Меркел: Споразумение за бежанци, но с африкански страни!

Трябва да се отделят повече пари за развитие, смята германският канцлер
Обновена: 26 сеп 2016 21:52 | 26 сеп 2016 21:45,
57
Меркел: Споразумение за бежанци, но с африкански страни!
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ЕС трябва да сключи мигрантски споразумения с африкански страни като Египет и Тунис по подобие на вече сключеното споразумение с Турция, предаде Ройтерс.

Меркел добави, че трябва да се отделят повече средства в помощ на развитието, за да се решат причините за миграцията. По думите й е критично важно "да се избегне повтаряне на ситуацията от миналото лято". Тогавашното пристигане на стотици хиляди души, бягащи от война и мизерия в Близкия изток и други страни, доведе до най-голямата мигрантска криза в Европа след Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

"Важно е да дадем на африканските страни перспективи за бъдещето. Или трябва да допуснем хората да дойдат при нас, или трябва да се борим с причините за миграцията, за да могат хората да видят перспективи да останат там, близо до домовете си", заяви Меркел на конференция за туризма, предава БТА.

Меркел не даде подробности за такива евентуални споразумения между ЕС и африкански страни, които за разлика от Турция не са кандидати за членство в ЕС. Тя обаче многократно е повдигала този въпрос, включително на състоялата се неотдавна в Китай среща на върха на Г-20.
През март ЕС и Турция се договориха Анкара да спре потока от незаконни мигранти към Европа в замяна на финансова помощ и обещанието за безвизови пътувания.

Днес в Берлин германският вътрешен министър Томас де Мезиер се срещна с тунизийския си колега Хеди Маждуб, с когото обсъди въпроси на сигурността, организираната престъпност и незаконната миграция.

Двамата министри са се споразумели да съставят германско-тунизийска работна група за разширено сътрудничество в областта на сигурността и да работят по пряк обмен на данни, експертни умения и ноу-хау, се казва в изявление на германското вътрешно министерство. Те също така са подписали споразумение за двустранно сътрудничество по въпросите на сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ч*у*м*а*т*а е вид болест ,защо цензуриране едно африканско заболяване
36
0
 
7
 
! Отговори
Дженъри преди 7 години
Меркел покани ХИЛЯДИ ДИВАЦИ, които преэ целия си живот нямат нито ден фиэически труд!!! Сега иска от други страни в энак на солидарност да си раэделят бежанците - престъпници!!! Това е марионетката на Вашингтон, а американците имат интерес, че Ангела достигна върха на ГЛУПОСТТА СИ!!!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕРКЕЛИЦА В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ И В ГРЯХ ПАДАШ НА ЦЕЛИЯ ЕС, ЗАЩОТО КОЛКО И ПАРИ ДА ИНВЕСТИРАШ В ПРАСЕТА ТЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ ПАК ПРАСЕТА И НИТО ПОВЕЧЕ НИТО ПО МАЛКО.ХОМОСАПИЕНС ТИЯ МАЙМУНИ НЯМА ДА СТАНАТ ДОРИ ЕВОЛЮЦИЯТА ДА ИМ ОТДЕЛИ МИЛЯРДИ ГОДИНИ ДА ГИ ТРАНСФОРМИРА.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМНОГО МИ ХАРЕСА СУПЕР СИ!
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята е доказала че само Дядо Иван с железни шамари може да обуздае и усмири развилнели и самозабравили се шваби. Това долно шизофренично германско добиче няма да миряса докато танковия юмрук не му влезе до гърлото разбивайки му челюста и всичките зъби. Така са си устроени дойчовците, ама добре че има руснаци.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тая баба не влезе скоро в час, новата ''кристална нощ'' ще прочисти Германия до чисто арийско. Тия да не ни карат да съжаляваме, че Адолф не спечели Войната!
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не трябва да се отделят пари за развитие. Това значи нови заеми, които ще изплаща раята. Трябва на европейските политици да им стиска да кажат едни голямо "НЕ" на американските агресивни и разрушителни действия по света. Ако не чуят да се спре всяка търговия с тях и всичко ще е наред.
30
1
 
18
 
! Отговори
Споко справихте се преди 7 години
Според мен реалният сценарии е,че ще има повече арабо африкански гета където бял човек особено християнин не е добре да се появява особено ако не иска да бъде ***.н,бит и гърмян.Напливът от маiмуняци ще се увеличава-вече ще са към десетина милиона и ще си имат политици в парламента.Следващото шишкаво лелче ще е същата задръстена пуйка която се чуди на кой да угоди,Ердоган ли,арабите ли само не и на нормалните германци.Някъде към 2040-2050 германците ще са малцинство в държавата си.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...или трябва да се борим с причините за миграцията, за да могат хората да видят перспективи да останат там, близо до домовете си"==добре де, малко съм ***, как точно това да са близо до домовете си ще ги стимулира да си останат там, при наличието на интернет и безкрайно многото информация за това колко по-добре живеят хората в бевърли хилс/майорка? особено ако са някакви мургавеещи тарикати, които могат да разчитат на "социала", за да изградят новото си бъдеще в гореупоменатите местности?
28
0
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Меркел има нужда от психиатър
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
25, ти чий го дириш сред българите тук и кой то е искал мнението *** цигaнcкa?Марш в анадола кoзoeбeц пpoкълнaт!
26
4
 
5
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Един път да прочета нещо свястно от бабата.Няма смисъл да ги канят тука,да ги издържаме и да мътят водата.Най-добре е да се отделят средства и да се влагат там където са,за да им се подобри живота и да си стоят мирни и кротки.Няма как запада да тъне в лукс и да яде лакомо от богатствата на света,а тия там да измират от глад и да стоят,все някога ще тръгне огромната инвазия и няма да можем да ги спрем.
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, сега ще покани и африкански мигранти... Бегай бе, бабишкер cмoтaн!
24
0
 
13
 
! Отговори
Малин Калин преди 7 години
Бабо Меркел що така? Не щеш ли бежанци сега? Ти мечтите наши съсипа и Европа чека я война! Как да не си лют това ви е за трети път! Са квичите на умряло ама матата си е е...ло Гледам как сега рушат ви съня да ви п..я на акъла аз сега!
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз оправи бедните емигранти и бежанци от Афганистан,Ирак,Сирия,ЛибияЧе вече се запъти и към по други Кътчета на светът Туниз,Египет,Алжир,Етиопия Кения и дрПази боже пази боже
22
4
 
18
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
В българия нищо не вирее освен българи . То холандци ли не идваха , англичани ли , руснаци . Все нещо не е като си го мислят и се махат . Казва се ГЕН . Специфичен ген който е като лактобактерията , последният човек който ще остане на земята ще има тоя ген и ще обича шкембе с много чесън , и ракия . Талибаните ще си го турят сами тука.
21
1
 
12
 
! Отговори
гешев преди 7 години
До 22 *Гърците, макар и обречени, се борят за себе си и за своята страна!А ти и себеподобните ти дращите ли дращите!Ако искате нещо да се промени към по-добро, присъединете се към нас и нека дружно да излезем и да кажем СТИГА!група кан Телериг
20
0
 
29
 
! Отговори
колос преди 7 години
Те не бягат от войната и мизерията, Те я носят със себе си.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая защо още не е с усмирителна риза? Каква Африка, какви споразумения, лелче? А ония от Азия като по-многобройни и по-агресивни ще ги връщамел и по домовете или ще ги оставим за домазлък?
18
0
 
13
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Меркел е пак нова далавера измисли.