Френският премиер предупреди: Дебатът за буркините предстои!

Те били атрибут на политическия ислям, Валс "за" забраната
27 авг 2016 09:08,
38
Френският премиер предупреди: Дебатът за буркините предстои!
Снимка: архив, Ройтерс

Френският премиер Манюел Валс заяви, че съдебното решение за преустановяване на забраната за носене на буркини в средиземноморски град не слага крайна на според него фундаменталния дебат, предаде Асошиейтед прес.

Валс написа на страницата си във Facebook, че заклеймяването на буркините "по никакъв начин не поставя под въпрос личната свобода" и че става дума за заклеймяване на "смъртоносния, ретрограден ислямизъм".

"Буркините не са религиозен символ, а утвърждаване на политическия ислям в общественото пространство", написа той.

Решението за преустановяване на забраната за носене на буркини в град Вилньов-Лубе отваря пътя за съдебни дела в близо 30 други града с подобни ограничения, ако кметовете откажат да отменят заповедите си, отбелязва Асошиейтед прес.

Премиерът социалист подкрепи въвеждането на забраните и заяви в коментара си, че "мълчанието е равнозначно на малко отстъпление".

Някои жени във френското правителство открито изразиха несъгласие с позицията му.

ООН приветства решението на Държавния съвет на Франция да преустанови действието на забраната за носене на буркини във Вилньов-Лубе, заяви говорителят на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун Стефан Дюжарик, цитиран от ТАСС.

"Приветстваме това решение. Мисля, че достатъчно ясно изказахме становището си, че достойнството на хората трябва да бъде уважавано", каза той. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Манюел Валсбуркини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
кат0 видя преди 7 години
бурка, хиджаб никаб и т.н. не и3питвам друг0 0свен пре3рение и 0мра3ак0йт0 какт0 ще да си г0 тълкува3апада, то4но 3апада е на кра4ка от исляма, 0фициалн0т0 му приеманекакъв 0тп0р ще направи и3т. не 3нам-на юг е и.с.дан0 да е 3апа3ил силата си ане сам0 дасе г0рдее с минал0т0 си.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А т.нар. бобо може ли?Заб. Бобо е облеклото на африканците , което прилича на рокля.Хората се съобразяват и носят европейско облекло в Европа. Само нашестнениците - джихадисти идват тук , строят джамии и тормозят европейците
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакъв дебат . Под буркините е скрит коланът .
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То такива тюлени като тази на снимката по-добре да са си облечени на плажа.
21
1
 
16
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Няма да узреят тъпите френски глави и 100 бомби да им гръмнат.
20
0
 
14
 
! Отговори
222 преди 7 години
днес буркини на плажа - утре *** в европейските парламенти...ако политиците на Европа не се осъзнаят и не предприемат адекватни мерки срещу ислямизацията, очаквайте възраждане на ф а ш и з м а
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
носенето на бурка и други подобни религиозни символи си е чиста принуда - религиозна ,фамилна и т.н.,а когато е напълно доброволно и искано от жената,тогава пък е парадиране и показност.Така,че като видя така облечена жена буди у мен искрено съжаление за натрапения и начин на живот или за глупавия и избор да впечатлява себеподобните ,т.е. ако е доброволен избор това за мен е ниска социална култура
18
2
 
11
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Всъщност, планетата е пренаселена. Всички нации на всички континенти трябва да сведат раждаемостта до 1.2. Иначе климатичните промени , предизвикани от преупотребата на мъртви горива и от гниенето но огромните торища от живетните, отглеждани за изхранването на хората, ще ни изпекат, ще ни залеят океанските вълни, след разтопяването на полюсите.Не мислете за пенсиите. Нискоквалифицираните работници ще бъдат заменени от роботи.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Насилев, който продава оръжие да ги приютява. Аз не продавам, и не настанявам пясъчни хора.
16
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Хайде вземете та го научете този хубав български език с хиляди нюанси -буркините били - НЕбуркините са - ДА
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все пак буркини от кои краища са на света,че до тук дошли да се големеят,бурки като лично облекло,те там от където идват въобще носят ли ги без да ги свалят както се хвалят по седянки,на седянки си ги слагали и по пазари да са далеч от похотливи погледи както твърдят,ама на кои,сякаш някои от нашите отишли там да се залагат да ги гледат като на пазар,а то обратно техните при нас побегнали като изоглавени на нас нападат,чак се несдържат,що за целомъдренност тогаз ще проповядват,на работа,а не ГМО
14
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко лесно решение,появиха се бежанците и започна едно разтягане на дъвки,ето ги лошите.А ние българите толкова ли сме добри.Толкова ли добре живеем и без бежанци.Как отклоняват вниманието ни от собствените вини.Как искат да ни вменят собствените си страхове.Кои?Ами тези,които рушат живота ни,кога прикрито,кога очевидно
13
0
 
19
 
! Отговори
койчо преди 7 години
С това насищане с мюсюлмани на ЕС изчезва единствената надежда за българите за по добър живот. "Надежда всяка тука оставете!"- надпис над вратата на ЕС ад!
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече не е християнски континент а светски а като оставихте Бога ето какво ви очаква после ходете палете свещи но от това файда няма!
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурките, буркините не са за Европа. На първите хора заселили Европа са били необходими десетки хиляди години да се приспособят към по-слабото греене на слънцето. Жените са умирали при бременност с пречупен гръбнак, поради ранната остеопороза. Тогава евълюцията е помогнала като дала на европейците бяла кожа, която произвежда по лесно витамин Д под въздействието на слънчевите лъчи и сини очи, след което хората са започнали на пият мляко.Омотаните мюсюлманки с тъмна кожа са обречени!
10
7
 
5
 
! Отговори
Халифе-и-рашид преди 7 години
Да ги залеем с деца! Трябва да завладеем техните държави, да поемем контрола и да въведем най-после ред в целия свят! Кръстоносците ще загубят, Ислямът победи и ще побеждава! Те искат всички да сме мъртви и да ни няма, но няма да успеят, братя мои.
9
2
 
12
 
! Отговори
нико преди 7 години
На мюсюлманките им слагът фереджета бурки шалвари да не се виждът защото малки деца и хора със слаба нервна система могът да получът нервно растройство или уроки другата причина е миризмата която поне малко се спира от бурките иначе миришът като скунксове или като разгонени пръчове
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурките са реклама на тероризма и на исляма. Ако небяха свързане с тази кървава религия нямаше да имам нищо против бурките.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво ли ще се случи ако световните модни диктатори наложат фереджето като модна тенденция.Във всички краища на света ще се размятат бурки,буркини и знам ли още какво.Тъкмо ще скрие силиконовите чудовища,които се пръкнаха и претендират за еталон за красота.
6
2
 
19
 
! Отговори
Българина преди 7 години
От дебат на дебат Европа си стана халифат и ще има още атентат след атентат... Долу ес и нато, референдум за излизане