Германия бори миграцията с работни места в кризисни страни

Така правителството се надява да спре мигрантите, търсещи по-добър живот
Обновена: 2 окт 2016 10:26 | 2 окт 2016 10:15,
30
Германия бори миграцията с работни места в кризисни страни
Снимка: архив Reuters

Програма на федералното правителство на Германия е подпомогнала до края на септември за създаването на 34 хил. работни места в кризисни държави като Турция, Йордания, Ливан и Ирак, съобщава националният ежедневник Die Zeit.

Ходът на Берлин е насочен към това да бъдат преодолени причините, принуждаващи гражданите на тези страни да напуснат родините си и да се отправят към Европа като бежанци, отбелязва "Фокус".

До края на текущата 2017 г. Министерството на развитието на ФРГ предвижда средства за създаването на допълнителни работни места в тези страни, с което общият брой на заетите благодарение на програмата ще достигнат 50 хил. души.

От редакцията уточняват, че в проектите по които се получават средствата, са разнообразни. В Ирак например около 16 хил. души са заети в изграждането на детски площадки и спортни съоръжения, а също и в ремонт на пътища. В Йордания 1,8 хил. мъже и жени събират отпадъци за надница от 19 евро на ден. Изчислено е, че годишно заетите по програмите получават около 800 евро допълнителен доход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
11
 
! Отговори
Избор преди 7 години
До Анонимен 16Ха-ха-ха, предлагат им избор между: 1. Работа като чистачи в Йордания или строители по пътищата в Ирак 2. Помощи, къщи и жени в Германия. Предполагам ще изберат първото.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже! И в България същата борба с мизерията: детски пощадки, спортни съоръжения, ремонт на пътища и чистачи. Бравос на демократична Европа, бравос! Трогнати сме, надявам се и в Ливан и Ирак също.
24
0
 
10
 
! Отговори
Kiumbe преди 7 години
V Jordania po 19 euro na den za sabirane na otpadaci?! Jurnalisticheski fantastiki?! Ako e taka, mahlata otdavna da e zaminala v Jordania na toplichko?!
23
0
 
5
 
! Отговори
Radina преди 7 години
Alo awtorkata -Боряна Павлова , какво значи текуща година 2017 ?? Не знаете коя год . е сега, или не знаете какво значи "текуща".???Kakwo stawa sled kato i gurnalistite ne znajat balgarski ezik.
22
0
 
6
 
! Отговори
Гробар преди 7 години
Да започват борбата от България... нали Бойче е човек на Мути.
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак неадекватни "мерки". Те не искат да отидат Турция, Йордания, Ливан и Ирак, те искат в Европа и най-вече в Германия, не искат да се връщат там, откъдето са дошли.
20
0
 
31
 
! Отговори
Pin преди 7 години
Единствения начин да бъде спряна миграцията е тези пари да отидат в съоръжения по охрана по границата и създаване на армия която да охранява тази граница на ЕС. Договор със страни от Африка за репатриране на заловените нелегални и т.н. Всичко останало е отлагане на неизбежното.
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойче Бaнк отсега се клати, пък какво остава ако почне да храни мигранти. Невъзможно е на 1 работещ европеец да се падат 3 паpазита от Азия и Африка.
18
0
 
29
 
! Отговори
Кристалина да чете преди 7 години
Три деца, родени и възпитани в семейство на градивни личности, след време ще могат да осигурят издръжката на един човек, създаден от неградивни родители и станал същия като тях.Един градивен индивид няма как да изхрани 13 неградивни, създадени от л.у.мп.е.ни!
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КриСталинка не можа да проумее - колкото повече раждат така наречените "неградивни" индивиди, толкова повече соц. помощи им налива хазната, късайки от нашите заплати и по този начин ограничавайки нас да раждаме късно и то само по едно дете.Осигури по-високи доходи на собствения си народ и по-добре уреден бит,и българинът ще започне да създава не по 1-2, а по 2-3 деца, което впрочем е напълно достатъчно за малка държава като нашата.Неградивният, оставен без помощи, ще ражда по 1 и ще има баланс
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е хубава работа. Те идват за помощи, къщи и жени, а те им предлагат работа!
15
1
 
33
 
! Отговори
ЕС преди 7 години
Европа не е приют за Африка и Азия!!!ЕС е пренаселен и си има достатъчно проблеми!!!Пример гетата в Париж, Брюксел и Лондон!!!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е добро решение на проблема.Ако 50 000 човека останат по родните си места и имат работа, неколкократно повече ще са онези, които ще са ангажирани с обслужването им /здравни грижи, училища за децата им, търговски обекти, доставящи необходими стоки и .н./.А като дойдат в Европа, какво?Не са подготвени за живота тук, не искат да възприемат нормите на нашия бит, нямат образование и професия, но сме длъжни да финансираме съществуването им, а те ще се втурнат да създават колкото може повече деца
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да стане. Тези пари ще потънат някъде, а мигрантите пак ще искат в Германия.
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 18 евро надница и аз съм готов да събилам отпадъци, ама това са много пари за българин,никой няма да ти ги даде.
11
0
 
31
 
! Отговори
Sozialamt преди 7 години
Германия обаче едно не разбра , че не всички Бежанци ще работят в следващите 10-20 години в Германия а ще са на Социални помощи , за едно 4 членно семейство им се полага 1200 евро което напаълно им стига
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO 4 TO I V RUSIYA OBICHAT $ NISHTO CHESA V RUBLI
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европолитиците прилагат геноцид срещу собствените си народи, заради милионите пришълци и ислямски нашественици.Защо тези работни места не са предназначени за немците? Как един ислямски терорист ще работи във високотехнологичен завод на Мерцедес например?
8
1
 
32
 
! Отговори
бг преди 7 години
Що не инвестират у нас?Малко ли пришълци имаме.Наивници самозабравили се от охолния си живот и смятат че чрез политиката на Меркел ще променят света.В тези страни където ще инвестират парите ще изчезнат като европарите у нас.
7
4
 
9
 
! Отговори
Laureat преди 7 години
Razshirenie na kolonialno nemsko gospodstvo s nacistkite kapitali?!