Мнозинството от швейцарците искат забрана на бурките

"За" въвеждането й се обявяват 71% от населението на страната
29 авг 2016 09:44, Елка Василева
12
Мнозинството от швейцарците искат забрана на бурките
Снимка: архив, Reuters

Близо 71 процента от швейцарците са за въвеждане на забрана за носенето на бурки, показва проучване на общественото мнение на вестниците "Зонтаг цайтунг" и "Матен диманш", предаде Ройтерс.

За подобна забрана се обявяват както мъжете, така и жените.

Няма почти никаква разлика в мненията на жителите на немскоезичните и френскоезичните кантони.

В анкетата, проведена на 22-23 август, са участвали 15 824 души, които е трябвало да отговорят на въпроса дали биха гласували за забрана на носенето на бурки.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Швейцариябурки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Това е Държвата на Демокрацията! Отиват, гласуват и "?"-а е решен! По наистина демократичен начин! "Копче" немогат да им кажат!
8
0
 
6
 
! Отговори
Точно преди 7 години
До Анонимен 2 напълно те подкрепям. Трябва да се борим с корена на проблема - мюсюлманството, а не с плодовете му. Хора не бъдете слепци, четете как и защо се е зародило мюсюлманството и тогава ще ви светне картинката.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, т'ва не е политически коректно и ограничава свободата на човека. Необходимо е тези които изказват такова политическо некоректно мнение да се превъзпитат чрез метода на моркова и тоягата. Само при думата "бурка" да разтварят ръце в знак на доброжелателство, т.е. необходимо е да се изгради условен рефлекс. Какви са тези непозволени мнения, трябва да се казва каквото е позволено!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** тия нямат евроатлантически цености бе. *** както е тръгнало и гАй парадите ще забранят. Лелелелелеле. Мама Меркел няма ли да ги посмъмри мъничко, нищо че показаха точно определен пръст докато бодро размахваха лакът на ЕС
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
швейцарците са от мигранти от буркаджийските държави и не искат да се връщат назад....цяла западна европа е такава -евраби
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурките най-напред трябва да завладеят точно Швейцария. От стратегическо значение е.
3
1
 
21
 
! Отговори
успокой се преди 7 години
Лоши тези швейцарци ей! Не са демократи и затова държавата им няма да я бъде :)А до Мехмеда: човече, хем се натискате да сте в Европа, хем плашите, че ще я затриете. Има много мюсюлмански страни. Защо не отидеш там? А колкото и да станете, християнството, евреи, азиатци - всичките имат технологичен превес над мюсюлманските страни, но са прекалено толерантни. Все още!!! Плашиш като сссиганин, че ще станете болшинство в града. И какво ще го правите града, като нормалните избягат от погнуса?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим кога ще забранят и самата релиягия - трябва да се борим с корена на проблема, а не с плодовете му...
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само в Швейцария, всички нормални хора така искат. Ама политиците са на друго мнение.