Родените сега ще живеят до 150 години

Учени спорят има ли лимит за продължителността на живота
10 авг 2016 12:51,
89
Родените сега ще живеят до 150 години
Снимка: архив, Reuters

Родените сега деца ще живеят до 150-годишна възраст, прогнозира професорът по биология от Университета в Льовен, Белгия, Лилиан Шофс.

Тя прави заключението въз основа на анализ на демографски данни. Подобряването на стандарта на живота позволи в рамките на последните 130 г. средната продължителност на живота в Европа да се удвои от 40 на 80 години.

"Науката напредва толкова бързо, че тази възраст само ще се увеличава", казва Шофс пред белгийския ежедневник "Де Морхен".

 Не всички, но някои хора, които се раждат днес, ще могат да доживяват до 150 г., убедена е тя.

Не всички обаче са съгласни с оптимизма на професорката. Според холандската статистическа агенция в бъдеще продължителността на живота няма да нараства толкова бързо. Сегашните процеси според тях се дължат на дейности, започнали отдавна, които дават резултат.

Като фактори за удължаването на живота се посочват откриването на ваксини срещу различни заболявания, намаляването на детската смъртност и здравословното хранене с консумацията на повече плодове и зеленчуци.
 
Професор Шофс смята още, че предстои изобретяването на препарати, които ще удължат периода, в който хората ще преживяват в добро здраве, преди да бъдат засегнати от хронични заболявания - най-честата причина за смърт. Тя цитира експерименти върху червеи, при които животът в здраве се е увеличил с 30% след третиране с метформин. Подобни изследвания върху хора сега започват в САЩ.

Брус Попе, генетик от Университетската болница в белгийския град Гент, смята, че предричането на бъдещето няма научни основания. Според него човешкият организъм е по-сложен и не реагира според логиката. Дори медицината да успее да се пребори със заболявания като рака или диабета, няма гаранция, че на тяхно място няма да се появят други, също толкова смъртоносни, смята Попе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Пълни простотии преди 7 години
Професорката ще си скъса ли дипломата, ако това не се случи или просто знае, че дотогава няма и тя да е жива, а сега с тази евтина сензация ще напрвави кинти. Разбира се, допускам и втория вариант да е умопобъркана и да се мисли за Господ с тези прогнози, защото това е доста типично психично отклонение у някои среди. Докато науката се бори с превенцията на различни заболявания, хроничните заболявания са епидемията на 21 век и човечеството става все по-болно.
59
0
 
3
 
! Отговори
Пълни простотии преди 7 години
Типичният егоцентризъм на учените, смятащи, че са над Господ. Науката никога не е имала водеща роля в подобряването на продължителността на живота. Всъщност оттук-нататък, няма продължителността да се увеличи изобщо.И сега има хора живеещи до 120, далече от голямата цивилизация, водещи здравословен начин на живот и с правилна храна.А за проваксиналните психопати е нормално да смятат, че с ваксини ще направят хората да живеят и до 500 години дори.Най-хронично болното човечество в историята е сега
58
0
 
2
 
! Отговори
Путин преди 7 години
Никога няма да научите края на историята по-долу. Цялата истина за Вас ще бъде мъгла до последния Ви дъх. Ще живеете в незнание. ПРИЧИНАТА Е ЯСНА - този сайт има ограничение на максималния размер за пост 255 байта.
57
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 7 години
Всички ще паднете пред краката ми.Адам живя повече от хиляда години и беше силен и красив мъж. *** и тя. Едва ли днес на тази Земя има хора с техните възможности. Накрая Адам и *** паднаха и двамата пред мен,че Вие ли?Името ми от много години е ***.ДОФИЛ, ГЕ.Й, А КОГАТО НАСТЪПИ ВРЕМЕТО НА НСР ЩЕ СЕ РАЗКРИЯ И ЩЕ НАУЧИТЕ МОЕТО ПОСЛЕДНО ИМЕ - АНТИХРИСТ. За 666 минути няма да остане банка и пари. МОР по цялата Земя. Затова и Ви събираме на 6666666 централни градове. След 6-ят от моята поява ня
56
1
 
5
 
! Отговори
северозападняк преди 7 години
Като знам как живея днес не ми се ще да се мъча още два пъти по толковаа!Аман от тоя живот!
55
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Както е прието в еврейския свят всичко е лъжа, от А во Я. И не за да се баламосат гоите - не е важно те какво си мислят, а за да се създава от тоталната лъжа тази живителна среда в която само могат да виреят евреите. Каква средна продължителност 80, не е и 70 както беше при класическия комунизъм когато евреите не се бяха подгонили да провеждат геноцид, а се задоволяваха с репресии на враговете на народа. Бог ще прекъсне кода на семитската чума във всичките й варианти като заплашваща живота.
54
0
 
2
 
! Отговори
vic преди 7 години
EDNA PTICA GARVAN STANALA NA 300 GODINI I SI MECHTAEL DA SRESHTNE EDNA GARGA NA 20
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тц! сто и двадесет е пределът, ако не се бръкне в генетичния код! А със съзнателно вкараните отрови в храната, с имунузации, с ГМО продукти и ерзаци, вкарани като храна, високочестотно облъчване, съвсем съзнателно се намалява човешката популация. Но пък примитивите раждат като луди, колкото по ниски са образованието и доходите, толкова по висока е раждаемостта, та на практика вървим към вторично подивяване.
52
0
 
14
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
То хубаво ще живеем до 150, ама ще трябва да бачкаме до 120 :)Иначе верно, медицината е напреднала и е пълно с ходещи трупове, особено в ЕС, ама здравни каси, пенсии всичко издиша...
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
a v poslednite 25 godini v BG standarta na obiknovenia 4ovek spadna koeto sporred toq y4en,jivota pri nas 6te namalee s 30 %demek za tva okradoxa pensionite fondove poneneje nema da imakoi da gi polzva
50
5
 
14
 
! Отговори
III000III преди 7 години
Те рептилите и сега си живят по над 150-200 години. А се говори че главните рептили които са високо в йерархията и най вече шефовете им живеят по 700-900 години. Значи някой от тях са родени още през средновековието.Клана Ротшилд притежава над 500 трилиона $! Абсолютно всички централни банки по света са под техен контрол, и всички политици работят за тях! Също така са мажоритарни собственици във над 80% от всички частни банки, застрахователни компании, международни корпорации.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...средната продължителност на живота в Европа да се удвои от 40 на 80 години."Явно България не е в тая Европа, защото напоследък виждам все по-млади хора да си отиват, болшинството даже пенсия не дочакват, камо ли 80 години....
48
0
 
7
 
! Отговори
BEBO преди 7 години
AKO MI STAVA I VARSHI RABOTA DO 100 GODINI BEREKET...POSLE SAMO KE PIKAME DO150
47
0
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Знаех че пиенето и пушенето имат страничен ефект ама чак толкова не предполагах
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Космоса - кой и как ще завладява . Не намесвайте тук криворазбраната Цивилизация .
45
1
 
7
 
! Отговори
А кажи ми защо преди 7 години
До Ха ха ха,А за чий са му на ЦРУ пръстовите отпечатъци на българите? Те на своите граждани не правят пръстови отпечатъци, освен на престъпници, от кой зор за нас. Това е само за да се завърти далаверата с апаратчетата от по 300 лв., които трябва да ги закупят над 20 000 потребители. И да се заграбят вноските на непокорните. Щото далаверата с ваксините, дето уж щеше да я разследва н.в. гл. прокурор, нещо не стана, както трябва. А рекетът да те лекуват или не, ще стисне хората за гушата.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и ще се пенсионират на 100
43
3
 
9
 
! Отговори
www преди 7 години
то пък от 100 до 150 ще е един живот! Не благодаря, аз съм до 100. Дълголетието е признак за лош вкус както към себе си, така и към околните .... беше казал някой, не съм аз, но се присъединявам искрено!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6И откъде се раждат такива, които се съгласяват, дори научно (псевдо) обясняват подобни изолирани от реалността научни фантасмагории. Колко напъни в някои ГМ индивиди да покажат, колко са на "ти" с прогреса в науката, и ако не ги усетиш, че са просто едни елементарни манипулантчета, може и да им повярваш...
41
0
 
14
 
! Отговори
Абе преди 7 години
До Анонимен 8И аз мислех точно така, когато бях на 30. Позамислих се малко по-другояче, когато станах на 50. Сега мисля съвсем другояче - проблемът е, в това, че човек в много редки случаи си отива на 60 г. за един миг. Мъчи се дълго до края. А в нашата мила Родина, сега с Москов, благословен от Борисов, и контролиран от отвъд Океана, не се мъчи, а се изтезава. Става опитно зайче на чужденски човекомразци-изпитатели с повредени мозъци. Но тук намериха благодатна предателска почва. -