При посрещането на Обама в Китай: Това е нашата страна!

Посещението на президента на САЩ в Ханчжоу започна с гафове
Обновена: 4 сеп 2016 09:09 | 4 сеп 2016 07:30, Елка Василева
124
При посрещането на Обама в Китай: Това е нашата страна!
Снимка: Reuters

Пристигането на президента на САЩ Барак Обама в китайския град Ханчжоу за срещата на страните от Г-20 започна с гафове, съобщи Асошиейтед прес.

След като президентският самолет "Еър Форс 1" се приземи на летището, се оказа, че няма стълба за Обама, за да слезе от самолета и да стъпи на червения килим. Наложи се той да използва резервен изход.

На терминала се стигна до разправия между президентски помощник и китайски служител, който поиска пътуващите с Обама журналисти да се отдалечат от президента. Това беше в нарушение на традицията, която се спазва, когато президентът пристигне в чужда държава, отбелязва АП.

След като представителят на Белия дом настоя, че САЩ сами определят правилата за своя лидер, китайският служител му се развика: "Това е нашата страна! Това е нашето летище!"

Също така китайски служител се опита да държи съветника на Обама по въпросите на националната сигурност Сюзан Райс далеч от нейния шеф. Райс не изглеждаше никак доволна от случилото се, когато отговаряше на журналистически въпрос. "Те направиха неща, които не очаквахме", коментира тя.

По-късно двама китайски служители - единият натоварен да помага на американската делегация - трябваше да бъдат физически разтървавани, след като се опитаха да си разменят удари на официално събитие.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: КитайСАЩБарак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обонго е можел да се спусне с вьже от самолета но иначе гаврата с американците е велика
28
3
 
69
 
! Отговори
без грешки преди 7 години
Хитър е Обамата! Направили са и заден вход на самолета му, та като го подгонят, да има от къде да бяга!
27
4
 
66
 
! Отговори
без майтап преди 7 години
Ако пожарникарят беше там, щеше да подложи гърба си на шефа си, Обамата, вместо стълба.
26
4
 
66
 
! Отговори
грубиян преди 7 години
Издъниха се китайците, защото нямат обучен човек като портиера на президентството Плевнелиев. В България като дойде някой американски чиновник нашият го посреща с чупка в кръста още от тротоара и сам му отваря вратата.
25
2
 
34
 
! Отговори
IVO преди 7 години
A JOE BIDEN BE6E POSRE6TNAT OT POMO6TNIK VALIQTA V ANKARA. PREDSTAVQTELI SI KAKAV BAZIK BE6E :)4AKAM S NETARPENIE I NIE DA STORIM SA6TOTO
24
4
 
70
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
До 27 ВасилевАмерииканците толкова са се разработили, че ако спрат вноса, особено от Китай ще ходят боси голи, ще ходят пеша, ще разговарят помежду си по жищата на Бел, и още работи. Ти знаеш по-добре. Единственото, което са направили и то отново с принуда - това е печатницата за пари. Трябват им - пускат я....
23
2
 
68
 
! Отговори
Lyudmil преди 7 години
А сефте, то и Раул Кастро го направи за посмешище...та китаиците ще пропуснат!!!
22
28
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета тука някакви мозъчни ***, че американците нямали интелект, че вкарвали мозъци от вън. Че тия мозъци нямат ли мозък, че чакат някой да ги фане за врата и да ги откара? Истината е, че мозъците сами искат да отиват там защото американците са достатъчно умни да създадат среда в които този мозък да се развива и работи пълноценно.Теб защо не те фанаха за врата и не те вкараха като си "мозък", а?
21
25
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При джуджето няма такива проблеми щото са го хвърлили с парашут.
20
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да си носи стълба, бе!
19
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето и Бойко като си тръгваше от Китай го съблякаха за обиск на летището. Уж не знаели кой е Бойко :) всъшност за Китай, Бойко има ранг на кмет на малък град. Китай е суперсила, която по подобие на другите суперсили вече може да си прави каквото си иска...
18
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срещата е г20, значи са пристигнали поне 20 делегации. Случайно или не, единствено с щатската е имало проблеми...
17
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ МУ ТРЯБВА СТЪЛБА НА ОБАМА ! ОТ КЛОНИТЕ СЯКАШ СЪС СТЪЛБА МИ СЛИЗА, ДА СКАЧА
16
1
 
73
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Анонимендо 21 Тези служители може и да ги изгонят за лице,но посланието вече е отправено-Китай вече не се прекланя пред САЩ и с малки стъпки завзема територии,които са били американски преди.Или по-просто казано-Китай вече не ги е*ава!Определено не става въпрос за лоша организация!
15
6
 
71
 
! Отговори
до Василев преди 7 години
Василев, разбирам те. Харесваш САЩ, но не го налагай на другите и то по американски. Американците обичат само себе си, понеже не са с много висок интелект (ГМО не прощава) си вкарват мозъци от вън, а редът и правосъдието редовно се доказват с труповете на убитите по улици, кампуси, магазини и т.н. Ти по-добре знаеш къде. А на Русия Южния поток и е през ... Северния поток. Ние сега като си направи хъба ще види той Путин, газ ще идва отвсякъде, дори от САЩ само руски няма да има. Той не ни трябва, той топли недемократично, не ни трябва такава газ!
14
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато президентът им беше в България, в София американци се разпореждаха както си пожелаят. Имах чувството, че живеем в концлагер. Китайците може би имат малко повече достойнство и не искат да се чувстват по същия начин.
13
28
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работих с китайци 4 години и мога да ви гарантирам, че тези които са се провинили ще бъдат изритани като куччета от работа.Защото са уронили престижа на своите ръководители и държава.Китайците никога не се карат открито, тия не са разбирали дипломатическия протокол.Китай прати половин град на почивка за да е спокойна тази среща, а се започва с гафове с най-големият партньор в търговията и световен лидер - САЩ.Така не се прави...
12
5
 
82
 
! Отговори
отговор до 13 преди 7 години
До 13Вярно е, че САЩ "учат" и много помагат на другите да станат независими, но ако някой се опита да стане независим от тях го преследват до дупка. Най-напред се мъчат да му обяснят, че не е прав, после правят преврат, ако не успеят - го бомбят защото там нямало американска демокрация, т.е. да е зависим от тях Та те така Василев...
11
5
 
76
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Ау,пустите му китайци!Толкова ли нямаше един бамбуков прът да му подадат,та да се спусне?
10
29
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можеха да ползват стълбата на путин която използва да се здрависва или да олигави йордека на ердоган