Всеки 18-годишен с дар от ЕС - гратис билет из Европа?

Идеята ще се гласува в Европарламента идната седмица
1 окт 2016 08:33, Петя Славова
89
Всеки 18-годишен с дар от ЕС - гратис билет из Европа?
Снимка: Reuters

Всеки младеж от ЕС да бъде дарен за 18-годишния му рожден ден с безплатен билет за обиколка на Европа.

Тази примамлива перспектива ще се осъществи, ако проектът за нея бъде одобрен в Европарламента другата седмица, пише "24 часа", позовавайки се на “Daily Mail”.

Идеята е на германския евродепутат от Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер. Тя предвижда всяка година европейските тийнейджъри, навършващи 18 г., да получат едномесечна карта Interrail, с която да си вземат гратисни билети за 30 страни на Стария континент - от Швейцарските Алпи и норвежките фиорди до Южна Италия и най-западната точка на Европа в Португалия.

Младежите от страни, които не са членове на Interrail (балтийските държави, Кипър и Малта), ще получат билети за автобус и ферибот, за да осъществят пътуването.

"Искаме да покажем на младите изумителната Европа. ЕС трябва да им даде възможност да опознаят съседите си и възможностите, които отделните страни предлагат за всеки европеец. Младите имат ключова роля като противотежест на евроскептицизма", каза Вебер. Той обясни, че картата Interrail струва от 200 до 479 евро.

В зависимост от цената може да се пътува от 5 дни до 1 месец. Всяка година около 5,5 млн. младежи в ЕС навършват 18 г.

Идеята за безплатния воаяж среща подкрепа в ЕНП и някои други партии в Европарламента, но шефът на групата на социалистите Джани Питела се обяви против. Най-яростни са британците, които нарекоха проекта "опит да се подкупи младежта срещу 1,5-2 млрд. евро годишно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и Северна Корея която повече от 70 години е под жестоки америкамски санмции и изолация произвежда собствена марка таблети и смартфони. А каква марка таблети и смартвони произвежда България вече 27 години под американско партньорство. Или освен проcтитутки и миячи на keнефи за запада друго не може да произведе просперираще евроатлантическа България.
50
5
 
3
 
! Отговори
да бе, да! преди 7 години
Добра идея - тъкмо ще интернационализират венерическите болести!
49
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес при евроатлантизма не ни трябва армия, днес ни пази армията на братята турци а американските сенатори пристигат в България да ни помагат да съветват българския премиер да не взимя грешни решения - просто кеф.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49Обичайните лъжи.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЩе ползваме руски дървени сметала, и ще ходим на екскурзия само до Санкт Петрбург и Москва, щото то друто в Европейска Русия няма за гледанеХоди да миеш keнефите на оядените западняци в Лондон, Париж, Амсдердам и Берлин, а жените ви проституират из цяла Европа. Тъкмо сега с тази идея всяка българка която навърши 18 години може да си вземе безплатен билет да обикаля Европа и да проcтитуира.
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2015 г. линията на бедност общо за България e 325.83 лв. средно месечно на лице от домакинство. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 585.8 хил. лица, или 22.0% от населението на страната. Това става ясно от статистическите данни в ежегодно провежданото наблюдение Статистика на доходите и условията на живот (EU-SILC).
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През последните години пост-комунистически апокалискис Русия увеличи бюджета си 22 пъти, БВП - 12 пъти. От 36-то на пето място в света по БВП. Валутните резерви се увеличиха 48 пъти! Ръст в селското стопанство: пет последователни години се класира 2-3 място в износа на зърно в света надминавайки САЩ, които сега са на 1во място! Повишение на заплати в публичния сектор с 18,5 пъти! Повишение на пенсии -14, 5 пъти! Намаление на смъртността сред руското население с 1,5 милиона души годишно!
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тази Русия, като мантра ви е в устата, който иска да гледа посткомунистически апокалипсис да заминава!
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британия напусна ЕС. И скоро като въведат визите как ще стане - или тогава брюкселстите зелки ще изключат Англия от Европа и ще издадат нова карта на Европа без Англия.
42
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС ще се разпадне до тогава. А и транспортите компании няма да се съгласят да возят безплатно, те и без това сега са на ръба на фалита и повтояннно правят съкращения и оставят хората на улицата. Ама там в европейската комисия живеят в комунизма и знаят само да взимат астронимически заплати и си мислят че всичко което лети се яде. Дано по-скоро се разпадне този съюз и да разгпонят това котило от лапачи в Брюксел.
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо младите са еврофили а по възрастните скептици?защото младите можеш да излъжеш и подмамиш със лаптопи таблети и други простотии но старите не.затова и нямаме годни младежи за армията.всички са хванали фустите на майките си и таблетите.а из европа с какви пари ще отидем?не искаме награди а пари и работа.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е най-голямата държава в Европа - заема 46% от теритирията и, повече отколкото Германия, Полша, Франция и Испания взети заедно.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пука им за Русия, когато могат да отидат на далеч по-интересни места в Европа!Прекрасна идея, дано се осъществи!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36Обичайните лъжи на комуноидните...
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разходите ще ги поема ЕС, както дава пари за бежанци, така и тия карти ще ги финансира. Просто и ясно.
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 37Русия не е точно в Европа. Нито цивилизационно нито географски. А и на кой му пука за загиващата Путинландия ?
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Русия завладя България и бяхме под руско робсво тогава имаше индустрия, промишленост, селско стопопансво, за всеки имаше работа, сигурност, жилище, здравеопазване и образовение на свеетовно ниво. А сега когато сами си смъкнахме гащите на американсктеи партньори 86% от българите живеят на прага на бедността, 34% от тях в крайна бедмост, имаме най-висока смъртност и България намалява с 60 хил годишно.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33Само със завладяване не се държи колония. За да я задържиш е важно именно другите нации да ти я "дадат".
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уха... всичкото роми като навърши 18 и ще може да забегне безплатно. Харесва ми :) Приятен път! (само дето до тогава са с по 10 деца.. )
32
1
 
3
 
! Отговори
а бе дръвник преди 7 години
До а бе с.мешникТе и Монако, и Лихтенщайн, Андора, и Люксембурт не са имали колонии, но ако там миеше keнефите както сега ги миеш в Австрия щяха ти плащат много повече от Австрия. Но какво да кажем за Англия, Белгия, Франция, Испания, Португалия, Италия, Холандия, дори и Германия - и те ли са нямали колонии?