Над 3/4 от европейците симпатизират на сирийските бежанци

Под една трета ги смятат за риск за националната сигурност
16 сеп 2016 13:22, Елка Василева
26
Над 3/4 от европейците симпатизират на сирийските бежанци
Снимка: архив, Reuters

Над три четвърти от европейците симпатизират на сирийските бежанци, идващи в техните страни, показва допитване до общественото мнение, съобщи Фондация Томсън Ройтерс.

Според допитването на института Ипсос Мори Ирландия е начело на европейските страни, които съчувстват най-много на сирийските бежанци - 87 процента от анкетираните. В дъното на класацията на страните е Словакия.

В анкетата са участвали 12 000 души от 12 европейски страни. Въпреки неотдавнашните атаки, в които бяха замесени мигранти, по-малко от една трета от анкетираните смятат, че бежанците са риск за националната сигурност.

Европейците не са станали безсърдечни, коментира Дейвид Милибанд, председател на Международния спасителен комитет - хуманитарна организация, поръчала допитването.

Същевременно друга анкета показа, че мигрантите, които ще се опитат да влязат нелегално в ЕС, ще се увеличат рязко тази година, въпреки че съюзът инвестира 17 милиарда евро в усилията за намаляване на миграционния поток през последните 18 месеца.

Според допитването на Презокеанския институт за развитие се очаква 60 процента от мигрантите, пристигащи в Европа тази година, да се опитат да влязат в ЕС с фалшиви паспорти, като се укриват в камиони или като просрочат визите си. Миналата година до подобно незаконно проникване са прибегнали 35 процента от бежанците.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
поръчкови бози... а тия двамцата на снимката са едни сирийци...
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости. Днес бг и вие ли почнахте да лапате кинти да пишите глупости ?
20
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 7 години
Фондация на С.о.р.о.с.и.т.е.
19
0
 
6
 
! Отговори
Tiffy преди 7 години
100% Boolshit!
18
0
 
10
 
! Отговори
! преди 7 години
Що за въпрос - дали съчувстваш на човек в нужда? Проблема не е в това че европейците съчувстват на някого, а в това че 90% от тях не одобряват бежанската политика на ЕС. Другото са пропагандни замазвания на проблема.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно тези 12 страни не включват България, Унгария, Сърбия...и всички останали засегнати от мигрантите страни! За това и резултатът е такъв!
16
0
 
11
 
! Отговори
евродебил преди 7 години
А, като как е симпатията към тях в Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, ОАЕ... и другите там богати, арабски, мюсюлмански държави, в съседство с конфликта!?В Израел как е симпатията!? В САЩ!?За Европа разбрахме - бият се кой ще ги вземе и всеки вика:"Вземи ги ти!"
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Асад сякаш по-добре звучи от Садам.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирия беше може би най-светската държава в Близкия Изток. Повечето от хората живеещи там, независимо от вярата си, участваха в подържането на нормални взаимоотношения. Изведнъж се появиха спонсори, които да им покажат какъв гадняр е Садам и започна гражданска война. Ако 80% от пристигащите от Европа бяха сирийци, на никой нямаше да му прави впечатление. Но не, сега насила се налага да се приемат всякакви същества излезли от землянки и колиби и чули, че някъде има ***, които да дават пари.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато една организация, която се занимава с нещо изведнъж пусне резултат от допитване, в което 3/4 ги подкрепят... Конфликт на интереси е най-правилният израз.
12
0
 
13
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
Че то на снимката няма сирийци бе, само добре обгрижвани от Великобритания и Франция жители на бившите им колонии. нещо сте се объркали бе ***.
11
2
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
По-скоро съчувстват, а не симпатизират. Все пак никой не си избира къде да си роди и какъв цват да е.
10
0
 
11
 
! Отговори
пхахаха преди 7 години
Какви красиви сирийци има на снимката!!!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 3/4! Глупости, най-малко 999999/1000000 са! Маменцето ви лъжливо!
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от кога сирийското население е съставено от ***?
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМАТ СИ ДЪРЖАВА ДА СИ ХОДЯТ ТАМ И ДА СИ Я ЗАЩИТАВАТ И ИЗГРАЖДАТ,А не аз да се чувствам бежанец в собствената ми Родина
6
0
 
43
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Голяма част от българите съчувстват на нормалните семейства от Сирия , които бягат от войната. Обаче , те са около 3 % от общият миграционен процес. Няма как да съчувстват на мъже-афганистанци , тръгнали с неясна цел към Европа
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз им симпатизирам!!!!Но тези дето са се юрнали по Европа не са Сирийци . Особено тези на снимката . Юрнали се терористи по Европа и медиите се счупиха да ни промиват мозъците , че са бежанци от войната, да да ама НЕ . Не са , 90 % са от страни в които няма война . Да си седят там ! Тези не са ми симпатични !
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха! Българите също проявяваме съчувствие към истинските Сирийски Бежанци, но колко са те в общия поток? Капка в морето!
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според допитването на института Ипсос Мори Ирландия е начело на европейските страни, които съчувстват най-много на сирийските бежанци - 87 процента от анкетираните."Естествено! Ирландия е най-далече, "сирийските бежанци" едва ли стигат до там! Че как да не съчувстваш на някой, който не те засяга? Защо не дойдат да питат тук, в България?