"Ню Йорк таймс": От слух Кристалина стана реалност!

Изданието коментира, че надпреварата за ООН става сложна
29 сеп 2016 08:30,
103
"Ню Йорк таймс": От слух Кристалина стана реалност!
Снимка: Reuters

Надпреварата за поста на генерален секретар на ООН стана по-сложна в сряда, когато български дипломат, за когото от дълго време се носеха слухове, че се стреми към тази позиция, официално се включи в състезанието, пише в днешното си издание "Ню Йорк таймс".

Още по темата

Кандидатурата на българския дипломат Кристалина Георгиева, която е зам.-председател на Европейската комисия и бивш вицепрезидент на Световната банка, може да промени дипломатическите сметки между Запада и Русия по въпроса кой да замени Бан Ки-мун като генерален секретар през януари, отбелязва вестникът.

В досегашните предварителни гласувания в Съвета за сигурност на ООН бившият португалски премиер и върховен комисар за бежанците Антониу Гутериш се очерта като ясен фаворит, но според дипломати Георгиева е силна конкуренция, допълва изданието.

Русия настоява следващият генерален секретар да е от Източна Европа. Макар че г-жа Георгиева отговаря на това изискване, тя е смятана за близка до Запада, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Западният блок от постоянните представители в Съвета за сигурност - Великобритания, Франция и САЩ - ще трябва да избират между г-жа Георгиева и фаворита, смята вестникът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
wild horse преди 7 години
Амбициите на една европейска счетоводителка,впила се като кърлеж във властта.Първо да се научи да се облича и говори,а после да се вре в дипломацията
62
1
 
13
 
! Отговори
Мгимото преди 7 години
Е, чак пък дипломат. Георгиева е европейски и международен читовник. Дипломат не е била
61
1
 
12
 
! Отговори
нали? преди 7 години
Много отдавна е РЕШЕНО , КОЙ ЩЕ Е .Ние не сме в сметките .
60
1
 
8
 
! Отговори
фашист преди 7 години
между нищо и нищо няма да се избира. Гутиериш вече е избран. Само разни *** и неуки хора могат да си мислят, че играта не е свършила.
59
2
 
13
 
! Отговори
даа. преди 7 години
САЩ казват едно , но Русия казва друго .Така и така Крисито няма да спечели , защото гласува за санкциите с/у Русия.
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ излъга американците че Сталинка е дипломат? Де да беше! Но тя в дипломацията е като слон в стъкларски магазин!
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Побългарения тоест християнизирания ром що е не блокира коментарите сега
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македонският журналист пред NOVA: Българите са като кучетаБългарските действия са провокация. Българите са като кучетата, които искат да отбележат територия от дърво на дърво, така казват - това е наше. Не може да е българско, не може да е ваше, заяви Миленко Неделковски
55
3
 
21
 
! Отговори
Space преди 7 години
само за това трябав да я застрелят. Прираста се оправя с социални политики, като във Франция, ИСпания, Скандинавските държави, даже в САЩ. а да каниш други държавиш с тотално различна култура от твоята да ти подменят генофонда е националон предателство и се наказав със смърт или еквивалетно наказание във всички държави - включително и в САЩДори ако бе говорила за бесарабски българи - християни и сродни нам души, бихме приели, но да кани МЮСЮЛМАНИ и при това от терористична държава !!!
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сиемон Дянков отказа да защитава интересите на България срещу ГАЗПРОМ, защото междувременно еб отшишъл да работи във Втората русак Банка - ВТБ, и да преподава в руски Унивеситет, въпреки, че искаше да закрива руската академия на науките - РАН, както и българската академия- БАН, като социалистическа. Симеон Дянков не успя да се пребори с Цветан Цветанов, но се правеше на анимационен герой. Накрая подаде оставка в критичен за България момент.
53
1
 
16
 
! Отговори
г. преди 7 години
До АнонименИ Кристалина е неизбираема.Никой няма да позволи две българки по едно и също време да оглавяват и Юнеско и ООН
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симеон дянковограби НЗОК с 2,5 като ги набута в обищя бюджет, за да се строят магистрали и НЗОК на практика фалираТвърдеше как банките са стабилни, а КТБ изпука и взехме още 4 милиарда.непрестанно се оправдаваше с предни правтелства, въпреки че в продължения на 4 години ТОЙ си правеше бюджета, което знаич че отговорността е негова и на Герб. като не са му харесвали условията, правителството да подаде оставка, а да не се оплаква.Говореше как ще пляска руснаците, а стана "Българският Шрьодер"
51
1
 
17
 
! Отговори
дo Space преди 7 години
гербите когато не могат да отговорят с факти, преминават към обиди.Нека някой каже какво полезно нещо свършила Кристалина за България.не говорим за Бокова, защото тя поне не е имала наглостта, да говори че афганистанците ще ни оправят прираста.Това и сто години да минат - няма да се излиич от СВ-то на Кристалина
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинак с нищо не е по-различна от Станишев и Кунева, тя е представител на голямото европейско лоби, което се е отдалечило от простосмъртните, но иначе не се осъзнава като българка, даже работи СРЕЩУ България. Юнкер, меркел и разни други такива *** я тупат по рамото но в България не знам един човек да я уважава, тези изследвания които я представят ту на второ, ту на първо място по рейтинг са абсолютно измислени.Ако сега Герб я пуснат за призеднт не може 10 процента да събере.
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалина освен че уреди племенника си Сиемон Дянков - най-зровредния министър на финансите - за финансов министър на България - друго не е направила.иначе направи много...СРЕЩУ България.Присмя се на нещастието на хората от село Бисер, посел предложи да ни напълни сафганистанци, за да ни оправят демографията, накрая за сложихме там в ресорса на финанситге, за даима повече пари за България, пък тя рече че още повееч ще ни ги затяга, защото сме некоректни.
48
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 70 - тя българия е на 100 процента комунистическа. Всеки над 40 години е членувал в тази Партия, за да се отърев от комустите, трябва с един автомат да изпозастреляме две трети от българското население, включително баща ти и ***.как са оцелели - нима не са били комсомолици? ударници? пиноречета? Сигурен ли си че нямат картонче? проверил ли си ? ти откъде си се взел? да не се окаже, че и ти си прероден комунист.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceX 70Хи-хи-хи.....то като гледам и Литва се е "оправила" по същия начин.....Всички вече са ревнали, че прибалтийските държави ИЗЧЕЗВАТ...... Младите избягали, работа няма, търговията с Русия вече е почти на нула.....абе, май позната картинка....явно, че с последните комунисти ще изчезнат и държавите! А честито!
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Герб Тръмп е един ужасен шовинист ..отвратилене, надменен, ***...може и да е така, в но политиката не може да се държим толкова подлизурски.УТре ако спечели Тръмп - как ще обърнат палачинката и ще почнат да му обясняват "О, бащице, о любоми, о ,божествени, о, сияни"....чели стеАлеко констанов - Бай *** - горе - Долу Стамболов. Как "Сияната светлост пресветлият княз Стамболов" за един миг се превръща в "крълок, убиец, диктатор".Герб наистина са БОЙКО ***.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 65Абе, българска тикво!!! ТИ НЯКЪДЕ ДА СИ ВИЖДАЛ ДРУГ НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ???? ТОВА Е НАВСЯКЪДЕ! Я ми кажи, като дойде нов шеф на бардака, дали оставя старите к....? Всеки си нарежда СВОИ хора! АБЕ, ТИ ОТ ЛУНАТА ЛИ ПАДАШ!? Хи-хи...то като че ли пък точно сега и у нас не е същото.....??? Ха-ха-ха....И няма корупция....хи-хи...
44
5
 
5
 
! Отговори
Доги стайл преди 7 години
Бориско се простреля в ташаците :) хахах иначе съм ГЕРБер и много харесвам политиката на г-н Борисов.