Германия отвърна на удара за шефството на ООН: Русия лъже!

Не било приятелско да се обявяват "обективно неверни неща"
174
Германия отвърна на удара за шефството на ООН: Русия лъже!
Ще бъде ли сменена кандидатурата на Ирина Бокова? Снимка: архив, Ройтерс

Германия обвини Русия в лъжа заради твърдението, че канцлерката Ангела Меркел се опитва да окаже натиск върху България, за да промени кандидатурата си за наследника на Бан Ки-мун на поста генерален секретар на ООН, предаде Франс прес.

Още по темата
Говорителят на германското министерство на външните работи Мартин Шефер заяви, че "не е приятелско" официална представителка на Русия да обявява пред света "неща, които са обективно неверни".

Снощи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че на срещата на върха на Г-20 в началото на този месец страната й е дала на Меркел ясно да разбере, че "всеки опит да се повлияе на България е неприемлив".

Спорът се разразява, докато според някои медии София работи по промяна в последния момент на кандидатката си за поста генерален секретар на ООН, отбелязва Франс прес.

Става дума за евентуално оттегляне на кандидатурата на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и издигане на заместник-председателката на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Днес говорител на Комисията отказа да коментира тези "спекулации в печата".

Десетина претенденти се борят за нов генералния секретар на ООН, но нищо не пречи на издигането на кандидатура в последния момент, отбелязва АФП. Името на наследника на Бан Ки-мун трябва да бъде обявено най-рано през октомври.

След четири предварителни гласувания в Съвета за сигурност на ООН води бившият португалски премиер Антониу Гутериш, а Бокова е на пета позиция.

На следващото гласуване на 4 октомври обаче петте големи сили, които имат право на вето в Съвета за сигурност, могат да се възползват от него, за да отхвърлят някой от кандидатите, което би променило ситуацията, посочва Франс прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: германияООНРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия лъже! ДАЛИ ?Стига полуумрели чирози и кукли на конци НАЧЕЛО : Хилари Клинтон с ЗДРАВ двойник , а дали въобще е жива ? хаштаг #HillarysBodyDouble и #IsHillaryalive
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ДАЛИ НЕ СА УЧИЛИ В СЪЩОТО РУСКО УЧИЛИЩЕ?
61
12
 
6
 
! Отговори
Криси Бокова Тиквова преди 7 години
Над другарката Бокова тегне мрачното минало на БКП. Миналото на другарката Сталинка отново е минало на БКП, но малко по така. На обикновеният българин му е през ш*пагата, кое от тези две комунистически д*оби*чета, ще се нареди на богатата ясла на европейската номенклатура. Аз предлагам поста да заеме овцата Доли, резултатът ще същия.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименРъстът на Владимир Владимирович Путин (за инфо на невежите, цинични npocтаци, неуважаващи майките си, които мислите, че ще оскърбите така една велика личност, думата "***" означава "коловози", "железопътни линии") е съвсем нормален "среден ръст" - 173 см. А на вас, рахитични, кривокраки, със забавено умствено развитие (от липсата на О2 в кувьоза) недоносчета, ви остава само да бълвате npocтащини и да се пукате от завист като гледате атлетичното тяло на Путин. Хилави сколиозници.
59
1
 
8
 
! Отговори
до 58 от ? преди 7 години
Тогава Германия какво се меси-каква и е ролята.
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
59 - Той Путин ще си го премести.
57
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия всички са учили в едно училище и тяхната политика е лъжата и измамата.Те си говорят и не се чуват. ..ХА.ХА.ХА Папа Франциск посъветва Путин да спре да лъже
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КриСталина ще получи як руски шут.
55
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Боко се опозори и оттегли кандидатурата на Бокова, ще я издигне Франция, каза бивш министър-председател на Франция.
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин избран за "лъжец на годината" в анкета Дмитрий Кисельов, един от най-ярките защитници на Владимир Путин, направи гаф, опитвайки се да проведе допитване в Twitter, кой е "Лъжец на годината".В "анкетата" са предложени имената на Барак Обама, Реджеп Ердоган, Петро Порошенко и Владимир Путин. Само за 16 часа след публикацията Путин повежда убедително като "лъжец на годината" с 55%, при 8 за Обама, 7 - за Ердоган и 30% за Порошенко Така че се наложило допитването спешно да бъде свалено от страницата, което Кисельов обяснява с "наплив на ***-фашисти от Украйна". След ко
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вето налагат Русия, САЩ, Обединеното кралство, Китай и Франция. Само един като каже ТЦ, и работатта не може да стане.
52
16
 
3
 
! Отговори
лъжата с късикрака преди 7 години
1.Турският президент Реджеп Ердоган обвини руския си колега Владимир Путин, че лъже за това, че не знае къде живеят сирийските туркмени, станали жертви на ударите на Москва,2.Юрген Рот: Путин е непредсказуем лъжец, Русия е заплаха за цяла Европа3.Гаф: Путин избран за "лъжец на годината" в анкета на кремълски журналист..ха.ха Дмитрий Кисельов, един от най-ярките защитници на Владимир Путин, направи гаф, опитвайки се да проведе допитване в Twitter, кой е "Лъжец на годината".В "анкетата" са предложени имената на Барак Обама, Реджеп Ердоган, Петро Порошенко и Владимир Путин. Само за 16 час
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези мигранти, за подобряване на генофонда, в Елена ли ще ги настанят?
50
1
 
3
 
! Отговори
? преди 7 години
Някой да ни обясни кои са 5-те велики сили с ветото. Те така с всяко вето до пет ще стигнат до Бокова.
49
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не трябва да се прекръщава на името на Ленин, а на Путин.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва не вярва на сълзи!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И понеже носът на Путин си е нормален, значи той никога не лъже.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ядосвайте Германистан, че ще ви обяви джихад.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я пък тази новина. А аз наскоро четох в коментарите, че Меркел си падала само по жени и нямало да се поддаде на мъжкия чар на Боко Тиквоко.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли каква е разликата м/у правителството на Русия и България? Че там властта краде от народа и урежда своето собствено благосъстояние, но и развива мощна милитаризация, докато доста хора живеят с малко, въпреки че работят. А в България правителството краде, само за да урежда собственото си благосъстояние, докато народа живее с малко, въпреки че работят.