Бежанците не искат у нас, 13% по-малко молби за убежища

Напливът към Германия остава най-голям
22 сеп 2016 14:52,
40
Бежанците не искат у нас, 13% по-малко молби за убежища
Снимка: архив, Ройтерс

Европейската статистическа служба Евростат разпространи днес данни за броя на молбите за убежище, подадени в ЕС през второто тримесечие на тази година. Данните показват, че в България е отчетен спад от 13 на сто, сравнено с първите три месеца на годината.

В ЕС най-многочислената група на търсещи международна закрила съставляват сирийците (30 на сто), докато в България най-многобройни са афганистанците. За второто тримесечие на годината у нас закрила са потърсили 3505 чужденци, от които 2080 са били от Афганистан, 490 - от Сирия, а 465 - от Ирак. Броят на молбите, получени от нашата страна, съставлява 1,1 процента от всички, подадени в ЕС.

Данните показват, че се наблюдава рекорден ръст на чакащите решение молби за убежище в ЕС - близо един милион души предстои да научат съдбата си. Афганистанците, потърсили закрила в ЕС, са 16 на сто от общия брой потенциални бежанци, а иракчаните са 11 на сто. Четири процента са пакистанците, а руснаците - три на сто.

Общо в ЕС за второто тримесечие на годината молби са подали близо 306 хиляди мигранти, което представлява ръст от 6 на сто спрямо началото на годината. Статистиката показва, че от 2014 г. насам броят на молбите за убежище постоянно расте, като е бил рекорден в края на миналата година. Последвал е спад, но в момента тенденцията отново е към нарастване.

Шест от 10 подадени в ЕС молби са били насочени до германските власти. На второ място са молбите, отправени до Италия, на трето - до Франция, на четвърто - до Унгария и на пето - до Гърция. Гръцките власти отчитат ръст от 132 на сто в броя на получените молби спрямо първите месеци на годината, в Унгария ръстът е 118 процента. Същевременно спад отчитат Дания (с 59 на сто), Финландия (53 на сто), Швеция (42 на сто), Холандия (47 на сто), Белгия (44 на сто) и Австрия (22 на сто).  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У нас е лошо ,братя бежанциРабота няма ,няма и да има.Ще работите за жълти стотинки,ще ви рекетират и ограбватА мутрите ще ви потрошат от бой.Не дай боже да попаднете в ръцете на Динко-ловеца на глави.АКО може преминавайте само по въздух през наща територия.
32
1
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Hiya aussie! И аз много обичам Австралия, така че знам за какво говориш! Перфектното място за живеене. А и всичко, което е под "егидата" на Кралицата е преуспяващо. И австралийският акцент е много cool: )
31
1
 
14
 
! Отговори
дц преди 7 години
Бежанците не искат у нас.---------Най-сетне някаква полза от родната мизерия!На това народа ни му казва - "Всяко зло - за добро"! -))))))))
30
1
 
18
 
! Отговори
ами преди 7 години
Да,те не искат тук,но ние ги хващаме и задържаме,картотекираме и нови фургони с климатици и всякакви други удобства им се предоставят на тези в л е ч у г и!!!!!!!!
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,оФФчи мат'ряле!Я се заинтересувай,с какви привилегии се ползва човекподобно със статут "бежанец" и как се санкционира животно със статут "български гражданин"!!Та,след това си обясни,защо "бежанците" хич не се натискат да подават молби за граждансвто,изобщо,а какво остава за Териториално(бивше българско)!Само като пример - на "бежанците" веднага им построиха и продължават да строят къщи,със всички удобства за живот,а на булгарРаята от мизия,какво "построиха,*** и питай!!!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер! Прав им път!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #24: Разбери едно нещо - ПАРИТЕ ЗА ТЯХ НЯМА ДА СВЪРШАТ,ДОКАТО В "СОБСТВЕНАТА" СИ "ДЪРЖАВА" СЕ ДЪРЖИТЕ КАТО РОБИ!РОБИ,РОБИ И ПАК РОБИ!!!Докато позволявате за "мигрант" да се отделят от "бюджета"(ОТ ВАШИТЕ ПАРИ,ОФъъъъСЕ),МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕ,ОТКОЛКОТО ЗА ВАС,ЗА ТЯХ ЩЕ ИМА,А ОТ ВАС ЩЕ ВЗЕМАТ!!!А ВИЕ ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТЕ ОТ ПРИВИЕГИЯТА,ДА СЕ ИЗЖИВЯВАТЕ,КАТО ТЪПО ОВЧЕ СТАДО!!!ФАКТЪТ,ЧЕ ВЪОБЩЕ НЕ ГО СЪЗНАВАТЕ, Е ЧЕ СЕГА ЩЕ МИ НАЦВЪКАТЕ МИНУСИ!
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами пратете им ги на фашагите от Дойчоландия!Нали тяхната нациКрава ги котка да отидат?!За какъв,"онакъв" ги устройвате в "лагери"(напоследък,жилища,за постоянно пребиваване)?КРАВАТА ГИ КОТКА,А СЛЕД ТОВА РАЗМАХВА С ПРЪСТ КЪМ "ГАУ"-ТА И ИМ ГИ ПРЕПРАЩА ПО КВОТИ!!!АБЕ *** "ГАУТА",ДОКОГА ЩЕ СЕ ИЗЖИВЯВАТЕ,КАТО *** РОБИ?!!!
25
1
 
23
 
! Отговори
ООоох.., преди 7 години
Дай Боже а е вярно.Ама,един да не остане.Нека се затътрят в Германия и Италия. Меркел и папата си ги поканиха.А защо Божият наместник не опъне палатки в двора на Ватикана и да си ги обгрижва колкото си иска.Тук получават няколко пъти повече пари от нашите пенсионери.За тях Боцо намира пари,за нас-няма.Няма ли кой най-после да се погрижи за тая изстрадала страна и тоя измъчен до смърт народ? Що за мазохисти сме-незнам...
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради тях ли въведоха пръстови отпечатъци навсякъде по болниците
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20, че нали като свършат парите. ще останат тук
22
3
 
16
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Ние пък не искаме герберските мутри!
21
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А що бият кратуните в земята?
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми да си седят при оскотялите си братя турци
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги хванат на сръбската граница, да ги връщат веднага на изходна позиция в Малко Търново. И така, докато им изцедят парите.
18
6
 
31
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Както казаха немците - за тях лекарите и програмистите, а на нас - повечко имами, ако може и хора без образование. Да си тренираме религиозната толерантност.
17
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по3драв от Авcтралия 3-та най богата държава в света по НАЙ ВИСОК ДОХОД на БВПНЕ е най голямата икономика в света но е 3-тата най богата по Брутен Вътрешен Продукт НА Глава от Населението- 61 887$ среден доход в Озганuoo напиши GDP per capita (демек БВП на глава от населението за година) и вижте данните в сайта на World Bank (Световната банкЪ)1-ва Норвегия2-ра Катар3-Макао, но НЕ се брои защото е част от Китай4-та Ав$тралия - $61,8877-*** USA - $54,62914-та прехвалената Германия - $47,627
16
4
 
29
 
! Отговори
А? преди 7 години
Тези клизма ли ще им правят?
15
2
 
21
 
! Отговори
Парадокс! преди 7 години
Е не искат, ама ние ги държим насила. Справка - сръбска граница. Стоп и обратно в БГ.
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искат ли?Тогава насила ли ги държим тук,защото само за няколко месеца десетки хиляди се изсипаха през уж добре пазената ни граница.