Туск: Балканският маршрут трябва да бъде затворен завинаги

Трябва да се работи с балканските страни и Турция за тази цел
24 сеп 2016 16:52,
19
Туск: Балканският маршрут трябва да бъде затворен завинаги
Снимка: БТА

Европейските страни трябва да се уверят, че балканският маршрут е напълно затворен за нелегални мигранти, каза днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск при откриването на среща на върха във Виена, предаде ДПА.

Австрийският канцлер Кристиан Керн е домакин на международната среща във Виена, посветена на защитата на външните граници на ЕС.

Още по темата

"Необходимо е да потвърдим политически и на практика, че маршрутът за нелегална миграция през Западните Балкани е затворен завинаги", каза той пред журналисти.

Страните членки на ЕС трябва да работят в по-тесни взаимоотношения с балканските страни и Турция, за да постигнат тази цел, каза Туск.

На последната такава среща през февруари във Виена лидерите решиха да затворят този основен маршрут от Гърция към Германия и Австрия.

Това решение ядоса Гърция и Германия, които тогава не взеха участие в срещата. Много мигранти останаха блокирани по северната граница на Гърция, а Берлин предупреди, че затварянето на граници не е правилният отговор на миграционната криза.

Въпреки това тази мярка и ограничителните политики на Унгария намалиха бежанския поток към страни като Германия, където канцлерът Ангела Меркел е подложена на критики от приятели и противници заради политиката й на отворени врати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Бат преди 7 години
До extremistБоко мой и да е тиква, но има здрав инстинкт за самосъхранение и не могат го прилъга с разни сълзливи приказки за прием на бежанци. За разлика от многоречивия Ципрас успя да опази България от потопа, който заля Гърция. Какво им е струвало на нашите нелюбими управници, само те си знаят, натискът да приемаме имигранти беше огромен. Хич не са ми присърце, но в случая имат заслуги, държаха се като българи.
16
0
 
0
 
! Отговори
Много ясно преди 7 години
До Как ще направят такаАми, да! Парите са за техните хора. Не са за огради, които да ги спират. И разбира се не са за българските майки и за българските деца, за старците пък да не говорим. Парите са взети от такива балами като нас, за да издържат млади, здрави, яки бойци на правата вяра.
15
0
 
2
 
! Отговори
Трагикомедия преди 7 години
Берлин се сърди, че не пропускат нашественици към Германия. Да се смейш ли, да плачеш ли?
14
0
 
2
 
! Отговори
тюхчу преди 7 години
Ти се сети бе , Доналд...
13
1
 
1
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 7 години
Хапчето си глътна ли го!?
12
0
 
19
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ТИКВАТА ТРЯБВА ДА УДАРИ ЗДРАВА ГРАНИЧНА СПИРАЧКА
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме първата държава в ЕС, която има в по-голямата си част сухоземни граници, което означава, че трябва здрава ограда. И то бетонна, а не метално-козметична, която ще трябва да сменя и преправя постоянно. Израел как си е решил проблема с някои от заобикалящите ги държави. Не може при;митивни хора, водещи от ско'тски инстинкти да бъдат спирани по цивилизован път.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С партие които ни дадоха не трябва да строим лагери и да ги даваме за интеграция на поканените от запада "бежанци",а да си купим натоски бойни самолети и хеликоптери,за охрана на границите ни.Дават пари,за да ги държим у нас,така ли?Няма да стане!Ако искат правителството да падне,нека настояват,ние ще направим,както е най-добре за България.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПокрай бежанската криза Сърбия,напътствана от Русия,разбуни духовете на сръбския националшовинизъм и езика на войната от началото на 90-те.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западът,вместо да инвестира и помогне на Балканите,им натресе бежанската вълна и ги раздруса до однови,от което дълго няма да се съвземат.Много тенкю?!
7
1
 
20
 
! Отговори
Някои си знаят преди 7 години
Орбан и Земан знаят най-добре.Останалите да вземат пример от тях!
6
1
 
37
 
! Отговори
Безобразие!!! преди 7 години
Тези пари, които ще получаваме, за да строим лагери за пришълците, са от еврофондовете.Тези еврофондове се състоят от парите, внасяни ежегодно от всяка страна-член на ЕС, нещо като задължителен членски внос. После големите шефове от Западна Европа решават как да се разпределят тези пари.Казано с други думи, нареждат ни с нашите пари да строим убежища за пришълци, които не сме канили и на които ще трябва да осигурим издръжка!Или по-точно, сами да платим въжето, на което ще ни бесят!
5
1
 
30
 
! Отговори
После, като се види, преди 7 години
че в бежанските лагери на територията на Източните Балкани са се натрупали много бежанци, капацитетът им е изчерпан, а през отворените ни граници нахлуват още и още пришълци, какво ще ни изкомандват от Европа?Ами ще ни наредят да им дадем статут, та да могат свободно да се мотаят из цяла България, ние да им даваме на ръка социалните помощи, а на децата им - детски надбавки. И ще ни наредят също така, да чакаме тези да се интегрират!А бе могат ли да си ..., тези западни съветници?
4
7
 
7
 
! Отговори
Бежанец от Бурунди преди 7 години
Докато си плащаме , нищо няма да затворите , защото печелите от нас.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Туск: Балканският маршрут трябва да бъде затворен завинаги""...че маршрутът за нелегална миграция през ЗАПАДНИТЕ Балкани е затворен завинаги", каза той ...---ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ТУСК НЕ ГОВОРИ ЗА БЪЛГАРИЯ! А заглавието те кара да си мислиш, че се "замислил" за нас ... ало, днесбегето!
2
0
 
30
 
! Отговори
Как ще направят така преди 7 години
че да накрая да могат да констатират: маршрутът за нелегална миграция през Западните Балкани е затворен завинаги? Как да стане, след като ясно ни казаха, че парите, които ще ни отпуснат за справяне с бежанския проблем НЕ БИВА да се използват за построяване на ограда по границата?Могат да го постигнат само по един единствен начин - ние да сме не държава, а разграден двор и който влезе у нас, да си остава тук, в бежанските лагери, за чието построяване ще ни дадат пари!А после?
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...Берлин предупреди, че затварянето на граници не е правилният отговор на миграционната криза."===Добре, Берлин що не вземе да каже кой е правилният отговор на миграционната криза? Може би свалянето на Меркел от власт и изключването на Германия от взимането на решения по въпроса би свършило работа.