Турция официално си поиска Гюлен, но не заради преврата

Проповедникът участвал и организирал други престъпления
24 авг 2016 10:22,
10
Турция официално си поиска Гюлен, но не заради преврата
Снимка: Reuters, архив

САЩ са получили от Турция молба за екстрадацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, заяви във вторник говорителят на Държавния департамент Марк Тонер, предава Интерфакс.

"Вече можем да потвърдим, че Турция изиска екстрадацията на Гюлен", заяви той на брифинг.

Тонер подчерта, че в молбата не се говори за участие на Гюлен в скорошния опит за преврат, а за други престъпления, който проповедникът, по мнение на Анкара, е извършил.

По думите на Тонер, сега американската страна ще проучи предадените от турска страна документи, за да изясни има ли основания за екстрадацията.

Опита за военен преврат в Турция беше извършен срещу нощта на 16 юли. В Анкара смята, че зад метежа стои Гюлен, припомня "Фокус". Самият проповедник, който живее в Пенсилвания, отрича тези обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фетулла Гюлен и Ердоган са от едно котило. И ако единия е терорист, то непременно и другия е такъв.Американците много държат на Гюлен. Защо?
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега остава да поискат ексрадиция, че е карал с превишена скорост. Султана се оплете в лъжите си и се чуди как да обвини някого за самоорганизираното театро! Дреме ми за Гюлен, но безпринципността е отвратително нещо!
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пламне ли турция,огънят ще дойде и у нас.дано го махнат тоя вампирясал султан
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците да намерят начин да пратят Гюлен на екскурзия до България, а там нататък Турция няма проблем, Мутрон ще им го достави опакован в чувал. Нали е аркадаш и *** на патрона му Ердоган.
3
3
 
10
 
! Отговори
кирил преди 7 години
ердоган става бедствие за турция.самите турци са разделени.едни искат светска демократична държава,други искат ислямски халифат а трети като кюрдите,независимост.удряйки по армията,ердоган разруши турция. ататюрк завеща на армията да пази светската турска държава.това беше елита на турското общество.
2
5
 
5
 
! Отговори
:) преди 7 години
тоя Ердо е голям тарикат, не го иска за преврата, за да не кажат, че ще е политически мъченик, само да го вземе в Турция.... в пандиза ще му разпорят дъртия *** на Feto
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Amerika rojbata ti shte go obezqt ha ha