Затвориха момчето, зовящо за изтребление на християните

Синът на радикалния имам ще учи в изправителен център
23 авг 2016 13:37,
26
Затвориха момчето, зовящо за изтребление на християните
Снимка: Архив, Reuters

Момчето, което записа видео, призоваващо за изтребление на всички християни, бе затворено в изправителен център, съобщи прокуратурата в белгийския град Лиеж.

Още по темата

В началото на август 15-годишният младеж качи в интернет видеоклип, в който обикаля улиците на белгийския град Вервие и зове на арабски за избиването на християните: "О, Аллах, унищожи отвратителните християни. О, Аллах, убий ги всичките. Не спасявай нито един от тях", казва младежът в записа.

Той е отведен вчера следобед в закрит център за младежи, в който ще прекара поне три месеца.

Мярката идва, след като момчето и родителите му бяха задържани за разпит в неделя и откарани в Брюксел, а след това освободени. Според младежа полицаите се интересували дали поддържа контакти с терористи и преровили телефона му.

Младежът бил разпитан отново вчера, преди съдията да отсъди изпращането му в изправителния център.

Той е син на радикалния имам Шейх Амауш, който има холандско-мароканко гражданство. След публикуването на видеото семейството заминало във ваканция в Мароко, откъдето младежът се извини за клипа, обяснявайки, че не е влагал буквален смисъл в заканите. Фамилията, която живее в близост до Вервие, се върнала от почивка в края на миналата седмица.

В началото на годината полицията разби във Вервие терористична клетка, подготвяща атентати. Смята се, че Амауш е бил духовен вдъхновител на терористите. Срещу него има издадени две решения за екстрадиция, чието изпълнение той обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ СЕ ВЗРИВЯВАТ И ПРИЧИНЯВАТ СМЪРТТА НА НЕВИННИ ХОРА, НО Е ДОБРЕ ЧЕ И ТЕ САМИТЕ СЕ ВЗРИВЯВАТ И ТАКА ОТПАДЪЦИТЕ НАМАЛЯВАТ ВСЕ ПАК.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се възмущавайте толкова. Все пак нали имат права, протекций и пари. Дреме ми за западна Европа. Да си върнем България и да избесим комунистическите фамилий и тяхните слуги у нас.
12
0
 
15
 
! Отговори
Аман бе преди 7 години
Колко трябва да си нагъл с две заповедите за екстрадиране и при положение, че полицията търси синчето ти за разпросраняване на омраза, да идеш на курорт и да се върнеш след това в ЕС, все едно нищо
11
0
 
13
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Ей, узряха им главите, ме трябва да де действа по-твърдо срещу токшва змийчета
10
0
 
20
 
! Отговори
влад преди 7 години
Ето такива зверове отглежда либерално-анархистична европа. И тези зверое-*** ще убият обикновени граждани, а не меркели или оланди.
9
0
 
25
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
След няколко месеца ще го пуснат,а най-много до година ще взриви 50-60 души.Така стават хубавите работи при демокрацията.....
8
0
 
26
 
! Отговори
бг преди 7 години
Трябва да бъдат екстрадирани в родните им държави със забрана да посещават Европа и да им се отнема европ.гражданство.Май европ.бюрократи само си клатят краката.Кого обслужват?
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като излезе ще видим късметлиите наш Плевненчо живее в затворен комплекс да му мислим простосмъртните
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той е син на радикалния имам Шейх Амауш, който има холандско-мароканко гражданство."===Това обяснява повече от необходимото.
5
4
 
19
 
! Отговори
Е защо бе преди 7 години
Я да го пуснат веднага, че да не се обидят мюсюлманите !
4
1
 
25
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
Момчето трябва да бъде диспансеризирано в Психиатричен кабинет и да не излиза никога от лудницата. Баща му също- тези болести често се предават по наследство.
3
0
 
44
 
! Отговори
някой преди 7 години
"момчето и родителите му бяха задържани за разпит в неделя и откарани в Брюксел, а след това освободени." - браво, продължавайте да ги пускате. Онзи си ходи до мароко за указания и обратно сякаш аз си ходя до магазина, а вие само го наблюдавате и пускате.Какво прави този имам? с какво се занимава освен с нелегални дейности? Защото това да е имам не означава нищо. Има ли разрешение за имам? На кого проповядва? Какво проповядва? С какви пари действа и от къде идват?
2
0
 
53
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Защо такова неразбиране към момчето? Просто го пратете там, където няма отвратителни християни - на дъното на океана например?
1
0
 
56
 
! Отговори
Бренекето преди 7 години
Като за начало да го сложат да чисти кенефите в затвора за няколко месеца.