Обществена организация в Чехия иска Czexit

Инициаторите заговориха за референдум за излизане от ЕС
Обновена: 7 сеп 2016 21:33 | 7 сеп 2016 21:27,
65
Обществена организация в Чехия иска Czexit
Снимка: Архив, Reuters

В Чехия е създадена обществена организация с идеална цел Czexit (Чекзит), която ще настоява пред властите да организират референдум по въпроса за членството на страната в ЕС. Това заяви днес един от инициаторите на кампания за излизане на Чехия от ЕС, заместник-председателят на извънпарламентарната дяснолиберална Партия на свободните граждани Франтишек Матейка, предаде ТАСС.

Целта ни е да се проведе референдум за излизане на републиката от ЕС. Гражданите трябва да имат обективна информация за ЕС, за това какво дава съюзът на Чехия, каза той.

Според Матейка такъв референдум може да се състои преди или след предстоящите в Чехия през 2017 г. парламентарни избори.

По думите на Матейка новата организация вече има подкрепата на над 6,4 хиляди души, подписали се под интернет писмо до властите с искане за организиране на допитване.

Чешкото правителство неведнъж се е изказвало против такъв референдум. Президентът Милош Земан обаче е казвал, че той не би възразил, но би гласувал за оставане в ЕС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чехия няма да се справи сама.Просто руските агенти в Чехия са се активизирали, но на тях не им пука зо Чехия
52
1
 
5
 
! Отговори
DIDO преди 7 години
Определено този европейски съюз нама да го бъде. Онези в Белгия решиха че могат да заповядват каквото си искат. То не беше банани, краставички, крушлки(осветителни) Прахосмукачки. Скоро и бидетете ще обяват за нелегални защото то .....така смятат. и ще сключат споразомение с Американците да ни цоцат както окогато си искат. Ако откажем да ни цоцат двойно.
51
1
 
6
 
! Отговори
Хех преди 7 години
И ние искаме, но... Няма! Нашата "власт" се пази от референдуми като дявол от светена вода. Дори и да бъде насрочен такъв, така ще го "орежат" по различни конституционни причини, че бялото ще излезе черно. И всяка вечер ще говорят по разни предавания че сме много по добре от Румънците например. След като в България има толкова много ценители на евро атлантическите ценности - Какъв е проблема тогава да се направи референдум? Никакъв ли? Ми хайде тогава да направим?
50
1
 
6
 
! Отговори
gtf преди 7 години
От членството в ес богатеят фирмите на герб и дпс, както и поставените на хранилка калинки, които освен за писарушки за друго не стават - толкова.
49
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
"Демократите" винаги са отстоявали *** /опс грешка на езика/ "ценности".Но ни един не казва, защо ни натикаха и в ЕС и в НАТО без референдум ? Нали така щеше да е демократично и още глас народен глас божии а то ? Но горките не знаят / а може някои и да знаят / че от запад за нас нищо добро не е дошло, няма и да дойде, така е било и в исторически план !!! Който е на обратното мнение да пише, кога и какво добро е дошло за нас, кога и какво и в коя годена след основаването на България !
48
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските агенти в Чехия са се активизирали. И у нас русофилите искат да излизаме от ЕС и НАТО. Такива ще има винаги. Кучетата си лаят, кервана си върви!
47
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Споко бе братя чехи споко, ние щом сме там ЕС е тръгнал към разпад.Окупирал ни е някой, или в съюз ли сме с някого все се е разпаднал, разпадали сме и империи, та на ЕС и НАТО ли се дадем споко той ЕС се пука по шевовете, стой та гледай !!!Няма такъв съюз които да ни е издържал, НЯМА да се готви и ЕС и НАТО ха ха ха, но е вярно !!!!!!!!
46
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 48"Англия може и да се справи сама, ама Чехия - абсурд."---Изобщо не си в час, Иванчо. Чехия произвежда 82% от световната стокова номенклатура, т.е. почти всичко. Чешката индустрия не отстъпва по нищо на английската, нито по традиции, нито по качество на продукцията (да не говорим за бирата). А чехите са и по-добри търговци, така, че ще се справят и без чужда "помощ".
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз искам външния министър на България заедно с президента и да останат без българско гражданство. Не може някой н а такава позиция да вреди на интересите на държавата ни.
44
2
 
26
 
! Отговори
саса преди 7 години
краят на ЕС е близък. Свобода за народите !!
43
9
 
3
 
! Отговори
istinata преди 7 години
Tez puk umrelite....
42
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяла жабата, че коват коня, и тя вдигнала кракАнглия може и да се справи сама, ама Чехия - абсурдВместо да се стремят към по- пълноправно членство, бързат да излизат
41
1
 
32
 
! Отговори
ДО 43 преди 7 години
До Solar PowerИма и друго: Много твърдят, че САЩ е страната на възможностите, но има и една друга страна, която предлага по-големи възможности и това е България!Един телохранител става пожарникар, след което става главен секретар на МВР---> кмет на столица----> министър председател на държава!В БГ царува беззаконието, далаверата, лъжата и измамата, кражбата и все такива качества, които ако не притежаваш - гладен ще си умреш, но ако ги усъвършенстваш - и ролс ройс след време ще си купиш...
40
14
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Анонимен"Искаше ми се да му задам въпроса - какво толкова е бачкал усърдно, че да изкара тези пари, щото и аз бачкам много, но не ми се получава...."Освен бачкането изискват се и допълнителни инвестиции. Например ти в колкот пенсионни фонда си направи допълнителна пенсия ? Вноска от 5-10 лв. на месец също е важна. Ако се съмняваш в българските има и западни и руски такива. Българина трябва да се научи да гледа по далече от следващия петък и да спре да мрънка,че някой друг българин е успял.
39
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИмаше едно предаване на Соши Доков, в което интервюираше богати и успели българи.Имаше един гост (богат и успял) само, че не си спомням името му, та Диков го попита дали вярно си е купил кола Ролс Ройс за 2 милиона лева , а той му отговори:- Какво толкова, харесва ми и си я купих! Бачкал съм много , изкарал съм пари и си я позволих....Искаше ми се да му задам въпроса - какво толкова е бачкал усърдно, че да изкара тези пари, щото и аз бачкам много, но не ми се получава....
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 36- има и заблудени. Болшинството от кадърните са над средна ръка хора. Има и богати, много богати, ама работят по много часове и нямат почивен ден с години. По този повод съм стигнал до извода, че богатството е от БогаАд. Не мош ме разбра. Само ако го преживееш
37
0
 
24
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 7 години
Ако не знаете , да ви светна по няколко въпроса вас младите, че да знаете какво да искате вбъдеще!В Англия се плаща за всеки изработен час! Има минимална ставка от 7.2 паунда на час! Към момента един паунд се разменя за 2,32лв.Плаща се всяка седмица! В петък превеждат парите по банкова сметка!Това важи дори ако си в най-низшата сфера на работата - земеделието! Ако си нов, работиш една седмица и заплащането започва от втората седмица.Ето така е в Англия!Искайте и тук да стане така!
36
5
 
1
 
! Отговори
амии преди 7 години
до 35 англия не ми харесва ! за мен в европа си е най -добре...жалко , че има толкова много различни езици . но тук като социална система и права които имаме за мен е най-добре . нова зензандия е супер да живееш но с работата не знам как е .
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 30. До около 1968 година бе трудно. Брежнев да е благословен , че ни даваше 10 милиона стана нефт безвъзмездно Иначе... Авангарда на БКП, работника се скатаваше и крадеше.
34
0
 
5
 
! Отговори
има и заблудени преди 7 години
до 29 кадърни хора останали в България...но защо не си уточнил , че освен кадърни са и богати ...или са само кадърни ??? способен човек да си пропилява живота,таланта и вложеният труд блъскайки в България...не го разбирам но да са живи и здрави