Гошка – гъбарка! Сега къта милионите си в банка

След бурната радост семейството й е неоткриваемо
4 авг 2016 10:30,
51
Гошка – гъбарка! Сега къта милионите си в банка
Кадър: YouTube

Българката Гошка, която спечели 68 милиона от испанската лотария, се препитавала със сезонна работа на полето, като най-често била берачка на гъби.

61-годишната късметлийка удари втората най-голяма печалба от лотарията "Примитива" в историята на Испания - 67 998 532 евро и 81 цента. От тях българката ще вземе чисто 54 398 826 евро и 24 цента, след като държавата си вземе полагащите ѝ се по закон 20%, пише в. "Диарио де Навара".

Кметът на село Кинтанар дел Рей в провинция Куенка отказва категорично да разкрие самоличността на българката, която живее със семейството си там от 15 години. "В селото не се говори за нищо друго", казва Мигел Гарсия Себриан.

Още по темата

Единствено регионалната телевизия "Кастиля Ла Манча" разкри, че българката се казва Гошка.

"Те го заслужават. Познавам ги, много работливи хора", обяснява развълнувано Естер Лопес, едната от двете сестри, които държат пункта за продажба на лотарийните билети в Кинтанар дел Рей. Никой в селото не е печелил от тото досега.

Сестра ѝ Хосефа Лопес Солер допълва за късметлийското семейство пред "А Бе Се": "Те изпаднаха в шок, не можеха да осъзнаят мащаба на сумата, която им се падна и с която ще разполагат оттук нататък. Съпругът например ми каза, че ще продължи да работи, докато се пенсионира, остават му няколко месеца. А един от синовете приключи до край работния ден, тъй като карал нетрайни продукти и трябвало да си изпълни трудовия дълг".

Гошка, която се събуди неочаквано милионерка във вторник, живее в Испания от 15-16 години според местната преса заедно със съпруга си, двамата си синове и трима внуци. Мъжът и децата ѝ са шофьори на камиони. Какво ще правят сега с толкова пари, пита пресата?

Гошка, която почти не говори испански, успяла само да каже: "Засега не знам". Нейната племенница Белен - млада тийнейджърка, е по-наясно: "Искам кола!"

Кметът на селото пък иска част от милионите евро да отидат в общината. "При тия чудовищни пари, които им се паднаха, бих желал, когато дойде време за инвестиции, да помислят за селото, което ги прие, и да останат в Кинтанар дел Рей, за да създадат работни места. Мисля, че семейството ще постъпи така", казва Мигел Гарсия Себриан, цитиран от "24 часа".

Бюджетът на селото е 5 милиона евро - 10 пъти по-малко от 54-те милиона на Гошка.

Българското семейство е вложило веднага печалбата си в сметка в банка и оттогава е неоткриваемо, твърди кметът. Във вторник следобед банката била обкръжена от въоръжени до зъби частни бодигардове.

Директорът на компания за финансови консултации Гилермо Родригес Балмаседа обяснява пред в. "Ла Тарде" какво би трябвало да се направи с парите: "Трябва да се планира внимателно, за да е интересно и да има радост дълго време. Най-важното обаче при толкова крупна сума е тя да бъда разпределена между пари в брой и стоки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
4
 
! Отговори
Живи и здрави преди 7 години
Да са здрави и да си ги харчат.Да инвестират малко,както казва кмета.Надявам се да бъдат разумни,и далече от лошотията човешкар
29
2
 
1
 
! Отговори
Вот дю фак преди 7 години
Може да ви звучи несериозно , но аз повече от милион не искам и ако пък ми се паднат правя една фондация с някаква цел и толкова.
28
1
 
2
 
! Отговори
до Някои по долу преди 7 години
Какво се чудите- за журналистите всяко лято най-важното е, че е топло и зимата че вали сняг
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете жената,каквато и да е я тя да се радва на парите си.Не я мислете. Обърнете внимание на друго,кметът на селото иска част от парите да останат в селото като реинвестиция!Вие да сте чули български кмет да изрече такива думи???
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е нормална няма сама да се набута наново у диспансер България! Жива и здрава!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Пропусна да добавиш че парите бяха блокирани в КТБ и накрая отекоха в канала.
24
4
 
12
 
! Отговори
анчо шукри преди 7 години
Гошка- президент
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си ги харчи с мерак женицата
22
1
 
13
 
! Отговори
177 преди 7 години
Въпреки моя коментар за евромилиони и евроджакот статията си е още тук, което ме изненадва приятно. Темата обаче продължава да е табу. Идването на някоя от тези игри би пресякло печалбите на местните мутри които си продават сега билетчетата без конкуренция. От тотото отказват всякакъв коментар и се бягат от тази тема като дявол от тамян.
21
1
 
32
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Това не е нашето МУТРОтото с 2 тиража еднакви числа където в историята на цялата планета никъде не се е случвало такова нещо !!! Страната на мошенниците и крадците е БЪЛГАРИЯ , жалко за малкото останали не по свое желание тук бедни хорица ... жал ми е само за тях не за тия другите дето окрадоха бъдещето ни !
20
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен друго ми е интересно, въпреки че печелбата е колосална сума тя вече е изплатена по сметката на печелившата, и това само след няколко дни, а си спомням у нас един случай при който на човека спечелил многократно по-малка сума го мотаха няколко месеца, че и данъчна ревизия му бяха назначили, че и сметките му бяха блокирали, та се налагаше човека милионер да живее назаем от приятели няколко месеца.Е явно и това е разликата между нормалните държави и нашата мутренска пародияДа е жива и здрав
19
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може пък да не е ромка, не всички българи са руси и синеоки, както ви се иска ;)
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля да не цензурирате думи за които в случая, съм искал да опиша един етнос, без да целя да обиждам или нагрубявам някого! Ще ви напиша и на вас, ром не е българска дума и в нашия език и има така "***.н".
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До " българка &quoДума и етнос "Ром" в българския език няма, няма такава нито в руския, унгарския, френския и английския език! Думата за този етнос е "***, ***". Направо полудявам като слушам някой да използва въпросната не знам от къде дошла думичка! Ако сте българка както се пишете, то използвайте съответните, думи в родния ви език! Относно печалбата на жената, да си я харчи със здраве !
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da se vrushta v bulgaria pri falsivi lica!!! Dano ostane tam kudeto se namira. I taka gi poZnavat kato rabotlivi hora, pojelavam mnogo stastie I nikakvi pari prez vester union za bulgaria , kato vi cheta komentarite razbiram kazanoto ot azis- yeblivi, kradlivi , zavislivi.
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези живота им от тук на татък ще се превърне в черна комедия........Оле-божке, леле-Тошке.
14
56
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожелавам им банката им да фалира.Все пак е испанска банка......Гарантираният влог е .........100 хил евро.Точно колкото ще им отива на тези плебеи..
13
3
 
40
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Дай Боже всекиму! Да са живи и здрави, за да си харчат паричките с кеф...:)
12
40
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо не е българка е жипси и второ не е гъбарка а е чистачка на ла..*** на стари хора.И трето, вчера.бг е най-утрепаният сайт.
11
1
 
36
 
! Отговори
abc преди 7 години
Само аз ли забелязах, че бюджета на селото е 5млн. евро... ех...