Смяна на Бокова с Кристалина? Голяма грешка!

Експрезидентът на Полша критикува намеренията за промяна на кандидата
Обновена: 11 сеп 2016 08:27 | 11 сеп 2016 08:24,
47
 Смяна на Бокова с Кристалина? Голяма грешка!
Снимка: "24 часа"
Според бившия президент на Полша Александър Квашневски промяна на кандидата на България за генерален секретар на ООН в последния момент би била огромна грешка.
 
Вчера се появи неофициална информация, че България се готви да подмени Ирина Бокова със зам.-шефа на Европейската комисия Кристалина Георгиева
 
Според различните твърдения ЕНП настоявала Георгиева да бъде шеф на ООН, а Унгария, Хърватия и Латвия ще я издигнат.
Още по темата
 
Според Квашневски такава промяна ще остави България и региона като цяло без шансове за успех.
 
"Трудно ми е да разбера и да повярвам нещо подобно. Това би била огромна грешка. Първо, процедурите вече започнаха преди месеци и ще е много трудно да предложиш нов човек в края на състезанието. България има много силен и уважаван кандидат като госпожа Бокова. Дори ми е трудно да си представя, че България би направила подобна политическа грешка. Бихте загубили всичките си шансове", каза  Квашневски пред bTV.
 
"Да имаме генерален секретар от нашата част на Европа, би било огромен успех, но за България този успех би бил исторически. Да разрушиш тези шансове, които има с Ирина Бокова в момента, е повече от грешка", каза още Квашневски.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
ясен преди 7 години
Квашневски е социалист -бивш лидер на лявата партия Социалдемокрация на Република Полша , наследник на Полската обединена работническа партия, а по-късно на Съюза на демократичната левица . Председател на парламентарния клуб на Съюза на демократичната левица в периода 1991-1995 г. отдавна е бита карта!!!!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво само така!Губете времето в очакване на непостижимото! Дали в утрешния ден и ЕК може да разчита на председател Българин, А на световната Банка? не е тайна за никого, че за отговорни длъжности хората се поставят и договарят другаде. После само формално се избират. Или с други думи театъра драги българи се играе на сцена.На нея всичко е позволено.Но всеки театър има своя край и тогава се връщаме към действителността...
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Бокова станахме за смях.
34
6
 
4
 
! Отговори
Българин! преди 7 години
Трето и Ирина и Кристалина са българки САМО ПО ДОКУМЕНТИ! Едната е русофилка, а другата американофилка тоест едната ЩЕ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ (доколкото и позволя поста, на който се намира естествено, защото пак казвам да си шеф на ООН Е НЕЩО СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО ОТ ТОВА ДА СИ ДИКТАТОР НА НЯКОЯ ДЪРЖАВА И ДА МОЖЕШ ДА ПРАВИШ С НЕЯ КАКВОТО СИ ПОИСКАШ) НА РУСИЯ, А ДРУГАТА ТЕЗИ НА САЩ! Докато България и двата случая ЩЕ ОСТАНЕ С ПРЪСТ В Г...А!
33
2
 
9
 
! Отговори
Българин! преди 7 години
Второ нито Ирина, нито Кристалина ИМАТ РЕАЛЕН ШАНС ДА ЗАЕМАТ ПОЗИЦИЯТА, независимо какво се тиражира в медиите! На тях това им е работата - да пишат глупости! Дори и някоя от двете да бъде избрана по някакво чудо обаче, единственото което България ЩЕ СПЕЧЕЛИ Е ПРЕСТИЖ! Ако някой си мисли, че ООН ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ, САМО ЗАЩОТО НАЧЕЛО Е БЪЛГАРИН ЗНАЧИ НЕ Е ДОБРЕ!
32
1
 
5
 
! Отговори
Българин! преди 7 години
Не мога да разбера само що пишете глупости?!? Първо България НЯМА ДА ИЗДИГА Кристалина! Тя ВЕЧЕ Е ИЗДИГНАЛА КАНДИДАТ! Дори кандидатурата на Кристалина да бъде издигната ТО ЩЕ Е ОТ ДРУГА ДЪРЖАВА! Тука се споменават Унгария (не ми се вярва. Техният премиер е комунист с фашистки наклонности), Хърватия (може би, но не много вероятно) и Латвия (вече доста вероятно)! Има и други членки на ЕС, които биха се отзовали, ако Германия или Франция ги помолят - Литва, Естония и така нататък!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама няма ли извънреден комисариат и места в него,та ще я правят изгарящата птица от желязо,а тя е само кристал,а с вече утвърдената кандидатура преди края на състезанието бок в бок ще се подведат нещата,освен,ако някъде откъде някой се не наеме да прави разселения навсякъде кат по време на СВ,пък и преди нещо кат сега и тоз някои да почне да ги заселили неизвестно къде,нейде в джунглата уж амазонската,а след време в друга под потвърждение пък и си напуснали невестите дето ги следвали навсякъде.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшна цензура тук! Иначе някои си драскат всякакви гнусотии, но никой не ги трие. Да ви имам критериите, руски мекерета!
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Квашневски е пич. той се подигра с папата поляк като го имитираше как слиза от стълбите на самолета и целува земята.
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова, Сталинка - нашата гордост! която и да е от двете, направо ще затъмнят предшествениците си - особено Кофи Анана, онзи бе т.ъп като н.алъм.
27
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
По-опасен от пребоядисан комунист няма. Полезен е единствено за себе си. Справка - прехода в България.
26
2
 
10
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Този не знае колко много грешки сме направили, че една повече или по-малко няма значение. А и се съмнявам, че са грешки, а не изпълняване на указания обяснявани после като "грешки"....
25
4
 
9
 
! Отговори
7+ преди 7 години
А в Ада на българския казан не пазят дяволчета
24
4
 
17
 
! Отговори
Радомир преди 7 години
Явно, отдавна има нареждане от САЩ, да се дискредитира Ирина Бокова, която е харесвана от руският Президент Путин! Това означава, че САЩ не може да са съгласни с тази кандидатура! За САЩ кандидатурата на техният човек Кристалина Георгиева, би била съвършената кандидатура, но тя показа, като Евро Комисар своята безпомощност, като мащабен функционер, въпреки обучението, което е получила в САЩ! Компроментирахме представителя си Ирина Бокова, но не е възможно тепърва да лансуираме американката.
23
6
 
21
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Това е една гнусна политическа интрига. АКО Кристалина е човек- не би трябвало да приема това безумие. Дали е човек?!
22
2
 
25
 
! Отговори
колеф преди 7 години
Ежедневните излагации почнаха да преливат и в международното пространство. Българинът е изключително *** и без каквато и да било мярка за адекватно поведение. Дори арабите се държат по-адекватно от нас, защото си знаят какви са и не се опитват да са нещо друго. А ние все напираме да сме големите европейци, и все свършваме с кафеви ***. Жалка история, по-смешен народ с по-големи претенции от българите надали има.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все си мисля за един печеливш кандидат - Митю Очите. Ако искат жена - Анита Шмайзер.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова - Сталинка, двете лица на една монета. Е, Бокова е по-голям тарикат, но самата Сталинка е по-проста. Толкова се мота в Световната банка, не може да стъпи на малкия пръст на Бокова. Хората пара направиха, а тя от натягане и простотия не можа да се облажи.
19
3
 
20
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
По всички показатели сме нация в ускорен разпад. Това което се случва е един от признаците. Време е да се назначи от някъде Генерал-губернатор. От където и да е, все ще е по добре!
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и да направят смяната, шансът на Комисарката е нулев, просто защото Бокова е шеф на ЮНЕСКО и няма как да има двама от една и съща държава. Т.е. умишлено ни пращат към куция кон в полза на трети. Ако някой се продал, то ще е за много пари, защото залогът е голям. Друго ако не, накрая ще разберем поне в чия полза е далаверата.