При посрещането на Обама в Китай: Това е нашата страна!

Посещението на президента на САЩ в Ханчжоу започна с гафове
Обновена: 4 сеп 2016 09:09 | 4 сеп 2016 07:30, Елка Василева
124
При посрещането на Обама в Китай: Това е нашата страна!
Снимка: Reuters

Пристигането на президента на САЩ Барак Обама в китайския град Ханчжоу за срещата на страните от Г-20 започна с гафове, съобщи Асошиейтед прес.

След като президентският самолет "Еър Форс 1" се приземи на летището, се оказа, че няма стълба за Обама, за да слезе от самолета и да стъпи на червения килим. Наложи се той да използва резервен изход.

На терминала се стигна до разправия между президентски помощник и китайски служител, който поиска пътуващите с Обама журналисти да се отдалечат от президента. Това беше в нарушение на традицията, която се спазва, когато президентът пристигне в чужда държава, отбелязва АП.

След като представителят на Белия дом настоя, че САЩ сами определят правилата за своя лидер, китайският служител му се развика: "Това е нашата страна! Това е нашето летище!"

Също така китайски служител се опита да държи съветника на Обама по въпросите на националната сигурност Сюзан Райс далеч от нейния шеф. Райс не изглеждаше никак доволна от случилото се, когато отговаряше на журналистически въпрос. "Те направиха неща, които не очаквахме", коментира тя.

По-късно двама китайски служители - единият натоварен да помага на американската делегация - трябваше да бъдат физически разтървавани, след като се опитаха да си разменят удари на официално събитие.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: КитайСАЩБарак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментари на много българи които са влюбени в Америка,даже говорят като патриоти едва ли не родени в Тексас. Иска ми се да знам,какво е направила САЩ за вас? С какво е подобрила живота ви? Наистина ли сте толкова много наивни,за да си мислите че на тях им пука за вашата малка и бедна страничка от която те се възползват когато им скимне. Тяхната политика командвана от частни корпораций,е жестока и агресивна към всички които им се опълчват. Спрете да им се кланяте като роби
68
1
 
41
 
! Отговори
да преди 7 години
ахахахаха.. мишката САЩ щяла да измете хилядолетия Китай от картата на света.. хахахахахахаха.. Китай не помни колко такива временни недоразумения като САЩ е надживявал през холядолетията
67
39
 
37
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
жълтите сaми си копaт гробa, цялaтa история нaливa водa в мелницaтa нa Тръмп, който просто ще измете китaй от кaртaтa нa светa, a къде ще го изхвърли остaвям нa въобрaжението ви руски прЕ(д)aтели...Слaвa СШA, Слaвa Укрaiни! ВСУ зaпочнa мaщaбни мaневри, aмa що ли ви го кaзвaм вие си знaете хaхaхa
66
2
 
63
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
Ама много са изостанали тези китайци. Не знаят ли, че робството в Америка е отменено преди 150 години, та пуснаха Обамата през входа на прислугата?
65
2
 
48
 
! Отговори
РККА преди 7 години
по скоро като са видели колко е църен са го взели за Батмен на него за чий му е стълба....но ако дойде у нас при подобен гаф сите гербари ще му правят живи стъпалета в основа и ще е Цачева и Цветанов...че са яки и кокалести...
64
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само атомна бомба може да заличи тази обида
63
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Путин пристигне във Франция медиите пишат - френският президент се спусна по стълбите на Елисейския дворец да посрещне своя руски колега. А обамката китайците го пускат да влезе през задния вход и дори не го посрещат.
62
3
 
77
 
! Отговори
ха ха ха преди 7 години
"След като президентският самолет "Еър Форс 1" се приземи на летището, се оказа, че няма стълба за Обама, за да слезе от самолета и да стъпи на червения килим. Наложи се той да използва резервен изход."Само кръглите *** си мислят, че това е резултат от лоша организация. Китайците се изгавриха жестоко с краварския добитъk. Впрочем добитъкът напълно си го залсужава.
61
4
 
78
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Браво на китайците посрещнали са го както заслужава!
60
27
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава работа, ама Китайска.
59
25
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма подготовка за срещата направиха китайците и накрая се из"*аха на пометеното.
58
35
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайците си мислят, че могат да нареждат на американския президент, това показва колко са неадекватни и глупави, явно имат комунистически порядки още.
57
4
 
62
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Кой всъщност е световно изолираният!? Май Обонго и страната на неограничените ***!? Когато хвърлям камъни по другия, накрая те падат върху собствената ти кратуна!
56
4
 
54
 
! Отговори
Какво ново? преди 7 години
Обама винаги се държи необмислено в своите изказвания и постъпки, подобно на ***'ймуна в джунглата Ким
55
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73като педро порошенко,нали?
54
12
 
32
 
! Отговори
7 преди 7 години
Bratushki ne smeshte sveta s manra: Putin vinovat,prosto negramotni pomoshtnigi na Abama ne znayat xubob ruski laf: A ti v nash sadik ne xodi.Za super gramotni prevezhdam A ti v nasha gradinka ne stupvayi!
53
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Obama se kateri bez pomosht. Ne znaeteli
52
20
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНапишете в Тубата "Мойте руки после Путина,," и ще разберете колко уважавано е джуджето-психопат и колко малко русофилските фантазии имат общо с действителността.
51
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за Путин имаше 2 стълби (едната резервна).Истината е че всички вече се подпичкват с Обамка (не със САЩ) , и саудитците и китайците, а той се прай на неразбрал.Май наистина им трябва Тръмп за президент. Представяте ли си той какво би направил? Като няма стълба щеше да излети обратно и да им прати факс да го духат.
50
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският президент Владимир Путин ще бъде най-почетният и уважаван гост на на срещата на Г-20, заяви заместник-министърът на външните работи на Китай Чен Гопин.