Германия отвърна на удара за шефството на ООН: Русия лъже!

Не било приятелско да се обявяват "обективно неверни неща"
174
Германия отвърна на удара за шефството на ООН: Русия лъже!
Ще бъде ли сменена кандидатурата на Ирина Бокова? Снимка: архив, Ройтерс

Германия обвини Русия в лъжа заради твърдението, че канцлерката Ангела Меркел се опитва да окаже натиск върху България, за да промени кандидатурата си за наследника на Бан Ки-мун на поста генерален секретар на ООН, предаде Франс прес.

Още по темата
Говорителят на германското министерство на външните работи Мартин Шефер заяви, че "не е приятелско" официална представителка на Русия да обявява пред света "неща, които са обективно неверни".

Снощи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че на срещата на върха на Г-20 в началото на този месец страната й е дала на Меркел ясно да разбере, че "всеки опит да се повлияе на България е неприемлив".

Спорът се разразява, докато според някои медии София работи по промяна в последния момент на кандидатката си за поста генерален секретар на ООН, отбелязва Франс прес.

Става дума за евентуално оттегляне на кандидатурата на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и издигане на заместник-председателката на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Днес говорител на Комисията отказа да коментира тези "спекулации в печата".

Десетина претенденти се борят за нов генералния секретар на ООН, но нищо не пречи на издигането на кандидатура в последния момент, отбелязва АФП. Името на наследника на Бан Ки-мун трябва да бъде обявено най-рано през октомври.

След четири предварителни гласувания в Съвета за сигурност на ООН води бившият португалски премиер Антониу Гутериш, а Бокова е на пета позиция.

На следващото гласуване на 4 октомври обаче петте големи сили, които имат право на вето в Съвета за сигурност, могат да се възползват от него, за да отхвърлят някой от кандидатите, което би променило ситуацията, посочва Франс прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: ГерманияоонРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"неща, които са обективно неверни".Всеки психолог би ви казал, че такова усукано отрицание като немското е признак, че немците лъжат.
102
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе лъже нялой, но не е Русия. Германците се държат като пръднал в гърне. Не беше ли Ройтерс излязъл точно с такава статия
101
5
 
9
 
! Отговори
Шорошка отврат преди 7 години
Много противни тия шороши, с конкурс да ги бяха избиралипак нямаше да намерят по противни, злобни, елементарни иплоски продажници. Спокойно пичове, вчера баба Кица даде фира и Тръмп ще прати платените драскачи в 4 годишна неплатенаотпуска. Заминавайте на село да си копате нивите защото друго нещо неможете да правите. Е някои връзкари ще се уредят като Шопда пазят паркинги по 200 лева на месец.
100
2
 
10
 
! Отговори
Георги Димитров преди 7 години
Обвиненията, че съм подпалил Райхстага са обективно неверни. Ако Меркел беше вътре, обективно невярно бих го запалил пак.
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DimitrovТи май през огледалото за обратно виждане гледаш. Кака ти Криста никой я не ще, ти и условия поставяш!
98
1
 
12
 
! Отговори
до 105 преди 7 години
На мене ми звучи като "малко съм бременна".
97
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Обективно неверни" ми звучи като едни "обосновани предположения"... Да ви имам дипломатичната терминология за задкулисните недипломатични игрички! Тези номера минаваха в продължение на много години, но вече и слепите четат между редовете.
96
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Германия обвини Русия в лъжа заради твърдението, че канцлерката Ангела Меркел се опитва да окаже натиск върху България,"Естествено, че е лъжа, всички знаем, че България е шеф на ЕС и командва всички членки, най-вече Германия.
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
очаквам санкции ...
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говорителят на германското министерство на външните работи Мартин Шефер заяви, че "не е приятелско" официална представителка на Русия да обявява пред света "неща, които са обективно неверни".Снощи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че на срещата на върха на Г-20 в началото на този месец страната й е дала на Меркел ясно да разбере, че "всеки опит да се повлияе на България е неприемлив".тука става интересно ...
93
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добрв че е Русия, да вади кирливите им ризи, щото никой друг не смее! Иначе ще гласуваме и за сериен убиец, щом ни го предложат.
92
18
 
4
 
! Отговори
Dimitrov преди 7 години
Да се издига сега Кристалина: 1) за нас няма никава полза2) би било абсолютен циркРуснаците обаче видяха, че Бокова няма да я изберат и сега се опитват да направят интрига за се издигне и Кристалина. Като им е толкова важно - първо да изпълнят следните условия:1) Опрощаване на парите за Белене2) Гаранции за строеж на Южен Поток за тяхна сметка и захранване на газовия хъб3) Още 1 млрд евра отгореДа изпълнят тези условия и в следващото гласуване ще участва Кристалина
91
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой учуден ли е, че Меркел Ислямизаторът иска Сталинка Демографката начело на ООН?
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 87Ама недей да говориш така! Ние сме независима, суверенна държава, на която думата се чува от Берлин, та чак до Вашингтон. И мало више. На нас всички ни козируват, всички се вслушват в нашето мнение. А това, че сме правили игри - ама моля ти се, кога е имало такова нещо. Ние само анализираме, а това е тежък процес, за нас, де. А пък да лъжем, да фалшифицираме - е, не, това вече не се търпи. Никога не лъжем, никога! Само обясняваме, че сме искали да кажем друго. А това не е лъжа!
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта е и Бокова и Георгиева двете най високо представени българи в международните организации да бъдат ударени.
88
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що се чудите? Как герб се регистрираха за изборите, без да посочат кандидат. Същото е и със Сталинка! Ако не я огрее за ООН, ще ни я натресат за президент. На овците, честито! Бееее!
87
3
 
16
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До Анонимен 89, едва ли. Путин лъска имидж и едва ли би си позволил. Пък меркелица-кукувица показа ясно, че някой и дърпа конците а пък нашите папури стоят мирно и изпълняват. Сталинка е удобна също, щото е послушна..
86
3
 
15
 
! Отговори
666 преди 7 години
Жалки юдо масонски напъни да спасят загиващата си утопия за Нов световен ред...
85
3
 
8
 
! Отговори
? преди 7 години
Разбрах кои са вече великите 5 с ветото, но според мен са 4. САЩ ,Русия,Китай,Индия. Англия и Франция защо са велики незнам. Може и Япония да включат за 5 -тя става.
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как мислите, дали Путин лъже?