"Ню Йорк таймс": От слух Кристалина стана реалност!

Изданието коментира, че надпреварата за ООН става сложна
29 сеп 2016 08:30,
103
"Ню Йорк таймс": От слух Кристалина стана реалност!
Снимка: Reuters

Надпреварата за поста на генерален секретар на ООН стана по-сложна в сряда, когато български дипломат, за когото от дълго време се носеха слухове, че се стреми към тази позиция, официално се включи в състезанието, пише в днешното си издание "Ню Йорк таймс".

Още по темата

Кандидатурата на българския дипломат Кристалина Георгиева, която е зам.-председател на Европейската комисия и бивш вицепрезидент на Световната банка, може да промени дипломатическите сметки между Запада и Русия по въпроса кой да замени Бан Ки-мун като генерален секретар през януари, отбелязва вестникът.

В досегашните предварителни гласувания в Съвета за сигурност на ООН бившият португалски премиер и върховен комисар за бежанците Антониу Гутериш се очерта като ясен фаворит, но според дипломати Георгиева е силна конкуренция, допълва изданието.

Русия настоява следващият генерален секретар да е от Източна Европа. Макар че г-жа Георгиева отговаря на това изискване, тя е смятана за близка до Запада, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Западният блок от постоянните представители в Съвета за сигурност - Великобритания, Франция и САЩ - ще трябва да избират между г-жа Георгиева и фаворита, смята вестникът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
СТАЛИНКА преди 7 години
нито ще е Генерален секретар на ООН, нито / за наша радост/ Президент на ТЕРИТОРИЯТА РБ - колония на САЩ
22
1
 
8
 
! Отговори
Аха преди 7 години
До Анонимен 30Сега разбрахте ли защо ГЕРБ се бавят толкова с кандидатурата за президент? Гласяха Кристалина, сега ще трябва да обявят резервния вариант! А той е....
21
2
 
3
 
! Отговори
ЗАТОВА МЪЛЧЕШЕ ТИКВА преди 7 години
Банкянска - не знаеше каква депеша ще получи от АМБАСАДАТА. Затова не обявява кандидатура за Президент. Е стана ясно СТАЛИНКА като човек на Световната банка я искат американците в САЩ за ООН
20
2
 
5
 
! Отговори
Гьотсурати преди 7 години
От в. СегаНачинът, по който премиер, министри и гербери обясниха новата номинация, за пореден път показа една галерия от съвършени ***. В турския език впрочем няма такава дума, това е квазитурцизъм, съставен от турските "гьон" (дебела кожа) и "сурат" (лице). Бойко Борисов преди време лично агитираше хората да си завещават органите пост мортем. Ако тия хора си дадат кожата за производство на кожени изделия, можем да дадем на света ***, по-здрави от ботуши "Вермахт" или обувки от крокодилска кожа.Допълнение: Абе гьон, гьон, ама май тея елементи са си чисто "ГьОТСУРАТ" .... в слу
19
2
 
10
 
! Отговори
САЩ натискат всички преди 7 години
в ООН да гласуват срещу БОКОВА, пък после да може "юнак" БОЙКО да каже, че не се представила добре. Толкова наведен в кръста "ЮНАК" не сме виждали по нашите земи. ПЛЕВЕЛИТЕ не ги смятаме за "юнаци"
18
6
 
2
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
Само не мога да разбера, защо реват някои хора? Нали уж искахте българка да стане шеф на ООН? Еми ето Кристалина ще стане! Бокова няма никакъв шанс, защото на запад не я искат! А Кристалина е компромис между запада и Русия, хем е със западняшко мислене, хем е от източна Европа! Всичко са договорки на световно ниво, а бат Бойко прави каквото му кажат! Елементарно!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колкото и да изглеждат стабилни тайните договорки и явното лобиране, колкото и да е хлъзгава дипломацията в света все още има морал. Състезанието предстои, стискам палци за Бокова - поне не е подла двулична нагаждачка като тая.
16
2
 
7
 
! Отговори
поне президент няма преди 7 години
Все пак нелоша новина е, че при това положение Кристалина Георгиева поне няма да се кандидатира за президент на България.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалинка ще стане заместник с ресор бежанци (обещано)! А честито, стягайте багажа, че новите европейци идват!И ви купиха и ни продадоха, докато се почесваме:/
14
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Не слух, а смЕх! Но дори не е смешно, а жалка излагация!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаят че тази проста нагаждачка Сталинка няма шанс за нищо. Това е уникално предателство и нож в гърба на България нанесено от платените от ФАЩ предатели герберасти. Но явно са се самозабравили а и не помнят че има Господ!
12
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
На теория КриСталинка има шансове,даже доста големи,ако САЩ се споразумеят с Русия и Китай!Обаче при сегашното противопоставяне,трябва да дадат(не обещаят) на Путин нещо много голямо!Как ще стане това-хич не е ясно....
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук няма нищо общо с Бокова на кое място е ???....важното е Кристалина да бъде наместена там. Интерсното ще е след вота на каква служба ще бъде насадена. По голямо излагане не е имало скоро.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите политизи как лъжат запад-налите политици, че българите не позкрепяли Бокова?! Както, че 2/3 от столичани харесвали кметицата. Лъжи! Манипулации! Резил....и още нещо!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще стане интересно ако на следващото гласуване вече независимата Бокова спечели повече гласове от Сталинка, още повече Сталинка има гарантирани поне две червени бюлетини от Русия и Китай. Всъщност Сталинка няма печеливш вариант защото посмъртно няма да събере гласовете, които Бокова имаше, а Бокова почна на първите гласувания с 9 гласа, но това правителство я провали с постоянните ултиматуми че ще я смени и логично подкрепата за нея спадна и вече не гледат на нея като сериозен кандидат заради липсата на подкрепа на правителството.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С нашата Тиква е така - забърква каши, а някой друг да му ги оправя!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е, че Бокова не се оттегля. Така поне Георгиева няма да е последна.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Градацията: 1. Алчен 2. По-алчен 3. Кристалина Георгиева
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, стрино, давай, работа те чака! Че ако си втора на 5 октомври Баце ще снеме доверието си и ще издигне нов кандидат - другата "антикомунистка" Кунева!
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните как прагматично Кристалинка настояваше да приемем повече бежанци в България за да сме се били справили с демографията и да подобрим генофонда си?