300-те души от самолета на "Емирейтс" евакуирани за минути

На борда му е имало хора от 20 националности
3 авг 2016 16:22, Елка Василева
3
300-те души от самолета на "Емирейтс" евакуирани за минути
Снимка: БТА

Авиокомпания "Емирейтс" заяви, че на борда на самолета Боинг 777, претърпял днес инцидент при кацане на главното летище в Дубай, е имало пътници и членове на екипажа от 20 страни, като най-многобройни са индийците, предаде Асошиейтед прес.

По данни на авиопревозвача на борда имало общо 300 души, от тях 226 граждани на Индия, 24 британци и 11 поданици на Обединените арабски емирства. По шестима са гражданите на САЩ и Саудитска Арабия, петима пътници са от Турция, а четирима - от Ирландия. По двама са пътниците от Австралия, Бразилия, Германия, Малайзия и Тайланд, а по един - от Хърватия, Египет, Босна и Херцеговина, Ливан, Филипините, Южна Африка, Швейцария и Тунис.

Още по темата

Посланикът на Индия в ОАЕ, съобщи, че на летището са изпратени индийски дипломати, които са разговаряли с пътниците. По думите му много от тях са в шок, а един член на екипажа е откаран в болница за лечение.

Минути преди аварийното кацане на летището в Дубай пилотът предупредил пътниците, като съобщил че има проблем с колесника.

По думите на пасажери кабинният персонал отворил всички аварийни изходи на самолета и всичките 300 души на борда били евакуирани в рамките на броени минути след кацането, разказа репортер от индийски вестник.

"Матрубхуми нюз" се издава в южния индийски щат Керала, от чиято столица е пристигнал самолетът. Стотици хиляди жители на Керала работят в страните от Залива и директната авиолиния между щатската столица Тируванантапурам и Дубай е изключително популярна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ДубайЕмирейтс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ако се случи в българия, поне половината ще са в рая.
2
0
 
16
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Браво на екипажа, браво на пилотите !!!
1
0
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Ужасна случка, добре че няма жертви!