САЩ към Порошенко: Успокойте напрежението с Русия

Щатите следели изкъсо положението в Крим
13 авг 2016 07:45, Александър Попов
129
САЩ към Порошенко: Успокойте напрежението с Русия
Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън призова в телефонен разговор президента на Украйна Петро Порошенко да избягва ескалация на напрежението с Русия, се казва в изявление на Белия дом, цитирано от ТАСС.

"Вицепрезидентът призова президента Порошенко да даде своя принос за избягване на ескалация на напрежението", се казва в изявлението.

Още по темата

Байдън отбелязал, че САЩ са призовали към същото и Русия и че Вашингтон внимателно следи всички събития около полуостров Крим.

Двамата са обсъдили ситуацията в Крим и са потвърдили "решителната си подкрепа за използването на политически и дипломатически средства за възстановяването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, в частност чрез пълното изпълнение на Минските споразумения".

Порошенко е уверил Байдън, че Украйна ще се стреми да избягва покачване на напрежението с Русия, се казва в изявление на пресслужбата на украинското президентство.

На 10 август руската Федерална служба за сигурност съобщи за залавянето на група диверсанти на територията на Крим и за предотвратяването на готвени терористични прояви на полуострова, които според ФСС са били планирани от украинското военно разузнаване.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
14
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Браво на Порошенко - достоен ученик и последовател на великия Елцин с отлична алкохолна подготовка на професионално ниво и сериозни успехи с чашката. За постиженията си в областта е уважаван дори в Русия и удостоен с престижното звание "Горький пропойца". Също така Порошенко е достоен наследник на своя баща усвоител, репресиран в СССР за усвояване в особено големи размери.
74
1
 
0
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Видео за "диверсанти, които се опитваха да пробият до Крим 7 и 8 август", заснети не по-късно от 21 юли!!!!))))С астрономията и пълната луна отново се обьркаха КГБ))))
73
0
 
0
 
! Отговори
Emil G преди 7 години
DOBRE LIGLJO! ZAMINAVAJ DA SE BIESH TAM!maaaalki maaaalko OT istorijata! maaaalko Ti stigene!
72
5
 
2
 
! Отговори
волжка България преди 7 години
Искам да ми се стъжни...ха.ха Крим не е руски!!!!!!
71
0
 
1
 
! Отговори
до 89 1997 преди 7 години
Къв катализътор си?.
70
1
 
2
 
! Отговори
до 94волжка България преди 7 години
Абе много знаеш ти но пред компа и даже съ надуваш, *** може реално да ти съ стъжни .....
69
6
 
1
 
! Отговори
волжка България преди 7 години
"Капитанът от украинското военно разузнаване Владимир Сердюк е организатор на планираните диверсионни действия на полуостров Крим "- Диверсия е когато нападнат чужда страна. Всички знаем че Крим не е руски.Вследствие на тази аксиома Владимир Сердюк е :герой,опълченец,революционер,патриот жертвалсе да освободи народа на Крим от руско иго.
68
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Какво лицемерие! САЩ се чудят как да подпалят война между Русия и Украйна , изпратиха военна техника и инструктори в Киев, пък сега съветват Порошенко да намалява напрежението. Пълни наглеци , каквито винаги са били.
67
1
 
0
 
! Отговори
turcin преди 7 години
HEY EVROPEYCİ,BOLILI BOLILI,NAPRAVO STE MIZERIYA
66
0
 
10
 
! Отговори
Wild horse преди 7 години
Чуждеюстранната преса пише,че напъните на Борисов да съЖиви Южен поток,предизвикват по-скоро"недоверие и погнуса".Четейки повечето коментари тук,става ясно,че бъдещето ни е злонбно,бедно,просто,долнопробно.Задният двор винаги е запазен за предателите,които за една шапка с надпис USA ,ще си скъсат *** от натяган
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#89Гръмни се Роска!
64
15
 
1
 
! Отговори
1997 преди 7 години
За да стане Русия нормална държава, трябва да стане минало.Хубавото е ,че и ние българите вече сме част от катализаторите на процеса.Обаче преди това да ни върнат златото!
63
1
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Путин до кога ще ги бави тия ...сигурно чака Тръмп да спечели изборите....
62
5
 
11
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
"а да стане Русия нормална държава освен депутинизация трябва да изтегли войските си от Украйна, да върне Крим с извинения и да плати компенсации."преди да дойде Путин на власт в Русия, същата не нападаше никой, ратифицира ДОВСЕ, съкрати до минимум стратегическите си въоръжения и очакваше да се превърне в нормална държава, само че западняците я превърнаха в някаква форма на колония! След това дори за по-лесно управление започнаха опити за раздробяване на територията й! Изводите са ясни!
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президент Удроу Уилсън казва:"Огънят на революцията трябва да е далеч от САЩ!".Т.е. степента на "антагонизъм" вътре в САЩ трябва да е на порядък по- ниска от тази в чужбина!За целта САЩ организират и подпомагат "многопартийната демокрация" чужбина, в страните започват междупартийни битки, революции, граждански и международни войни!А САЩ , развивайки икономиката си, продават "помощ" на взаимно унищожаващите се партии и държави.Изводът-"Не демокрацията,а обединението прави силната държава"!
60
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 78Русофилията е синоним на неграмотност, но ти си направо връхта.
59
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимена да стане Русия нормална държава освен депутинизация трябва да изтегли войските си от Украйна**************************************************hhahahahahhahhahahahahhaahhahahhahahahhahhahhahahahhamoron...
58
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а да стане Русия нормална държава освен депутинизация трябва да изтегли войските си от Украйна, да върне Крим с извинения и да плати компенсации. Ако не направи това партньори ще и бъдат страни като Северна Корея, Иран Зимбабве и терористите отХамас и Хизбулла.
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЛРИМ НИКОГА НЕ Е БИЛ НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ УКРАЙНА ,КРИМ ДОПРЕДИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СИ БЕШЕ ОТДЕЛНА ОБЛАСТ СЪС ШИРОКА АВТОНОМИЯ , САМОУПРАВЛЕНИЕ И ПАРЛАМЕНТ, А СПОРЕД НОРМИТЕ НА ООН ВСЯКА АВТОНОМНА ОБЛАСТ ИМА ПРАВО ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ И ДА РЕШАВА ЗА СТАТУТА СИ .ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО .НАЛИ ТОЧНО ПО ТЕЗИ РАЗПОРЕДБИ НА ООН КАШЕРНИТЕ КРАВИ ОТ САЩ СИ ОПРАВДАХА СЪЗДАВАНЕТО НА ИЗКУСТВЕНАТА РЕПУБЛИКА КОСОВО В КОЯТО ОБЛАСТ ДОРИ НЯМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОТДЕЛЯНЕ ОТ СЪРБИЯ
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Финансирания от краварника пуч в Украйна известен като Майдана беше най вече САЩ да сложат ръка на газопреносната система на Украйна по която тече руска газ за Европа и така САЩ да имат влияние върху политиката в ЕС и Русия.Затова и веднага след като хунтата взе властта в Киерв веднага вижепрезидента на САЩ Джо Байдън назначи синчето си да ръководи газовата компания на Украйна,но след като Москва и Анкара се договориха за Турски поток Украйна става безинтересна и тия в Киев скоро ще ядът дървото