Сирийските правителствени сили с офанзива в Алепо

Целта им е да блокират районите, контролирани от бунтовниците
Обновена: 4 сеп 2016 16:55 | 4 сеп 2016 16:52, Веселина Йорданова
7
Сирийските правителствени сили с офанзива в Алепо
Снимка: архив, Ройтерс

Сирийските правителствени сили започнаха днес голяма офанзива в Алепо, за да си върнат районите, които загубиха през август, и почти са обкръжили контролираните от бунтовниците квартали на големия град в северната част на страната, предаде Асошиейтед прес, като се позова на държавни медии и опозиционни активисти.

Още по темата
Преди месец бунтовниците превзеха няколко военни училища южно от Алепо и си освободиха коридор към най-многолюдния град и някога икономически център на Сирия.

Държавната информационна агенция САНА цитира неназован източник от армията, че силите на режима са превзели военна академия и продължават да напредват с цел да наложат почти пълна блокада на районите, контролирани от антиправителствени групировки.

Базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на правата на човека, който разполага с широка мрежа от информатори в Сирия, потвърди новината и допълни, че бунтовниците са предприели контраофанзива.

На север от Алепо, боевете между подкрепяните от Турция сирийски бунтовници и джихадистката групировка "Ислямска държава" близо до град Ар Раи набраха сила днес.

Вчера турската армия изпрати танкове в Ар Раи - ход, който определи като нов етап от своята операция за изтласкване на ИД от турско-сирийската граница. Късно снощи тя обяви, че бунтовниците са превзели 10 села в района на града от джихадистката групировка.

Самият Ар Раи, на който се намира на около 2 километра от границата с Турция, е под бунтовнически контрол. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: СирияАлепо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
14
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
пълен миш маш е тсз статия, който я е писал хич не е на ясно какво става, кой с кого и къде. Не си струва да се обяснява.
4
0
 
43
 
! Отговори
ххх преди 7 години
1 преди месец правителствените войски успяха да обкръжат напълно града. Не са го превземали. След седмица обаче обкръжението беше пробито от терористите отново и така вече почти месец. Ако правителството отново успее да обкръжи града и задържи позициите си до няколко дни очаквайте статии за лошия Асад, който е оставил без вода и храна жителите на Алепо, а терористите без боеприпаси.
3
0
 
50
 
! Отговори
Асад преди 7 години
Защо преди месец писахте, че Алепо е бил "освободен" от джихадитските освободители на армията на завоеванието?Защо продължавате да наричате управлението на Башар Асад "диктатура"? По същата логика управлението на Борисов е не по-малка диктатура - няма свобода на словото, няколко икономически групировки са завзели държавата.Като стана въпрос за Асад и Борисов - първият защитава страната си вече 5 години от внесения тероризъм, а Борисов като видя една капка кръв на Орлов мост и абдикира.
2
3
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
звездичките са за територията населена с ***.нари т.е България
1
16
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Още преди около месец прочетохме , че Алепо е превзет благодарение на Червената авиация , а се оказа че още се бият за него . В *** няма град , който да издържи повече от седмица без вода , храна и медикаменти и то под непрекъснат обстрел !