Покривалата за цяло тяло - пречка за интеграцията

Меркел: Напълно забулената жена няма шанс да се впише
18 авг 2016 22:51,
29
Покривалата за цяло тяло - пречка за интеграцията
Снимка: Архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел определи използваните от някои мюсюлманки покривала за цялото тяло, закриващи лицето, като пречка за интеграцията, предаде Асошиейтед прес.

"От моя гледна точка напълно забулена жена в Германия няма почти никакъв шанс за интеграция", каза Меркел пред медийната група "РедакционсНецверк Дойчланд".

Някои членове на нейния Християндемократически съюз, включително вътрешните министри на две германски провинции, в които следващия месец има местни избори, напоследък призовават да се наложи забрана за носене на бурка и други покривала за цялото тяло.

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер е против пълна забрана - според него подобна мярка вероятно ще бъде отхвърлена от Върховния съд.

Меркел каза, че Де Мезиер има пълната й подкрепа за проучване на съществуващите правни възможности по въпроса.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Германците имат нужния опит и могат да го обменят с другите Европейски държави. Веднага по немския почин да почне строителството на ония заведения на които отгоре пише: ТРУДА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН
15
1
 
5
 
! Отговори
бурките са символ на преди 7 години
исляма, 3атова е много правилно дас е 3абранят в евр0пане на п0следно място сп0магат 3а атентати с шахиди
14
1
 
2
 
! Отговори
suppi! преди 7 години
Браво ,Баби!!!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От устата на нудистка като Меркел не звучи много убедително за младите забулени новогерманки.Обаче в страна където има три вида тоалетни,където мъжете уринират клекнали и да изнасилят жена ти и дъщеря ти не е голям проблем ислямистите се чувстват идеално.Ама тук там атентат и ежедневно някой коля гражданите,това не е проблем.Важно е бизнесът да върви.Работни места,бум в строителството засилено потребление икономиката се развива.На богатите не им пука за обикновеният немец.
12
2
 
24
 
! Отговори
177 преди 7 години
"От моя гледна точка напълно забулена жена в Германия няма почти никакъв шанс за интеграция" А ти преди да ги поканиш попита ли ги дали искат изобщо да се интегрират? Какво сега само плямпаш за интеграция. Те може да не искат да се интегрират. Трябваше да помислиш за това преди да дайдат. Сега ако ти кажат, че не искат какво ще правиш? И какво изобщо означава интеграция? Аман от европейски *** които нямат представа от исляма и съжителстовот с мюсюлмани.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се сърдете момчета!Това е в същност т.н."еврокомунизъм"-"Не е важно къде какво става - важното е АЗ да управлявам - и за много пари"!Навремето в БГ не се решаваха реалните проблеми на обществото,а с това колко да са дълги косите и полите,кой как да се казва ,къде да живее и работи и т.н. Ако проблемът е да се вижда цялото и истинското лице на всеки човек- да се забранят брадите,мустаците,очилата,перуките , прическите и пластичната хирургия! Наистина в целия ЕС управляват пълни ***-ОТИ!
10
2
 
20
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Тази не може да разбере че не са виновни бурките а корана, ислямът трябва да се забрани не бурките. Източна Европа го разбра по трудния начин време е и германия да го разбере
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво преоткри, че примитивните са си примитивни ли? Да съсипеш Европа, като я напълниш с полухора. И на кого точно му излезе по-евтино? Нарочно довлякохте примитивни, за да *** живота на хората със субкултура.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркелицоооооох! Почва да ти идва ума в главата ама много бавно. Требва да се чете историята. На балканския полуостров например. Ако я беше прочела нямаше да пуснеш турците да припарят в Германия.
7
2
 
9
 
! Отговори
Тука има тука нема? преди 7 години
Оказва се всъщност,че грозното лелче не си е плащала членският внос от 10 години или нещо такова. "забравила" Значи е просто една хитра селска тарикатка.Което значи,че най вероятно чака оферти за разрешаването на бурките от баровците от Саудитска арабия,Катар и Турция.Ако има кеш почва да лобира за бурките.Ако ли не почва да се прави на християнка.Какво нормално обяснение има за промяната на мнението и от "евроинеграцията на бежанците е невъзможна" до "ще свикнем с ислямът"?И така 30-40пъти.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква пречка не им е, защото те няма да се интегрират в никоя европейска държава. На политически език казано това значи съобразявайте се къде живеете и какви са порядките. Малко късно, но все пак е някакъв знак.
5
2
 
17
 
! Отговори
не син преди 7 години
Като гледам сега, май бурките не са безполезни --тази дърта кукумявка трябва да се забули !
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
точно бурките са най големия проблем и трябва да се обсъждат ,не атентатите, неконтролираната миграция, масови изнасилвания,нарастващата престъпност и несигурност
3
5
 
37
 
! Отговори
Защо да се забранят? преди 7 години
1. Създават представа за някаква отделна общност - значи пречат на интеграцията.2. Обиждат не-мюсюлманите:а/ Ако мюсюлманките са забулени, това е все едно да казват в очите на не-мюсюлманските жени Ето, вижте, ние сме по-морални и по-ценни от вас. Не ни пука, че вие работите, а ние папаме соц. помощи от вашите пари!б/ Все едно, че казват на мъжете Вие сте долни същества и нямате право да ни докосвате с поглед.Ако ще се дуят така, да си заминават обратно там, откъдето са дошли!
2
3
 
29
 
! Отговори
Бурката е супер ! преди 7 години
Абе хора вие добре ли сте ? Бурката спасява очите ни от чудовищната грозота на тлъстите гадини. Вие каква си мислехте че е причината?
1
1
 
38
 
! Отговори
Камил Камиларов преди 7 години
Я на някой му светна лампичката, че черно чаршафосаните женски пингвини, клатушкащи се като матрьошки по улиците нямат място в сърцето на Европа. Ако ще има, да внесат малко камили, пясък, та циркът да е пълен.