Бокова благодари на Русия за приноса й за ЮНЕСКО

Русия напълно споделя принципите на тази организация
14 сеп 2016 07:14, Елка Василева
29
Бокова благодари на Русия за приноса й за ЮНЕСКО
Ирина Бокова. Снимка: архив, Reuters

Руската Федерация има активен принос в работата на ЮНЕСКО, заяви генералният директор на организацията Ирина Бокова на прием в централата в Париж на ЮНЕСКО, организиран по повод приключването на мисията на ръководителя на постоянното представителство на Русия Елеонора Митрофанова, предаде ТАСС.

Бокова припомни, че миналата година в Санкт Петербург е имало международен културен форум, посветен на 70-ата годишнина от създаването на ЮНЕСКО и че редица важни проекти на организацията са били подети точно на тази международна конференция.

Бокова благодари на Митрофанова за работата й в продължение на седем години като ръководител на постоянното представителство на Русия в ЮНЕСКО. Тя припомни, че Митрофанова е била ръководител на Изпълнителния съвет на организацията и председател на Комитета за световно наследство към ЮНЕСКО и че е изпълнила успешно задълженията си, произтичащи от тези постове.

Митрофанова пък благодари на Бокова и на ръководителите на дипломатическите представителства за оказаното й доверие при избирането й на висшите постове в ЮНЕСКО и припомни, че Русия напълно споделя принципите на тази организация.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодари и на "светлия" образ на татко си - убиецът на Райко Алексиев. Очевидно като нрав убийците са в кръвта ти. Ккво стана с братчето ти и онова хлапе синът му, който крадеше коли?
24
3
 
0
 
! Отговори
нещо странно преди 7 години
Аве хора кво става. Дане би на събора на купринка да са биле развалени кифтетата. Много лабаф отпор на русофилите . Или има нареждане да пазят сили и думи щото ше излиза по важна статия за коментиране . Или понеже русия много добре и почна даплаща повече на единица коментар та с по малко писане праят повече пари
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновенно хората благодарят на татковината си
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пъпната връв - Кремъл !
21
9
 
8
 
! Отговори
Има си хас! преди 7 години
До лудостДа, лудост е, да не си видял файда никаква от комунизма, и да продължаваш да си такъв! Това че Бокова беше шеф на Юнеско с какво помогна на България, можеш ли да ми кажеш? Сигурен съм, че не! Но бъди сигурен, че Русия доста е намазала от това, че е внедрила свой човек там! А ти продължавай да вярваш, че Бокова има нещо общо с България!Наивници!
20
2
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
Ама и на бат' Бойко не му е лесно! Западняците го натискат за Кристалина, руснаците за Бокова, а той завалията се чуди как да угоди на всичките! Баце бацее, няма как да седиш на два стола, внимавай да не паднеш...!Голямо шоу!
19
3
 
10
 
! Отговори
позор преди 7 години
Като чета глупостите на някой си спомням приказката защо до нашия казан в ада,няма пазачи......
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АНГЕЛА МЕРКЕЛ ЛОШО УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ!Дори на ББ му дотегна да го правят на май мун.
17
2
 
5
 
! Отговори
лудост преди 7 години
До Има си хас!Сега разбрахте ли защо сме на дъното ето този е пример за това....
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13Говорат един и същ език, но се мразят и в червата. А Вук Еремич си е исти србин!
15
12
 
7
 
! Отговори
Има си хас! преди 7 години
Как няма да благодари, нали Русия я е сложила на този пост, уж че е българка и няма нищо общо с тях! Сега номера искат да го играят и за ООН, ама този път няма да мине! Те на запад не са като нас, да ги лъжат по няколко пъти!
14
11
 
15
 
! Отговори
цирк бг преди 7 години
Не знам как се чувства тази жена след като ГЕРБ е предаде под чужд натиск,това е прецедент в ООН,пак станахме известни......
13
6
 
9
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Bokova,ako prochete komentarite shte napusne planetata zemya i shte ide na lunata zashtoto tam shte ya podkrepyat rusnacite.
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много красива тая комунистическа вещица.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв сърбин уа. Хърватин. Сърбия е хърватска територия. Говорят на един и същ език.
10
8
 
17
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
След такива изказвания как да се надява да я изберат.Почне ли да говори за Русия,мед и капе от устата.
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова, не се натягай толкова! Руският кандидат за ООН е сърбина!
8
5
 
17
 
! Отговори
Талев преди 7 години
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."Мъка в Русия има още!
7
8
 
12
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Бе драма. То избирането сложно нещо. Могат да ударят вето на португалеца и хърватина, ама много шум се вдигна и надали ще стане върховен вожд този червен канибал.
6
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Няма за какво да завиждам на кремълски агенти. Фактите са прости. На сутринта на следващият ден след като се разбра, че Бокова е на 5то място, Русия излъга света, че имало задкулисни договорки за издигането на Кристалина от БГ.След което Лавров привика посланик Коцев и му нареди България да не издига Кристалина. Това са фактите. Изводът - Кремъл много държи на Бокова и се изнерви, че другите не държат на очевиден кремълски агент.Бокова в ЮНЕСКО - далавери и корупция