Сваленият хеликоптер? Най-голямата загуба на Русия

Дават държавни награди посмъртно на загиналите в Сирия
Обновена: 2 авг 2016 10:48 | 2 авг 2016 08:30,
154
Сваленият хеликоптер? Най-голямата загуба на Русия
Снимка: Reuters, архив

Русия претърпя най-тежките загуби, откакто започна своята операция в Сирия, пише "Комерсант" за сваления руски военнотранспортен хеликоптер Ми-8, в който загинаха петима души.

Според генералния щаб в Москва машината е била обстреляна в района на Алепо, контролиран от радикални ислямисти.

Още по темата

Официалната статистика сочи, че досега в Сирия са загинали 19 руски военни, а вчерашните жертви са най-големите, добавя вестникът, цитиран от BBC.

Източник на "Комерсант" информира, че командването на сирийската авиобаза Хмеймим, където се базира руска авиация, и правителствените войски са получили задача да открият и върнат в базата телата на загиналите. Всички те ще бъдат предложени посмъртно за държавни награди, посочва руското издание.

"Московский комсомолец" пише, че се очакват проблеми с доставянето на телата в база "Хмеймим". Ако съдим по видеото, на мястото, където се е разбил хеликоптерът, вече не са останали тела на руски граждани, коментира военният експерт Виктор Мураховски. Може би ще трябва да поставим ултиматум: или връщате телата, или започваме мащабни въздушни удари по територията.

Руският генщаб заяви вчера, че хеликоптерът е бил свален над район, контролиран от терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" и присъединили се към нея отряди на т. нар. "умерена опозиция".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
27
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Отказали да върнат телата и сега ВКС России ги сравнява със земята в района на Серакиб и Абу Дохур.
42
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА ВСЕКИ УБИТ РУСНАК ПО 1000 УБИТИ МЮСЮЛМАНИ ***, КОИТО ВСЕ ПОВЕЧЕ СИ ПОКАЗВАТ РОГЦАТА КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВАТ Т.Е.. ТЕ СА *** БЕЗ АНАЛОГ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ.
41
22
 
7
 
! Отговори
реалност преди 7 години
Като сърбите свалиха американския F-111 ги беше страх да припарят до мястото и да хванат пилота, защото отгоре ги чакаше поддръжката, която всеки момент покриваше техния пилот. Руснаците летят с един Ми-8, и никой не го прикрива, *** се снимат покрай останките, прибират телата, а руснаците дават пресконференции от авиобазата. Цялата работа им е такава.
40
20
 
6
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Ама нали хеликоптера беше уж сирийски, после беше мужикистански, пък нали уж хуманитарен, пък с картечници...много интересно.
39
5
 
27
 
! Отговори
Русия ни освободи преди 7 години
До46 Ако не бяха те сега щеше още да си в провинция ***.200 хлд убити к ре тенв името на твоята свобода и вяра.Щеше да чакаш американци и англичани още 500 г
38
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покрай този случай на руската пропаганда се наложи да покаже целия си арсенал от лъжи.Лъжа 1 - няма нищо такова.... малко по-късноЛъжа 2 - това е сирийски хеликоптер.... по-късно Лъжа 3 - този хеликоптер е руски, но е свален когато е изпълнявал високо духовна хуманитарна мисияТук вече, няма как да не повярваме на високодуховната нация, нали те сами показаха как излитат стратегически бомбандировачи Ту22 към Сирия натоварени с минерална вода, консерви, балайки и матрьошки. Моля вЕрвайте им.
37
2
 
10
 
! Отговори
до Перушинестия преди 7 години
Ако се съди по кадрите от турските телевизии, некои пучисти имащи заслуги за свалянето на руския бомбардировач, трябва само леко да им се закърпят главите им и са готови за нов метеж.
36
18
 
3
 
! Отговори
До Другаре 48 преди 7 години
Мда, на неудобните факти, рушкофилчетата отговарят само с мълчание и минуси.
35
14
 
8
 
! Отговори
Lavrov преди 7 години
Ако се съди по снимката, хеликоптера трябва само леко да се пребоядиса и е пак готов за полет. Все пак е руски, я!...ei sega,kato ni doide Perdogan na kraka-mu vrucvame edin gaecen kliuc i boia-i dokato ne go e napravil kato nov..., niama puskane obratno...
34
19
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Ако се съди по снимката, хеликоптера трябва само леко да се пребоядиса и е пак готов за полет. Все пак е руски, я!
33
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си бяха летели в Сибир или Крим.
32
5
 
14
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Руски офицер, който почина в Сирия е бил на 25 години - апартамента му не е. Дъщеря на руския министър на отбраната Шойгу купува на 18 години вила за 18 000 000 $.
31
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв брат ти е руснака бе ?Я виж кои са руси и варяги - скандинавци прогонени заради некадърност, няма нищо славянско в русия!Затова другите викинги са ги прогонили в Азия.Взели от нас писменост и вяра и сега се правят на славянски братя.Ние също не сме славяни.Какви братя са ти тези уббийци ?!
30
13
 
17
 
! Отговори
Другаре преди 7 години
Нема страшно, другаря Путин си има пушечно месо в изобилие. Народа дал най-много жертви през втората световна война е с традицци в безмислените жертви. Германците са водили война на 3 фронта и пак са дали 3 пъти по малко жертви.
29
7
 
0
 
! Отговори
До46 преди 7 години
Че те праскат е ясно, но поради що се срамиш да използваш собствен ник и ползваш чужди?
28
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Курск - на дъното...Армата - на площада, не работи двигателя
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стратегическите ТУ-22М нежмогат да летят ниско, ще бъдат свалени.А точноста им от високо е 12% успеваемост.Липсват им американските високоточни сателитно насочвани мощни крилати ракети.
26
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма паднал американски самолет или хеликоптер в Ирак.Руските танкове и самолети не са нови.Те са от 28 години едни и същи, точно като Лада.Е, имат нов танк, но той не може да работи.Дори на парад, камо ли на война ;)Защото е 20 годишен проект
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42Пишеш абсолютни глупости!Първо в Ирак падеат доста американски машини,второ Ирак е въоръжен със старо Съветско оръжие от 70 години,което почти не влиза във войната,поради простата причина че голяма част от генералите на Садам минават на страната на САЩ,/малка част от армията му се сражава/ и трето за Сирия не е особено геройство да свалиш транспортен въртолет,за което джихадистите ще платят доста висока цена,дорти и в момента в района руснаците извършват масирани бомбадировки
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Българите изобщо не са никакви проекти............