Сваленият хеликоптер? Най-голямата загуба на Русия

Дават държавни награди посмъртно на загиналите в Сирия
Обновена: 2 авг 2016 10:48 | 2 авг 2016 08:30,
154
Сваленият хеликоптер? Най-голямата загуба на Русия
Снимка: Reuters, архив

Русия претърпя най-тежките загуби, откакто започна своята операция в Сирия, пише "Комерсант" за сваления руски военнотранспортен хеликоптер Ми-8, в който загинаха петима души.

Според генералния щаб в Москва машината е била обстреляна в района на Алепо, контролиран от радикални ислямисти.

Още по темата

Официалната статистика сочи, че досега в Сирия са загинали 19 руски военни, а вчерашните жертви са най-големите, добавя вестникът, цитиран от BBC.

Източник на "Комерсант" информира, че командването на сирийската авиобаза Хмеймим, където се базира руска авиация, и правителствените войски са получили задача да открият и върнат в базата телата на загиналите. Всички те ще бъдат предложени посмъртно за държавни награди, посочва руското издание.

"Московский комсомолец" пише, че се очакват проблеми с доставянето на телата в база "Хмеймим". Ако съдим по видеото, на мястото, където се е разбил хеликоптерът, вече не са останали тела на руски граждани, коментира военният експерт Виктор Мураховски. Може би ще трябва да поставим ултиматум: или връщате телата, или започваме мащабни въздушни удари по територията.

Руският генщаб заяви вчера, че хеликоптерът е бил свален над район, контролиран от терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" и присъединили се към нея отряди на т. нар. "умерена опозиция".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе НАТО е създаден от един роднина на Хитлер бе, на.тцист, немец, истински ф.ъшист, от онова време! Америка е НИЩО сравнение с братята руснаци!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия сирийци са ***.лоумни! Трябваюе амеркканскк да свалят, Амеркка направи войната, САЩ им причини всичко това не Русия за бога!
81
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 7 години
войната в Сирия се потдържа- за да се реализират произведените оръжия . Ако хилещата се представителка на евреите и военната промишленост стане президент, ще отвори зона на нова война . Това ,което правят тъпите сунити не е тероризъм ,а бандитизъм !
80
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сметката е проста че досега де СПАХА пияндурите там са ЦЯЛА година или са тъпии или толкова могат
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сметката е проста Както е тръгнало май скоро жив руснак няма да има в сирия а и сирия
78
1
 
4
 
! Отговори
Сметката е проста преди 7 години
За всеки убит руснак по 100 убити джихадисти ,чакайте ответния удар е ги разпилеят до такава степен че като видят жив руснак ще му носят цветя
77
3
 
0
 
! Отговори
реалист преди 7 години
НАТО смаза кадафи за 90 дни без да загуби и 1 човек русия е в сирия над 300 дни загубите са 19 официално а колко са реално а Войната продължава
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ангел 250 000 ода разбира се що изпускаш и 10000000000 щаба и 10 камили
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще кажете за едни други мутрохадисти, току що един премина на оживено кръстовище в голям български град с мотора си гол до кръста и със скорост поне 120км в час.
74
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Колкото и да ги е яд тук пишещите турски джихадистки ***, за нас българите Русия винаги ще бъде за нас Освободителка,а Америка и Турция винаги ще си останат само поробители.
73
4
 
15
 
! Отговори
.... преди 7 години
Какво само спорите за глупости? И Америка и Русия за зли и гадни империи, които гонят само своя интерес! Заради глупостта на Европа и двете световни войни сега те диктуват световната политика, а ние ядем жабетата и приемаме бежанци. Това са фактите.
72
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борещите се" отрязаха главата на 10 годишно момче пред камера. Имай впредвид, че тези са от "умерените". Какво ли правят неумерените? Струва ми се, няма смисъл да гадаем, защото скоро ще си почиват. Руснаците не прощават. И не забравят. Цената на горивата в България ще поскъпва. Заради неумни и неучили русофоби. Дето нито знаят какво е било, нито разбират какво става сега. А реактора ще го платите. Аз няма, че се махнах. Не ми понесе евроатлантизма. Българската му версия, по - точно.
71
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 87"Загинали са хора които се борят с ислямистите."Много е удобно за руските мошеници да приравняват борещите се с убиеца Асад към ислямистите и джихадистите. Светът е съвсем наясно за каво отиде Русия в Сирия, за да спасява кървавия сатрап Асад, а не да воюва с ИД.
70
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загинали са хора които се борят с ислямистите.Няма значение дали са руснаци,американци или някакви други.Светла им памет!
69
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Yankee go homeНа Бузлуджа видях много пияни от кока-кола и сандвичи с кебапчета оня ден. Явно българо-руска дружба им е дошла в повече.
68
9
 
23
 
! Отговори
Yankee go home преди 7 години
Американците да си ядат сандвичите и да пият кока кола. Да не се месят в конфликти, които не разбират! Те не знаят имената на щатите си, а тръгнали да "оправят" света... Боже прибери си версиите.
67
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 82Моге би някой ден и джуджето ще получи такава награда. Дали ще му хареса?
66
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хеликоптера е бил обстрелван с прашки но пияният му екипаж се уплашил и катастрофирали. Т'ва е жалката истина.
65
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари памперси, виждам че сте радостно възбудени от повсеместните бомбардировки на джуджето. В бомбардировките бе убит и 14г. Кусай Абтини, участник в детски телевизионен сериал в Алепо. Каква е неговата вина? Спомнете си това, когато джихадистките животни убиват невинни в Европа и Русия. Спомнете си, че сте одобрявали този вид убийства!
64
6
 
6
 
! Отговори
Имаше едно време... преди 7 години
Спомняте ли си? Имаше и едни туркмени дето свалиха руски самолет?!Пра -стара история...