Кристалина щяла да търси нови източници на финанси за ООН

Средствата ще за мироопазващите мисии на организацията
Обновена: 2 окт 2016 08:06 | 2 окт 2016 08:00,
46
Кристалина щяла да търси нови източници на финанси за ООН

Новият кандидат на България за поста генерален секретар на ООН, европейският комисар Кристалина Георгиева, ще търси нови източници за финансиране на дейността на международната организация, съобщава германското електронно издание Europa Online Magazin.

Още по темата

Преди всичко става въпрос за набирането на средства за мироопазващите мисии на ООН и за помощта на бежанците. Предотвратяването на конфликтите и борбата с изменението на климата са другите приоритети на Георгиева, стана ясно в събота.

Но българката ще изложи подробно концепцията си за ООН в рамките на изслушване пред Общото събрание на международната организация, което ще се проведе в понеделник.

България издигна кандидатурата на Георгиева в сряда, оттегляйки подкрепата си за директора на ЮНЕСКО Ирина Бокова, припомня изданието. Мандатът на южнокорейския дипломат Бан Ки-мун изтича в края на текущата година, а като най-обещават кандидат за негов наследник се откроява бившият шеф на Агенцията за бежанците на ООН и бивш министър-председател на Португалия Антониу Гутериш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
Тия не могат да се мерят с Людмила, която правеше възможно за да помогне на България. Затова я у б и х а.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздрави от всемогъщия Сорос, Световната банка и един много влиятелен кръг от хора, диктуващи бъдещето на света.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ви ли напомнят думите на Сталинка: "Мислете за мен като за световен лидер" за призива на една друга осенена свише българка: "Мислете за мен като за огъня!"? Само че Людмила беше далеч по-безобидна и направи доста неща за България.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителна жена!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на МЕН не ми трябва кристалина за шеф на оон,първо вижте как се справи с кризистната ситуация в мизия,ходи,видя ии...нищо,та,такава никога нищо няма да направи,подлага се на тоя и оня,мазни се,но не действа,хора без характер,накъдето задуха вятъра,такива хора не уважавам,и не са за такива длъжности,съжалявам.като,че не е пратена от БГ а от някъде другаде,никога нищо не е отстояла в полза на страната си.
24
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не разбрах ще се бори ли с причинителите на конфликтите или ще тьрси парида ги урегулира всички си имат имена ама никои не отронва и дума за товапразни приказки от сутрин до вечер
23
1
 
10
 
! Отговори
983 преди 7 години
Вече имаме официално изявление на Мария Захарова - говорител на руското МИД /външно министерство/ - от него "лъха"- руско вето....и опровергава Б.Б. "моабетити"- ясно се заявява че Сороска Георгиева, е кандидатура и инициатива на Ангела Меркел..така че подуправителя на подчинената територия БГ.... да замълчи ...ето линка:utro.ru/articles/2016/09/11/1296899.shtml?utm_source=smi2
22
0
 
13
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Какво точно върши ООН и за какво взима толкова много пари.Един огромен бюрократичен мастодонт с който никой не се съобразява.
21
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен-27Недей да пишеш глупости!От това да ГОВОРЯТ пред ООН,до приемане в ООН разликата е колкото от тука до Сибир(където е мястото на путинофилите)
20
0
 
18
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Щатите не са плащали от доста години вноската си в ООН. Така че, ето ти начин за финансиране на организацията.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Георгиева няма да търси никакви нови източници, защото няма да бъде избрана. И никой не иска да бъде избрана. Георгиева е куц кон, никой не пуска куц кон на състезание за да спечели. Нейната задача беше да препъне сънародничката си Ирини Бокова която все пак имаше някакви шансове за успех. И Герогиева изпълни задачата си, сега ще си получи наградата и нито Георгиева нито Бокова ще бъдат избрани.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ООНЕ НИТО ООДА НО ВЕЧЕ МИ СЕ ДРАЙФА ОТ ФИЗИОНОМИЯТА НА ТОЗ КРИСТАЛИН!НАДУХТЕ НИ ГЛАВИТЕ С ТОВА ООН!ТОВА ЩЕ НИ ОПРАВИ ЛИ МИЗЕРНАТА ДЪРЖАВИЧКА И ПРОСЕШКИЯ НИ ЖИВОТЕЦ?ОСВЕН НЯКОЛКОТО ФЕНА ТУКА ЕДВА ЛИ НЯКОГО ГО ИНТЕРЕСУВА!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно ще вади злато от потънали в океана кораби.
16
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Анонимен 18ИД ще стане основен спонсор на ООН, така че парите са осигурени.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12 - ...дават ти пари да направиш нещо, взимат си ги обратно като изпълнители, а ти пак им ги дължиш...щом не ти харесва така, искаш от Путин, като не ти даде и той, финансираш се сам.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинистката проговориЩе иска мнението на терориститеЦял свят нарича брътвежите й " голям гаф"
13
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
Дай да я направим прецедент на бг щом то има инвеститори или щом е за българския народ е без значение
12
7
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Ако К.Георгиева намери повече пари за мироопазващите мисии,ще я носят на ръце в ООН.В момента всички мисии са със съкратени бюджети заради икономии.За всички мисии трябват пари,много пари.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая се е изкифлила с изказване, че ИДИЛ ще влезе в ООНСъвсем ни закопа.
10
0
 
20
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Тая ако си мисли че като подляха вода на Бокова и тя ще стане шефка на ООН много се лъже.