Кристалина – фаворит на читателите на "Политико"

Георгиева е получила 54 на сто от гласовете им
3 окт 2016 13:30,
60
Кристалина – фаворит на читателите на "Политико"
Снимка: Reuters, архив

Читателите на влиятелното европейско издание "Политико" предпочитат Кристалина Георгиева за следващия генерален секретар на ООН. Това съобщи изданието, като уточни, че в анкетата са участвали 400 души.

Георгиева е получила 54 на сто от гласовете в това непредставително проучване. На второ място с 35 на сто е португалският кандидат Антониу Гутериш, който засега води при гласуването в Съвета за сигурност на световната организация. Трети с 11 на сто е словашкият кандидат Мирослав Лайчак, сочи анкетата.

Още по темата

Георгиева предстои да участва за първи път в гласуването на Съвета за сигурност по-късно тази седмица, след като преди дни номинацията й бе издигната официално от българското правителство.

"Политико" отбелязва, че в последните 18 месеца Георгиева е подготвяла "кампания в сянка". Пред изданието тя е коментирала, че би била полезна в ООН, защото вижда процесите в света в тяхната цялост и свързаност.

Изданието допълва, че ако бъде избрана, Георгиева би била първият генерален секретар на ООН, който говори руски език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дедо Шмърк"Политико' сие орган на ЕК (както казва Хановер финансирано от Сорос по всяка вероятност). Естествено че са за нея. Обаче реалността е друга - нея ще я избират от хората от ООН (дори без да гледаме тези страни с право на вето - което е доста широка тема) а не от ЕК. И В ООН тя е никой. Още повече когато още в първия ден заяви че 'ще спести 1 милиард' - т.е. тези от ООН са некомпетентни, аз като дойда ще ги оправя! И как да гласуват за нея при това положение - да признаят че са?
16
3
 
19
 
! Отговори
Хановер преди 7 години
Политико-базиран в Арлингтън,Вирджиния,САЩ - дедко Сорос не спи!Нали се сещате,че редакторите и админите на EU Политико са подчинени на САЩ централата!Между другото Георгиева не е известна никъде по света,а само в БГ благодарение на кухият хамбургер-пиар и соц.агенциите!
15
9
 
7
 
! Отговори
бъларан не комунист преди 7 години
стига с болшевишките глупости! Комунист не може да ти е сънародник ! Такива продажници са сънародници на СССР -Русия.Спрете с анти българската кампания!
14
2
 
8
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 7 години
Жалко обаче че от читателите на влиятелното европейско издание "Политико" нищо не зависи в този избор.
13
0
 
23
 
! Отговори
да бе преди 7 години
"Политико" отбелязва, че в последните 18 месеца Георгиева е подготвяла "кампания в сянка".Това ми хареса - в светлината на 'твърденията' и - че едва ли не онзи ден ББ я убедил да се метне... И че поради това едва ли не била 'неподготвена' и в 'по лошо положение' от другите кандидати!
12
2
 
20
 
! Отговори
до # анонимен 21 преди 7 години
Сталинка е пусната на пистата да отстрани не сънародничката си Бокова , а другопартийката Бокова !
11
2
 
18
 
! Отговори
Ив преди 7 години
Даааааа, като я одобряват, то моля, да си я вземат при тях европейците! Аз тая синтетика нито я харесвам, нито мисля, че върши нещо читаво в моя полза.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До х - пак вицове - българете чувствителни на тема коректност - мили боже, не знаех!
9
6
 
32
 
! Отговори
х преди 7 години
да ама не е любимка на българите, които са доста чувствителни на тема коректност.
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох,котьоооооооооооооооооооооооо!Голям кеф ако я изберат!
7
10
 
26
 
! Отговори
Arhangel преди 7 години
По-просветените знаят, че когато демоноидния рептил сталинка стана еврокомисар в екипа си не взе нито един Българин. Това е красноречиво доказателство доколко кандидатурата и е наша. И още нещо - дали ще е тази яга шеф на ООН няма никакво значение. Също толкова значение има и коя кукла ще стане президент на България...а също и кой е министър председател. Дали ще е цецка или някоя друга "маанкенка" или ааазис...или славии...все тая. Властта на сатана е тотална и иде апокалипсис
6
2
 
11
 
! Отговори
сталин преди 7 години
Моята адашка няма кой да я избере. Нали бб.
5
3
 
25
 
! Отговори
Пульотику преди 7 години
Да бе, най-влиятелното издание в Европа ..... 400 човека глусавил от тях 210 за Сталинка ..... смях. Тя си плаща на Политико за такива статии от край време. Файненшъл таймс, немките големи издания, пасти да ядат. ПОЛИТИКО!
4
3
 
27
 
! Отговори
Нед преди 7 години
В цял свят журналистите я клепат за гафа който направи още в първото си изказване , наще тук пак са взели едни кинти :)
3
2
 
19
 
! Отговори
LoL преди 7 години
Aми естествено. Всеки който се е докосвал то Политико е наясно че и те като редакция, и тази персона на снимката изповядват една и съща идеология и служат на едни и същи господари. Какво чудно има? Все едно да ми кажете че болшинството читатели на Работническо Дело подкрепят партийната линия.
2
1
 
18
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
АКО Е ВЯРНО, СИГУРНО НЕ Е ИСКАЛА ДА ИМ ПОДОБРЯВА ГЕНОФОНДА!АЗ ЛИЧНО НЕ ПОДКРЕПЯМ ЧОВЕК, КОЙТО ОБИЖДА МЕН И ЕТНОСА МИ И ПРЕДЛАГА ДА ГО ПОДОБРИМ С "ПОМОЩТА" НА БЕЖАНЦИ И МИГРАНТИ! ОЧЕВИДНО Е , ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ ПОМОЩНИЦИ СА НА МНОГО ПО-НИСКО НИВО ОТ БЪЛГАРИТЕ!
1
1
 
21
 
! Отговори
Цицелков преди 7 години
лелка с кариера