Хиляди иракски мигранти са се върнали в родината си

Поели по обратния път, разочаровани от Европа
17 авг 2016 09:30, Елка Василева
17
Хиляди иракски мигранти са се върнали в родината си
Снимка: архив, Reuters

Хиляди иракски мигранти са се върнали в последните месеци в родината си, разочаровани от Европа, предаде ТАСС, като цитира доклад на Международната организация по миграциите, в който се анализира миграционният поток от Ирак в Европа.

Организацията съобщи, че в течение на 2015 г. и в периода януари-юни на настоящата година е помогнала на 9600 иракчани да се върнат у дома от Европа. Предполага се, че реалният брой на завърналите се е много по-голям, тъй като мнозина са го направили самостоятелно.

Много от иракчаните са се разочаровали от бавното темпо, с което в Европа се обработват молбите им за бежански статут, както и от условията на живот в бежанските центрове в страните, в които са се озовали.

Мигрантите са очаквали един начин на живот, а са получили коренно различен и са останали крайно разочаровани, се казва в доклада.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Иракмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мигрантите са очаквали един ачин на живот-къщи, коли, 40 девици, купища храна, а са получили нарове в училищен салон и помощи като на немски бедняк. Не им стига на пратениците на Аллаха.
10
0
 
18
 
! Отговори
G преди 7 години
А ако им бяхте дали статут на бежанци, щяхте да помогнете на едни осгурени хора, които не бягат от война и животът им не е застрашен.Цялата бежанска политика на ЕС е грешна. Найстина нуждаещите се хора са по лагерите в турция, Сирия, Ливан, Кения.Това което виждаме в Европа са на 95% хора, които не се нуждаят от международна защита.Само Германия налива по 30 милиарда евро годишно да храни новодошлите.За тези пари щяха да вдигнат градове за истински нуждаещите се.И после нямало конспирация!
9
0
 
10
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Връщат се тези, които са били параван за проникването на джихадисти в Европа. Направиха си екскурзията и сега обратно. Освен че им плащат пътя, получават и по 400 евро да имат да си харчат в Ирак.
8
0
 
23
 
! Отговори
Мунчо от Под игото преди 7 години
"Мигрантите са очаквали един начин на живот, а са получили коренно различен".........................Очаквали са да лежат, да ядат и да им водят жени. Получила са...среден пръст.
7
0
 
3
 
! Отговори
Марко Поло преди 7 години
Да, бе, разочаровани от Европа. Връщат ги масово защото нямат нужда от международна закрила и не могат да изкарат без помощите. Тези от ТАСС защо не пишат, че им плащат обратния път. Да не би да не им изнася?
6
0
 
13
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Да ,тук въпросът е като кое определят те като родината си ? Виждаме ,че всякакви джихадисти определят за родина ,различни части от света и нахално просто си се настаняват там ! Някои трябвало да ги отглежда ! Противна *** !
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не са бягали някога? Въпреки, че и тотгава е имало конфликти. Нямало е помощи. Където и да отидат е трябвало да работят, за да се прехранват. Спрете им помощите. На бърза ръка ще се изнесат.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-свястните и съвестните ще се върнат. Отпадъците ще останат тука да ни смучат парите и да произвеждат мюсилмани, които ще искат да забраним свинското, да забулят жените ни, да се гъзим по 10 пъти на денонощие и да ни взривят в крайна сметка.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те бягат от война , и като се преценили че вече е безопасно да се върнат се връщат ,за какво разочарование от Европа говорите, връщат ли се живи от Европа връщат се ,другото са празни приказки.
2
1
 
33
 
! Отговори
гош преди 7 години
като отиваш някъде без пари, документи, покана, работа, здравна осигуровка, като преминаваш държавната граница в нарушение на всички закони и се превръщаш в престъпник още с първата си стъпна, когато не си бежанец, защото идваш от място където няма война, а мястото откъдето си тръгнал е достатъчно безопасно за да оставиш там децата и жена си, когато се опитваш да налагаш гадните си привички донесли разруха в твоя дом, тогава единственото на което може да се надяваш е да не те застрелят на място
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като българия влезе в еврогейсия съюз и там стана ***.