САЩ извършиха посегателство срещу страната ни, заяви Асад

Русия: Безсмислено е Сирия да спазва едностранно примирието
19 сеп 2016 20:49,
28
САЩ извършиха посегателство срещу страната ни, заяви Асад
Снимка: Архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад обвини днес САЩ, че са извършили явно посегателство срещу неговата страна с въздушния удар в събота, нанесен срещу сирийската армия в провинция Дейр аз Зур, предаде Франс прес.

"Враждебните към Сирия сили увеличават подкрепата си за терористичните организации. Пример за това е очевидната американска агресия срещу позиция на сирийската армия в Дейр аз Зур в полза на терористичната групировка "Даеш", каза Асад.

Още по темата

Сирийският държавен глава направи това изказване, цитирано от агенция САНА, при посещението в Дамаск на иранския заместник-министър на външните работи, отговарящ за арабските и африканските въпроси Хосейн Джабер Ансари.

Най-малко 90 сирийски войници загинаха при нападението в събота, благодарение на което джихадистите превзеха позиции, близо до контролирано от режима летище. Предвожданата от САЩ международна коалиция призна, че е извършила бомбардировката, мислейки си, че атакува позиция на "Ислямска държава".

Русия пък заяви днес, че е безсмислено сирийските правителствени сили да спазват едностранно примирието, при положение че са атакувани от бойци, които САЩ не успяват да удържат, предаде Ройтерс.

"Сирийски военни и мирни граждани продължават да умират. Причината за това е, че САЩ нямат ефикасен контрол за влияние над сирийската опозиция и нямат ясна представа за ситуацията на терен", каза генерал-лейтенант Сергей Рудской, началник на Главното оперативно управление към руския Генерален щаб.

През изминалите 24 часа е имало 53 нарушавания на примирието.

Рудской каза, че разполага с информации, според които сили на умерената сирийска опозиция се сливат с терористични групировки и подготвят общи атаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
САЩ не искат мир! Как да искат мир, та те за какво са я организирали тази жестока война с приятелчетата им от СА, Турция, Катар, Йордания, Израел, Франция, ЮК, както и подизпълнителите на терен от АлКайда и ИД! Освен това вярвам, че Асад е по-демократично избран и по-легитимен от президентта на САЩ, краля на Саудитска Арабия и ЕрДоганя взети заедно!!! Освен това страната му се оказа по корава, по-устойчива в сравнение с Ирак на Саддам и Либия на Кадафи, където САЩ донесоха мнооого благоденствие!
24
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Положителен герой" там ням.
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя бил миротворец.
22
6
 
19
 
! Отговори
Вангелия преди 7 години
Извънземните и ГОСПОД ще УНИЩОЖАТ АМЕРИКА!!! Близо е времето!!! Или ще направят САМОУНИЩОЖЕНИЕТО на АМЕРИКА!!!
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авторката, ако смяташ да наричаш "режим" законноизбрано правителство на дадена държава, как ще наречеш нашето правителство и парламент? Царство или господарство?
20
8
 
4
 
! Отговори
до четящия преди 7 години
Запада каза че ще има демокрация в Сирия.В Сирия вече има две основни партии,Асад не е едноличен лидер.Той не може да управлява сам цяла Сирия.Вече има опозиция.Дали ще е военна или политическа зависи от него.Пак може да е президент до живот,но при решенията си ще съобразява с други които ще имат глас,нещо като на избори но всеки ден.Това е демокрация,да има поне два избора.За това и запада не може без Русия,защото тя носи световна демокрация.Объркана работа.
19
4
 
19
 
! Отговори
Четящия преди 7 години
До колио За Русия никога не става лошо, защото Русия контролира нещата... Дори краварите го признават.
18
16
 
5
 
! Отговори
колио преди 7 години
Става лошо за Русия.Терористите и бунтовниците се обединяват и всички ще станат бунтовници,подкрепяни от САЩ.След това вече няма да има терористи официално,а само бунтовници подкрепяни от САЩ и всяко бомбене срещу тях ще води до бобене на САЩ срещу армията на Асад.Тоест официално САЩ ще имат глас на Сирийска територия.Нещо като провъзгласили се републики в Сирия.Нещо като Донбас и Луганск.И това вече е демокрация и войната ще спре.или ще бъде замразена.
17
4
 
31
 
! Отговори
излагация преди 7 години
Някой в ЦРУ много здраво ос'ра' положението със Сирия. Решиха, че ще се действа по заучената схема, с която в Либия за 6 месеца оправиха нещата, но се оказа че Асад е умен, не е глупав като Кадафи и Саддам
16
4
 
22
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
САЩ и всички техни кукловоди започват да се връщат в онова топло и влажно място от което са дошли!
15
3
 
24
 
! Отговори
Мусолини преди 7 години
САЩ не искат МИР. Също така,от както има война в Сирия, няма напражение по ивицата Газа и главно казано Израел - Ливан :) Ами сега кой е заинтересован, само да вметна ,че Асад не прилича изобщо на сириец :)
14
3
 
57
 
! Отговори
Пенка от Шишенци преди 7 години
Асад , дръж фронта , приятелю ! За тези които се чудят защо го наричам " приятелю " искам да кажа , че Сирия и България винаги са били в добри отношения.Падне ли Асад , ще се случи това което сполетя държави като Либия.
13
10
 
52
 
! Отговори
бат Гошо преди 7 години
Абе, не виждате ли, че русоФОБите са малцинство, както тук, така и в цяла България! Личи, разбира се по одобренията и НЕодобренията, тук. Нищо не могат да им помогнат (на русоФОБите) нито "Америка за България", нито платените техни тролчета в електронните медии :)
12
12
 
2
 
! Отговори
Omaina преди 7 години
Relamacia...
11
5
 
26
 
! Отговори
един преди 7 години
Всяко СТАДО си заслужава ОВЧАРИТЕ, ние бълХарите- също.
10
2
 
11
 
! Отговори
6453 преди 7 години
До Skdkti trqbva da si mongo zabluden USA sa mazite sled kato se napraviha che sajaliha za udara v alepo i v drugi gradove sled kato putin shteshe da mu eb* maikata
9
51
 
5
 
! Отговори
До н5 преди 7 години
Да вие путинистите сте предатели, но защо обиждаш нормалните българи?!
8
10
 
29
 
! Отговори
Аха преди 7 години
В Казанлък и Сопот хората благославят всички в Сирия, които са готови да воюват безкрайно. Безкрайна война, сигурен хляб за българите в Казанлък и Сопот!
7
6
 
30
 
! Отговори
Пак преди 7 години
До 4,скачай от прозореца че Рунаците идват,как може още да има такива лунпени?
6
10
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още има заблудени коити вярват във великата Америка и нейните хуманни намерения стига да имат наблизо мол от който да си купуват *** на космически цени. Новият Айфон излезе, бегом в магазина!!!!