговори
Подкрепям! преди 7 години
До ха хаНаистина: този министър защо не изпрати авиацията да придружи нарушителите до напускане на въздушното ни пространство?Мема да стигне керосина или са извън обсега ни, що ли?
66
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва иска разяснение от България за думите на министъраКакво може да разясни Ненчев? - Така са му казали да джавка господарите от НАТО - така прави!
65
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснак пътува в ЕС и във влака го разпитват:- Руснак ли сте?- Да.- От Москва?- Не, от Сибир.- А какво работите?- В машиностроителен завод за тежки верижни устройства.- Интересно, не сме виждали машини произведени в Сибир.- Опазил ви бог!
64
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Курск - гордоста на руското въоръжение ;)Жалко за морячетата, Путин отказа международна помощ и така ги поггуби...
63
19
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Какви глупости пшете в тези статии не знам, превеждате вероятно директно руските изявления. Слушах министъра на живо и нищо такова не каза: Думите му бяха, че са "налични полети от руски военни самолети близо да българското въздушно пространство с изключени транспордери, което налага да вдигаме наши самолети за ескортиране и това ни вкарва в огромни разходи, както и, че е провокация от руска страна на ръба на закона"
62
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяха Щатите през втората световна ... досега никой нямаше да помни русия.
61
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия падна от Русия само защото Америка се включи във войната. Иначе руснаците загиваха - получиха кораби, гориво, танкове, самолети, джипове и оръдия, жито и платове от Щатите през Аляска.Изобщо не бяха толлова силни, добре че беше пак Америка да ги спасява.
60
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още ли не са го уволнили този? Мирът е по-важен от една перука.
59
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тирците свалиха руския самолет и Кремъл се уплаши и скри.4 дни не можаха да направят едно изявление ;)Толкова и за руската смелост.
58
4
 
22
 
! Отговори
До Ненчев преди 7 години
САЩ внимателно броят парите,никому не плащат даром,само на тез момчета ще дадат,тез, кои родината ще продадат!