Кристалина – фаворит на читателите на "Политико"

Георгиева е получила 54 на сто от гласовете им
3 окт 2016 13:30,
60
Кристалина – фаворит на читателите на "Политико"
Снимка: Reuters, архив

Читателите на влиятелното европейско издание "Политико" предпочитат Кристалина Георгиева за следващия генерален секретар на ООН. Това съобщи изданието, като уточни, че в анкетата са участвали 400 души.

Георгиева е получила 54 на сто от гласовете в това непредставително проучване. На второ място с 35 на сто е португалският кандидат Антониу Гутериш, който засега води при гласуването в Съвета за сигурност на световната организация. Трети с 11 на сто е словашкият кандидат Мирослав Лайчак, сочи анкетата.

Още по темата

Георгиева предстои да участва за първи път в гласуването на Съвета за сигурност по-късно тази седмица, след като преди дни номинацията й бе издигната официално от българското правителство.

"Политико" отбелязва, че в последните 18 месеца Георгиева е подготвяла "кампания в сянка". Пред изданието тя е коментирала, че би била полезна в ООН, защото вижда процесите в света в тяхната цялост и свързаност.

Изданието допълва, че ако бъде избрана, Георгиева би била първият генерален секретар на ООН, който говори руски език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Веселяка преди 7 години
Все пак нека проверят може вече да е генерален секретар на тоалетните в ООН.
36
1
 
3
 
! Отговори
mad преди 7 години
ruski govoriashta vaji i za Bokova.
35
0
 
7
 
! Отговори
ЭФХПРПХФЭЪФХПХФЭ преди 7 години
СТАЛИНКА СТЕЛИНКА...............
34
1
 
10
 
! Отговори
Леле преди 7 години
Парадокс ,страната ни тъне в мизерия тръгнала да търси пари за ООН.То на БГправителството не им дреме.Интересно, ако не стане с нея нищо, Бойко кой ще сложи хах.Да си се сложи сам!Безтуй има самочувствие без покритие!
33
1
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
А алфа рисърч дава 99%....
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Ами народа какво ще яде?ми... паста
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
400 души, от които вероятно 300 са платените ѝ *** :) Да видим как ще се представи в допитване до 500 000 души и тогава да говорим.
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАми,недей,достатъчно милиони хора по света да я виждат и получават помощ,и разбиране,след тов което прави Георгиева,както досега.
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много противна жена.нямам никакво желание даже да я виждам
28
2
 
12
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Стъкмистиката е" голяма "работа
27
2
 
13
 
! Отговори
Же сюи Сталинка! преди 7 години
Зад Сталинка застават твърдо арменският поп, Анита Шмайзер, Франкенщайн и другари, жаба Кикерица, Митю Дзъркелите, Елен Колева, Сашо Майонезата, граф Еужен дьо Минчев льо Ватман, Димитър Цонев, цялата ферма барабар със Слави Трифонооооов -импотента, Биг брадър и Литъл Брадър, Криско, Боби Михайлов и националния отбор и пр.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такава селска стрина е тази, че нямам думи.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далай Ламата е за СТАЛИНКА!
24
15
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Стига с тоя негативизъм!Според червените *** и едната и другата са комунистки.Или едната е по-комунистка от другата.Ако Станишев беше предложил Сталинка и тя на последното гласуване беше 6та,щяхте ли да ревете на Бойко да я смени с другата комунистка-Бокова?Щяхте не амиии...да се скъсате от реване.Излиза че вие не искате България да има избираем кандидат,а да бъде руското плашило.Е нема да стане..не и тоя път.
23
4
 
20
 
! Отговори
Кристалина ВЪН преди 7 години
Кристалина ВЪН
22
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
успех на гжа бокова и на бьлгария ние сме с вас
21
2
 
2
 
! Отговори
Георги Донев преди 7 години
Колко месеца и остават на Бокова като шеф на ЮНЕСКО и ако изберат Георгиева за шеф на ООН колко месеца двете ще са ръководители ЗАЕДНО НА ДВЕТЕ НАЙ ГОЛЕМИ СВЕТОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ?Дали ще допуснат две жени от България да управляват?
20
3
 
23
 
! Отговори
Ако.., преди 7 години
Ако и бият шута отзад,ще вдигна купон в махалата.Ама шут,който ще и държи влага за цял живот.Не само на нея,но и на банкялията.Моля Богу за милост и справедливост,да въздаде за подлостта,предателството ,за долния им задкулисен план.
19
0
 
7
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 7 години
До Анонимен 29Е аз, нали това казвам, що ми повтаряш думите? Другия път чети преди да коментираш! "че от читателите на "Политико" нищо не зависи" - "нея ще я избират от хората от ООН"
18
1
 
17
 
! Отговори
Еуролибераст преди 7 години
"... в анкетата са участвали 400 души."Дори в "анкетите" на този сайт участват 9-10 пъти повече хора. Няма как мнението на 400 човека да се приема за меродавно по въпроси, касаещи няколко милиарда.