Планетата се затопля! Къде ще мигрират видовете?

Нова интерактивна карта прогнозира миграционните пътища
30 авг 2016 12:00, Петя Славова
31
Планетата се затопля! Къде ще мигрират видовете?
Снимка: архив, Reuters

Докато планетата продължава да се затопля и регионалните климатични условия да се изменят, животните ще търсят по-благоприятна за живота им среда. Нова интерактивна карта, изготвена от американски специалисти, прогнозира миграционните пътища на видовете съобразно промените в климата, съобщи ЮПИ.

В хода на земната история животните са мигрирали постоянно. Движенията им са били "по-плавни", преди да се появи човекът и развивайки се, да "бележи" по-голямата част от планетата.

В наши дни градове, магистрали и земеделски площи ограничават миграцията на представителите на животинското царство.

Взимайки предвид тези фактори, специалисти от Вашингтонския университет са създали интерактивна карта, за да прогнозират миграцията на животните в резултат на променящия се климат, пише БТА.

Експертите първоначално са създали статични карти на предполагаемите миграционни пътища на различни животински видове в търсене на по-хладни местообитания, но впоследствие са решили да ги "раздвижат".

"Интерактивната карта предлага най-доброто онагледяване и е много по-полезна и достъпна от статичните карти, с които разполагаме", казва Джошуа Лоулър от изследователския екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Спрете облъчването преди 7 години
Нагли терористи принудиха стотици милиони водачи на МПС да увреждат тежко Климата и Земята с включени фарове през деня вкл против мъгла и с тежко терористични холограмни оръжия налепени на предни стъкла..Има трайни увреждания на климата..
14
0
 
1
 
! Отговори
eddim преди 7 години
Ами вече един животински вид мигрира от Азия и Африка в Европа.И за да не получа бан от ***, ще поясня. Става въпрос за Нилския водоплав.Да не си помислите, че съм нетолерантен.
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе затопля се, затопля се пък от 12-ти този месец сутрин е 10-11 градуса.Бах това затопляне.Вечер също е студено.По къс ръкав е малко кофти.До преди 15 години не помня да беше толкова студено.Май, Юни, бяха доста студени.Вярно зимата сняг няма ама и лятото нещо изчезна.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42Нали Господ създал света за 6 дни и после създал човека по свой образ и подобие?Като го е създавал искал ли е да се стигне до тук или не е искал?Защото ако не е искал нещо е объркал.Е непогрешим ли е Той в такъв случай?
11
8
 
2
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 7 години
Това твърдение е лъжа, в 2015 беше най-студената година в САЩ от създаването на държавата от над 200 години.
10
0
 
7
 
! Отговори
... преди 7 години
Бре интересно написана статийка! *** че температурата се покачва си е истина! Колкото и да не им се вярва на некой! Интересните неща иначе тепърва предстоят! Но пък китайците са го казали, да не дава Господ да живее човек в интересно време! Истински се надявам да не доживея точно тези "интересни" времена, но за съжаление децата ми ще ги доживеят или не!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брзразборната Сеч на гори и джунглиСамо може да доведе до повишаване на температурите в Световен мащаб което пък води до още повече Природни катаклизми като Наводнения.Урагани и дрЗа всичко ще си платите ако не вие Децата ви!!!
8
9
 
6
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Планетата се затопля, климатът се променя, НО ЧОВЕЧЕСТВОТО НЯМА НИКАКВА ЗАСЛУГА ЗА ТОВА !!! Всички пинизи за "въглеродни емисии" са само за пари, много пари и подтискане на по-слабите държави. Но ще дойде ВИДОВДЕН !
7
4
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Както вървят нещата скоро планетата Земя ще стане необитаема...
6
4
 
11
 
! Отговори
42 преди 7 години
Скоро Господ ще изпрати нашия *** и неморален свят на мястото му...
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7 "дъщерите на Путин" ЛЪЖЛЬО ТРОЛСКИ"Двете ми дъщери си живеят в Русия и никога, ама никога, не са учили зад граница. Това, с което се занимават, не е свързано нито с бизнеса, нито с политиката"... Думите са на руския президент Путин, с което той сложи точка на плъзналите в западните медии фантасмагории относно децата му - Мария/30/ и Екатерина/28/.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Планетата се затопля! Къде ще мигрират видовете?"Арабите в Европа , европейциге в морето - ясно кат бял ден.
3
3
 
10
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Миграцията на животните не ме тревожи.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един вид вече мигрира към Европа!--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Към бяла Европа емигрира.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един вид вече мигрира към Европа!