ЕК мълчи за хипотезата "Кристалина кандидат за ООН"

Без коментар за евентуална нейна кандидатура
23 сеп 2016 14:37, Александър Попов
60
ЕК мълчи за хипотезата "Кристалина кандидат за ООН"
Снимка: Reuters

Говорител на Европейската комисия отказа днес да отговори на пресконференция на въпроси, свързани с хипотезата зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева да започне кампания за ООН.

Не ми е известно някой от еврокомисарите да е в кампания, заяви говорителят Александер Винтерщайн. Процесът за избор на нов генерален секретар на ООН е в ход. Зам.-председателят Кристалина Георгиева следи публикациите в пресата като всички нас. Нямаме коментар, добави той.

Още по темата

Снощи световните агенции съобщиха от Ню Йорк, че Георгиева е намекнала открито за възможност да се включи в надпреварата за ООН скоро.

За мен е чест да видя, че толкова много хора ме окуражават да стана кандидат, казала Георгиева на конференция, организирана от Международния институт за мир, според съобщение на АФП. Журналистите в Брюксел днес се интересуваха дали ЕК е готова с план, ако Георгиева влезе в надпреварата за ООН, доколкото в комисията тя отговаря за бюджета и в момента в нейния ресор предстои много работа.

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е кандидат за поста на Бан Ки-мун, чийто мандат изтича в края на тази година. АФП отбелязва, че Бокова е подкрепяна от Русия, а Георгиева - от германския канцлер Ангела Меркел.

В кореспонденцията си от Ню Йорк Франс прес припомни, че при досегашните гласувания в Съвета за сигурност бившият португалски премиер Антонио Гутериш се е представял много по-добре от деветимата кандидати, останали в надпреварата, а на последното от таези гласувания Бокова е била пета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще мълчи я! Вече може би имат знак че Бокова ще е и точка по въпроса. Но излагацията на родните политици ще се помни завинаги.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куп държави и отказаха.... дори и Албания..., тази и Тринидад и Тобаго да я номинира пак ще участва.....къде и е достойнството да се оттегли
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имах добро мнение за нея преди да СЕ ИЗЛОЖИ до няма до къде..........
47
1
 
8
 
! Отговори
Георги Донев преди 7 години
Само се замислете с какво и как би се променил живота на обикновените българи ако изберат едната или другата за шеф на ООН?Ще потекат реки от инвестиции?Ще се повиши стандарта на живот?Мисля,че просто ще ми изтрият коментара,зашото сме около стотното място по свобода на словото.
46
1
 
9
 
! Отговори
антиЕс преди 7 години
Живях честно,ще умра честно.Смърт на капитализма
45
1
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 7 години
тръдвам на война
44
1
 
18
 
! Отговори
жалко преди 7 години
Това ,че няма да бъде избрана Кри Сталинка е ясно и на нея,и на правителството , и на целия български народ.Просто на Кри Сталинка са и обещани ако прави мръсотия и по този начен спечели кандидат от друга държава ,тя да си получи това което и е обещано за нейното благосъстояние.Тя е антибългарка.Не е важно на мен да ми е добре , важно е на Вуте да му е зле !
43
1
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 7 години
явно свобододата трябва да си я извоиувам.НО никой няма да спи спокойно
42
1
 
9
 
! Отговори
Хипотеза преди 7 години
Може пък и в Брюксел да им е омръзнала и се опитват да я подкокоросат, белким се махне...
41
1
 
14
 
! Отговори
1195 преди 7 години
Вместо да хабим енергия в глупости, всички наши институции, дипломатически представителства, евродепутати да се заемат с агитация за българската канидатура Бокова. И без това самото педложение беше направено доста късно; Какви гаранции ще искат от самата Бокова след мръсния донос на Евгенийййй Михайлов? Естествено, че Кристалина няма никакви шансове за ООН - по много причини. Този вреден шум около българската кандизатура е изцяло в полза на португалеца.
40
1
 
14
 
! Отговори
www преди 7 години
ЕК или МЕК няма как да имат мнение. Кандидатурата се издига от управляващата партия в дадена държава. Това са правилата! В момента управляващата партия в България е ГЕРБ, управлява еднолично нейният лидер Бойко Методиев Борисов и той твърдо подкрепя Ирина Бокова. Каквото и да дрънка по радия и телевизии, реалната подкрепа е за Бокова, не за Георгиева.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Говорител на Европейската комисия отказа днес да отговори на пресконференция на въпроси, свързани с хипотезата зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева да започне кампания за ООН."Отказал е защото вече всички видяха мръсните задкулисни игрички на Комисията и е решил да не влошава допълнително положението й.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова се е доказала в международната политика, а Георгиева е далече зад нея. В България забравиха ли какви ги говореше за "бегълците": че няма никаква опасност и т.н. Тя си служи само с шаблони и само това, което е изгодно за определени среди. Много по-различно ли е миналото й от това на И.Бокова? По кое време се е формирала като специалист? Кой й е помогнал? Какви са били позициите й?
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между два стола, та на земята. това ще свършим с нашите глупости. Заяждането с Бокова, и то не навън, въпреки че знаят произхода й, а тук, започна от първия момент на номинирането й. Разбира се, че има повече качества и опит, отколкото новата избранничка, която лицемерно отричаше, че ще се кандидатира. Всъщност не толкова Меркел, а Световната банка ще я подкрепи и сигурно има защо. Остава чувството за нещо подличко и недостойно.
36
0
 
19
 
! Отговори
сова преди 7 години
Имам чувството че ако близнеш тази на снимката ще се отровиш.
35
0
 
9
 
! Отговори
До МИНКО преди 7 години
Ама Цецка я бие
34
1
 
21
 
! Отговори
човек преди 7 години
Тогава аз да се изкажа... коя умна гофрета може да си помисли дори да сравни този безсмислен ***, чиновника на световната банда, с ръководителя на Юнеско?! Белене зове...
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дърта номенклатурчица
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКА И СЕ ама Путин не иска. пък без него не може!
31
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ И ЛИПСА НА ВСЯКАКЪВ МОРАЛ!!