Англия се страхува от терористични атаки

Хората на Острова се опасяват, че може да са поредната мишена
8
Англия се страхува от терористични атаки
Снимка: Reuters, архив

Великобритания не може да бъде напълно защитена срещу тероризъм и нападения, подобни на тези, станали неотдавна в Европа, са въпрос на време, а не на условност, заяви шефът на лондонската полиция Бърнард Хоган-Хау, цитиран от Ройтерс о БТА.

Той призна, че хората във Великобритания са все по-притеснени дали няма да са следващата мишена на нападатели след неотдавнашните атаки в Германия и Франция, някои от които бяха свързани с ислямисткия тероризъм.

Долавям и разбирам този страх и като полицейски офицер, натоварен със задачата да предотвратя подобна атака, знам, че искате да ви успокоя. Но опасявам се, че не мога да го направя напълно, заяви полицейският началник.
Той припомни, че от две години във Великобритания има въведено сериозно ниво на опасност от терористични атаки и то остава такова.

Това означава, че нападение е доста вероятно. Въпросът, който можем да зададем е кога ще бъде извършено той, а не дали ще бъде извършено то, каза полицейският началник.

Новоназначеният държавен министър по сигурността Бен Уолас пък съобщи днес, че се е срещнал със собствениците и компаниите оператори на най-големите търговски центрове в страната, за да обсъди с тях техните планове за сигурност.

По-рано днес британският в. "Сънди таймс" написа, че британските специални служби водят разследвания поне по четири дела, свързани с подготовката на терористични нападения в Обединеното кралство на фона на активизирането на ислямския тероризъм.

Същевременно днес изданието "Сънди телеграф" съобщава, че правителството на Великобритания ще представи тази година нова антитерористична стратегия, предаде ТАСС.

Стратегията ще включва програма за дерадикализация, както и внедряване на повече агенти под прикритие в редиците на терористите с цел предотвратяване на подготвяни атаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Don't worry преди 7 години
Keep calm and LOVE. England! As I do : ))
6
0
 
8
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Е защо да се страхуват? Нали искат да изгонят източноевропейците и да си задържат близкоизточния контингент!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално. Мултикултурни безпринципни общества създадени с идеята на някого да излиза по-евтино.
4
0
 
3
 
! Отговори
3.т. преди 7 години
Защо му трябваше на тероризма да заиграва с религиозните подбуди, след като преследва само икономически интереси? Или така по-лесно се стига до така нужния му фанатизъм? Организаторите на терора използват религиозната святост, за да придадат ореола на значимост, на ценност както на терористичния акт, така и на извършителите му. По този начин актът се възприема от терористите като нещо свещено, съкровено, а самите те се възприемат като герои, мъченици, светци. Тогава разстоянието до фанатизма е доста кратко, а когато той е захранен и с наркотици, стига и до френетичност.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро се страхуват от колонията си индийци...
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия от никого не се страхува . Навремето успешно се справиха с пиратите а сега от едни терористи ще се страхуват .
1
1
 
21
 
! Отговори
n.d преди 7 години
Аз пък си мислех, че само от българи,румънци и поляци се страхуват.Страхуват се ама си ги дундуркат мюсолманчетата.