Меркел уверила Борисов, че ще получим подкрепа

След срещата: София е с Берлин и Брюксел, но не и срещу Анкара
Обновена: 27 авг 2016 19:15 | 27 авг 2016 19:10, Веселина Йорданова
158
Меркел уверила Борисов, че ще получим подкрепа

В рамките на среща с германския канцлер Ангела Меркел и правителствените ръководители на Австрия, Хърватия и Словения, Бойко Борисов е имал кратка среща на четири очи с Меркел. На този разговор той е изложил опасенията на България от бежански поток и е получил уверения за подкрепа, предаде bTV.

Още по темата
В бежанската криза София е с Берлин и Брюксел, но не и срещу Анкара, стана ясно след края на двучасовата срещу между правителствените ръководители. По време на работния обяд на една маса седнаха лидери на няколко държави от ЕС с различни позиции, но намериха общ език.

Разговорите бяха при закрити врата за медиите. Горещата тема отново бе бежанската криза и общата европейска политика към Турция.

Преди началото на срещите българският премиер публикува в социалната мрежа своята позиция.

"Ще защитавам българската позиция, според която е необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема...единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем. Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни", написа българският премиер в социалната мрежа.

Премиерът Борисов е информирал колегите си за разговорите в Турция. Страната ни настоява за поддържане на тесен диалог с Анкара, за да не се стигне до нова бежанска вълна към Европа, където България е първа приемна страна.

"За мен е важно да имаме добри отношения с нашите съседи и същевременно всички страни-членки на ЕС да бъдем солидарни и заедно да се справим с бежанския проблем, осъзнавайки опасността и усилията, които полагат фронтовите държави като България", подчертал Борисов.

Австрия е срещу политиката от Анкара и е против отпадането на визите за турските граждани. Има критики и към политиката на Берлин към бежанците.

Малко преди началото на срещата австрийският канцлер Кристиан Керн застъпи позицията сходна с тази на премиера Борисов, че трябва по-сериозна охрана по външните граници на ЕС.

Хърватия и Словения трябва да лавират между решенията на Брюксел и контраповедението на Унгария. Преди ден унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че ще издигне втора ограда по южната са граница. Последиците ще са и за съседите му – Хърватия и Словения. Затова двете страни са склонни да приемат отпадането на визите за турските граждани, за да не се насочи нов бежански поток към Европа.

Следващата седмица Ангела Меркел ще разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КриСталинка се обади, че можем да населим запустелите села с бежанци и така да решим демографския въпрос.- Сигурно такава е американската директива, която и е спусната.
100
0
 
0
 
! Отговори
до ФСБ преди 7 години
Всичко това звучи напълно логично. С изключение на разсъждението за бг бизнеса. Няма такъв бизнес. Има хранени хора на тоя или ония. Едните, мнозинството, отхранвани и внимателно подбрани по напълно непазарен и неконкурентен принцип точно от хората на меркелица. Тия същите ще получат още по-голям пай, ако наводнят страната с бежанци. После ще си бият шута към някой тропичен остров и това е. От години се хранят с национална предателство и друго, освен да очакват финалния акорд не им остава.
99
1
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ ЗАВИНАГИ преди 7 години
БОЙКО ПРЕЗИДЕНТ
98
0
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Наистина ли сме първа приемаща държава? Не е ли такава Турция?
97
0
 
3
 
! Отговори
край преди 7 години
ББ е протеже на Меркел. пари от ЕС се даваха само на него БСП бяха все много корумпирани, гбаджиите не. И сега иде време да берем негативите от тази дружба. Борисов вече не му се ще но е длъжен на Меркел и за това тук ще идват бежанци и ще имаме отношения с "демократична" Турция. Това иска Меркел.
96
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 125И с какво ти пречи ББ ?
95
0
 
12
 
! Отговори
Изобщо преди 7 години
На меркел вярвам ,колкото и на безмозъчният Клоун!!!!
94
2
 
6
 
! Отговори
24 часа преди 7 години
Днес турските вестници пишат,че Бойко искал Турция и България да се обединят???!!!
93
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Германия има таен план да прати над 700 000 емигранти у нас в БГ - Ще фалшифицират регистрациите на емигрантите -все едно са минали през БГ - Борисов се усети но куриозът е че БГ бизнесът спи в своята алчност- емигрантите влязат ли тук - КРАЙ С МУТРОБИЗНЕСА (хотели плажове магазини) САЩ искаха гражданска война в Турция и БГ пак щеше да загине от емигранти- Доброто зло е-че Ердоган остана и сега е зависим от Русия която възпира емигрантите към БГ -над 500 000 са руските имоти по Черноморието!
92
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е новият Тодор Живков. Не случайно царят го изстреля на върха.
91
4
 
12
 
! Отговори
111 преди 7 години
Борисов се е наел с непосилната за него мисия на посредник между ЕС и Анкара.В тази му роля никой не го бръсне за нищо.Но той цели преди всичко вътрешен ефект-виждате ли колко много правя да спра мигрантите!А твърдеше,че добре си пазим границите-тази една от многото му лъжи рухна.Сега се хвана за полата на Меркел!Всичко това е празна работа-пропаганда за наивници колкото искаш у нас.Някъде прочетох,че ГЕРБ не е партия,а икономическа групировка като СИК-много точно!
90
2
 
15
 
! Отговори
Стар завет-Изходът преди 7 години
До ГЕРБ ще ви смaжемГерп не е никаква политическа партия,а икономическа групировка.Продължение наСИК,но вече използвайки държавните властови ресурси.Дано Господ не ги усмири,иначе лошо ни се пише.Трябва да ставаме мюсли джихадисти.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бат Бойко!Нищо не може да ви помогне и спаси!В Русия открито се говори за връзките на Хрушчов с бандеровците и фашистите на Украйна още от 1955г-малко след идването му на власт!Скоро ще разберем какви са били отношенията на Т.Живков и другите "комунистически" ръководители с бившите режими... и как първите "комунисти" станаха първи капиталисти- и вече първи фашисти!И как и защо САЩ и Запада го допуснаха!Кобурготски знае ли нещо по въпроса?През гугъла:Андрей Фурсов.Ответный удар - силой на силу!
88
12
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ ще ви смaжем преди 7 години
Чета коментарите ви голтаци и бедняци смазани от нашето управление и докарани до просешка тояга. Виждам каква омраза и ненавист се лее към премиера на държавата Ген-Лейтенант Бойко Борисов. И сега вече напълно се уверявам колко е прав че ненавижда по- голямата част от това стадо наречено Бълг. народ и ви докара до крайна бедност.Вие го заслужавате. И дано още поне 4-5 години бъде на власт Бойко та да ви доизмори от глад. Разбирам колко е бил прав когато преди каза който е безработен да се връща на село и да сади картофи. Разбирам колко е бил прав като посъветва младите хора до 30 год. ако няма
87
7
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
БСП се е доказала във времето като една крадлива партия оставяща след себе си само разруха, нищета и национални катастрофи... - Европа не е сляпа - вижда всичко това и и спира еврофондовете, затова кражбите и се ограничават само с пари от бюджета, които пари сега се наложи ГЕРБ да връщат със заеми... - никога повече комунист на власт - закърмени са с кражби на мандраджийски кашкавал и сега продължават...
86
0
 
18
 
! Отговори
ГРAБ СЕ НAС*РA преди 7 години
Паника! ГЕРБ Впрегна социолози,платени фекално- кафяви сайтчета- лайн0мети собственост на Пеевски и Буда/БЛИЦ и ПИК/ и Врачки изключително стресирани от нарастващата подкрепа за Генерал Радев. Крадливата хунта ГРАБ е изправена до стената и в паника за да не загуби президентската институция,след това изпълнителната власт и епилога в затвора за погребването на България.Те хвърлят страшно много пари, част от откраднатите от нас милиарди за да спасят кожите.
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както става ясно,и Меркел, и Ердоган обещават да подкрепят нашичкия!Но нещо не е ясно- кой ще е отпред и кой -отзад!Освен това има и едни други другари,които засега "подкрепят подкрепващите" го ,но не е ясно ясно ли е или не е ясно кое точно е ясно!!!А докато се "изясни"- и за добро настроение-през гугъла: "клип : Тимати feat. Григорий Лепс - Лондон (official video)" и "клип:Олег Газманов - Когда мне будет sixty-five (lyric video)
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... България е първа приемна страна"! Мола-а? Кфо казафте? Ай ситкана, нема текива ирландски номера! Пускаме ги комфортно да кюснат към Западна Европа, Батето е направил готини магистрали - тъкър, тъкър, и бам - право у резиденцията на лукавата хитруша от комсомолски тип баба яга Мърлел, може и Сталинка да и помага там - да оправя с мърлявите навляци гена на българите - щерка и е във фертилна възраст, става... Долни предатели, насмукаха се за 10 поколения напред от беднотията ...
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво му е обещала тлъстата дъpта пpедателка и разрушителка на Европейския съюз. Да похвърля пак гюбеци ли? Компрометирана гадина, с това я държи чичо Сам в ръцете си и я кара да слушка като мърляво улично кутре, което не иска да остави кокалчето, подхвърляно му изотвъд Океана. Ще продаде и предаде 500 000 000 наррод, само да е на върха. Твap без съвест и морал.И как ни лъже, как се гавpи с нас...
82
1
 
17
 
! Отговори
Бате Рашо преди 7 години
Каква подкрепа може да чакаме от баба ти Меркел,след като тя самата не може да си оправи и сложи в ред, собствената си къща - Велика Германия, наследница на хилядолетния Трети Райх !Каква пародия . . .!?Наистина сънищата на Пожарникаря, се доближават до старата народната мъдрост:ГЛАДНА КОКОШКА, ПРОСО СЪНУВА . . .!?